Cuda pod Ostrogom?

Bosanac, naravno. Ne interesuje me previše šta pišeš, pa mi promače da koristiš ćirilicu.

Tako je to... Ne zna se šta je gore pogodilo Srbiju u poslednje vreme, ali meni se nekako čini da je prelivanje preko Drine zadrtih, preglasnih i verski zatucanih ljudi zauvek ugušio ono malo zdravog razuma koji je tinjao po Srbiji i da sve ostale štete takvoj spketakularnoj šteti nisu ni prineti. :neutral:

Svašta, pa Ti odgovornost pokušavaš da pripišeš na ovce, umesto na pastire.

P.S. Povedi računa o rasizmu, koji ovde ispoljavaš.

Druze Jerihone , lupetas kojesta .Tebe tvoj bog ne voli nista vise nego nas ateiste , jer da je drugacije , nagradio bi te sa malo
vise inteligencije .Pitas da li smo mi atesti svjesni blizine smrti ? Da , svjesni smo , ali je se manje plasimo nego ti .
Da li si ti svjestan da mozes otici pod ledinu prije nego mi ?

Evo ga jos jedan komunista,ima vas hvala Bogu.Da vas nema ne bi znali sta je prava vera.

Како шта би промијенило? Много тога.

Теби лично не вјерујем да си била. Моје право.
Nije lepo, zapravo, veoma je ruzno da tvrdis da koleginica laze, tim pre sto nemas ni trun dokaza.

Hogarius:
Zar je to bitno?
dragonx:
Наравно да јесте, због оног твог "није ми јасно". Док не одеш неће ти ни бити јасније...
Dakle, ti ne umes da mi objasnis kako to mrtvaci lece, pa me upucujes da licno pogledam taj les. Sta ce se dogoditi kad vidim tog mrtvaca, koji ni kriv ni duzan ne moze da pociva u miru, vec ga raznorazni magovi i vudu vracevi non stop uznemiravaju ne bi li usicarili koju kintu..

Nije lepo, zapravo, veoma je ruzno da tvrdis da koleginica laze, tim pre sto nemas ni trun dokaza.

Ја сам написао да јој не вјерујем. Напоменуо сам да је то моје право а искреност не сматрам непристојношћу.

Dakle, ti ne umes da mi objasnis kako to mrtvaci lece, pa me upucujes da licno pogledam taj les. Sta ce se dogoditi kad vidim tog mrtvaca, koji ni kriv ni duzan ne moze da pociva u miru, vec ga raznorazni magovi i vudu vracevi non stop uznemiravaju ne bi li usicarili koju kintu..

Тамо не долазе вуду врачеви и магови већ НЕПРЕКИДНО пристижу колоне болесних са аутомобилима, 24 сата дневно. Међу њима и оних који су друге вјере.

Ја сам први отишао из радозналости и прошао кроз искуство које ме никако није оставило равнодушним.

Izvini na ovo komunista,nekako mi to asocira na ateista,ne znam zasto.:)
Nemas se sta izvinjavati , posto sam bio clan saveza komunista i ne stidim se toga .
Ne vidim sta u tom izrazu ima pogrdno .Komunisticka ideologija je samo jedno vidjenje
ljudskih odnosa . Vrijeme je pokazalo da je to cista utopija , a po mnogo cemu je ideologija
slicna hriscanstvu . Moglo bi se cak reci da je Hrist bio prvi komunista .

A Ti ateista kao razumeš Isusa Hrista, pa znaš da je bio prvi komunista?
Dovoljno sam pismen da mogu citati vase spise a proucavao sam i komunisticku ideologiju .
Lako se vide slicnosti . Zar se Hrist nije zalagao za moral i jednakost svih ljudi ?
Nije ideologija kriva sto su i komunisti i vjernici bili uglavnom nemoralni ,
Naravno , i ateisti , Nisu svi ateisti komunisti .

Poslednja izmena:
Dovoljno sam pismen da mogu citati vase spise a proucavao sam i komunisticku ideologiju .
Lako se vide slicnosti . Zar se Hrist nije zalagao za moral i jednakost svih ljudi ?
Nije ideologija kriva sto su i komunisti i vjernici bili uglavnom nemoralni ,

To što umeš nešto da pročitaš, ne znači i da umeš da razumeš.
Za komunizam, čiji si bio član, nisam Te osporavao, bar ne za onaj komunizam pod udbom.

Nije valjda da lažem! :eek:

Jel ovo snimljeno u Ostrogu ili na VMA?

Delegacija%20SPC%20kod%20patrijarha%202.jpg
No coment. ZAista.

Dragone, ako tolike hiljade i hiljade bolesnih leče počivši sveci, pa ih čak i izleče, čemu onda bolnice i lekari.Pretpostavljam da i ti ideš kod lekara, a ne kod sveca, kad ti nije dobro.

Zanimljivo, a otkud onda toliko bolesnih, ako ovi, koje pominješ, uspešno leče?

Kada Te baš zanima, nemam zdravstveno osiguranje, iz razloga što ga ne želim.
Što se lekara tiče, od njih sam imao više štete, nego koristi i bolje bi mi bilo da ikada i nisam išao kod dotičnih.
To sa odbijanjem zdravstvenog osiguranja ne bio savetovao drugima, već govorim isključivo u svoje ime.

Ako obolim od neke neizlečive bolesti, tu mi ijedan lekar ne može pomoći.
Zato treba znati da najbolja pomoć je živeti tako da Ti lekar ne treba i svako treba da snosi posledice za ono što čini.
A zanimljivo je da sam zdraviji od velike većine lekara, koje pominješ, pa se onda pitam, ako su neki lekari, i ne mogu da pomognu sami sebi, kako će pomoći drugome?

Svrha bolnice bi trebala da bude jasna, međutim, kada je vreme naopako, onda je i svrha naopaka, a Ti razmisli šta sam ovim rekao.

To što umeš nešto da pročitaš, ne znači i da umeš da razumeš.
Za komunizam, čiji si bio član, nisam Te osporavao, bar ne za onaj komunizam pod udbom.
Daj nemoj zaebavati . Naravno da mogu razumjeti bibliju .Razumijem je bolje nego brdo polupismenih vjernika .
Vecina je nije ni procitala , a misle da su neki vjernici .Gledao sam iza crkve film " Deset bozjih zapovjesti "
gdje su babe padale na koljena i molile se kod nekih scena , nesvjesne da su to samo glumci i da je to samo
film .I sa tim babama treba da raspravljam o religiji ?

Daj nemoj zaebavati . Naravno da mogu razumjeti bibliju .Razumijem je bolje nego brdo polupismenih vjernika .
Vecina je nije ni procitala , a misle da su neki vjernici .Gledao sam iza crkve film " Deset bozjih zapovjesti "
gdje su babe padale na koljena i molile se kod nekih scena , nesvjesne da su to samo glumci i da je to samo
film .I sa tim babama treba da raspravljam o religiji ?

Suština religije izvire iz srca, i to što su babe padale na kolena, ima više veