Čudni običaji ili koji običaji vam idu na živce?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ovo da je danas mnogo vernike ne zato sto veruju vec je to IN, je cinjenica... Oni ne znaju ni da se prekrste, a slave po nekoliko slava...
Ti ne mozes znati necije motive za slavljenje slave, ma kako ti sa strane izgledalo necije ponasanje.

Nisam znao da je hriscanski postati ateista... ;)
Prokomentarisala sam da nije hriscanski tako nadmeno komentarisati necije ponasanje. U toj oblasti nema prvoboraca - to bi ti rekao svako ko zna vise o tome od mene i tebe.

Ljudi tokom zivota mogu promeniti svoje stavove. Neko je mozda juce postao vernik i on to jeste, a neko je mozda celog zivota bio vernik i juce prestao to da bude, dakle nije vernik. Vreme tu ne igra bas nikakvu ulogu.

Poslednja izmena:
Ti ne mozes znati necije motive za slavljenje slave, ma kako ti sa strane izgledalo necije ponasanje.

Prokomentarisala sam da nije hriscanski tako nadmeno komentarisati necije ponasanje. U toj oblasti nema prvoboraca - to bi ti rekao svako ko zna vise o tome od mene i tebe.

Ljudi tokom zivota mogu promeniti svoje stavove. Neko je mozda juce postao vernik i on to jeste, a neko je mozda celog zivota bio vernik i juce prestao to da bude, dakle nije vernik. Vreme tu ne igra bas nikakvu ulogu.

Није надмено прокоментарисати да се људи понашају према вери као према естради

Mozda neko ne ume bolje jer nije imao priliku da kontinuirano uci tu vrstu ponasanja u svojoj porodici, a oseca potrebu za tim. To zaista moze da izgleda groteskno, ali ne bih se usudila da tvrdim da je to ponasanje samo parada.

Ne verujem da je pomodarstvo u pitanju, jer neko ko je ateista smatra glupim slavljenje slave i pravoslavne obicaje pa ne verujem da bi se trudio oko toga.

На западу се не изува тај обичај је код нас потекао од исламског утицаја

Mislis da se pre Turaka ovde nije izuvalo? Mislim, ne znam.. samo se setim blatnjavih puteva u to drevno vreme, pa se nesto zamislih.
A to je idalje obicaj, narocito ovih koji zive u kucama. Doduse, kod njih je to zbog, mm, prirode tla negde i normalno. No, mi u stanovima to bas i ne praktikujemo, tj. moja neka iskustva su da je to ovde izuzetak.
Dosli ljudi, prevalili tu put sa drugog kraja grada, da ih teramo jos i da se izuvaju. Bolje ne :mrgreen:
Plus, ja u svojoj sobi i nemam tepih :mrgreen:

Чак и када је суво, има доста прашине. Да не спомињем на шта се све може згазити успут. :mrgreen:
Hehehe jooooj samo redovno da se usisava :mrgreen:

Чак и када је суво, има доста прашине. Да не спомињем на шта се све може згазити успут. :mrgreen:
necu da skidam cipele
i tacka
:mrgreen:

uzgred ako moze pas da mi udje u stan sa prljavim sapama kojima je ko zna gde iso,ne vidim sto ne bih pustila i ljude....da ne stekam tepih da se ne istrosi ili tako nesto :zper:

Mislis da se pre Turaka ovde nije izuvalo? Mislim, ne znam.. samo se setim blatnjavih puteva u to drevno vreme, pa se nesto zamislih.
A to je idalje obicaj, narocito ovih koji zive u kucama. Doduse, kod njih je to zbog, mm, prirode tla negde i normalno. No, mi u stanovima to bas i ne praktikujemo, tj. moja neka iskustva su da je to ovde izuzetak.
Dosli ljudi, prevalili tu put sa drugog kraja grada, da ih teramo jos i da se izuvaju. Bolje ne :mrgreen:
Plus, ja u svojoj sobi i nemam tepih :mrgreen:

Hehehe jooooj samo redovno da se usisava :mrgreen:

Па на истоку је то традиција јер су увек стављали прекривке на под а на западу их било није ,гледао сам давно једну емисију на РВТ БГ1 у оквиру школског програма

Nervira me ljubljenje kada se ljudi pozdravljaju (ne mislim na najblize, to je ok )

:mrgreen: potpuno te razumem
ovi ovde se samo cmacu,znaci kad upoznajes nekog ne pruzis ruku da kazes ime nego se poljubite i predstavite,mm kaze da sam namcor i da su samo srdacni ali mene od toga muka hvata
u mojoj staroj firmi su odnosi bili prilicno ..bolesni pa se niko nije ljubio
ali kad sam dosla u ovu ovde i kad sam videla da svaki dan moram da poljubim skoro 30 ljudi po 2 puta i da ih pitam za zdravlje( pri dolasku obidjem celu firmu i sve pozdravim,to se ocekuje od nekoga na mojoj poziciji,i logicno je) znaci ja sam mislila da se oni sale,ali ne:eek: svi se ljubimo:dash:
nekako sam se izborila da kad krecem kuci opet napravim krug,sve pozdravim (medjutim ovog puta sa 2m,kazem "e zurim na voz,vidimo se sutra,provedi lepo vece:lol: ) znaci grozan grozan obicaj:dash:

Znaju znaju... došao mali brat, peti/šesti razred, u goste i priča.....
Inače, saam je odabrao veronauku u prvom, valjda, i tu se baš primio, ali sad je, izgleda, prerastao, bar tako fanatično shvatanje.....
"Krene crkva da zvoni, ono se pola razreda počne krstiti".

:neutral::neutral::neutral::neutral::neutral:

Znači moja pokojna baba kad je to radila, nerviralo me.

(Mislim, čisto zato što znam kolika je pravoslavka bila.)

Moj komentar se nije odnosio na decu, vec na matore...

Имаш ружна стопала:p
ma ono...sasvim obicna :)
Pa valjda je osnovno pravilo da se lepe lakovane cipelice sa viskom petom NIKADA ne izuvaju :D

Svi vise vole da vide lepe cipelice obuvene, a i one su uvek ciste;)
khm hkm,inace djm se ne bi ovajdio od mog skidanja cipela bar ne u letnjem periodu kad vise idem bosa ulicama nego obuvena...a sto voli prljavstina da se kaci za cista stopala,to nigde nema...

pa taman mu onako bosa sa ulice udjem bosa u kucu,bas da vidim da li bi me naterao da obujem cipele kad vidi kakve su mi noge il bi i dalje vise voleo da nastavim bosa :mrgreen:

ma ono...sasvim obicna :)

khm hkm,inace djm se ne bi ovajdio od mog skidanja cipela bar ne u letnjem periodu kad vise idem bosa ulicama nego obuvena...a sto voli prljavstina da se kaci za cista stopala,to nigde nema...

pa taman mu onako bosa sa ulice udjem bosa u kucu,bas da vidim da li bi me naterao da obujem cipele kad vidi kakve su mi noge il bi i dalje vise voleo da nastavim bosa :mrgreen:

A jel ti smrde noge?:D

i ja idem il u papučama il bos

sta s strudlom,ocu i ja da znam :besna:

Neke stvari koje su ovde svrstane u "obicaje" su me inspirisale da napisem ovu kratku pricicu... I to zbog onog dela "ne znam, tako mi je neko rekao"...

Pitala cerka majku zasto kada zamesi strudlu isece po deo sa oba kraja... Majka je pogleda zacudjeno i rece da ne zna odgovor, ali da to tako treba... Tako je nju naucila njena majka... Srecom baba je bila ziva pa ode devojcica kod nje i postavi joj isto pitanje, ali i dobi isti odgovor... Opet, srecom, i prababa je bila ziva pa ode devojcica i kod nje sa istim pitanjem i dobi logican odgovor: "zato sto nisam imala veci pleh"...

Dala si mi reputaciju za ovu pricu, a vec si je zaboravila... :sad2:

Back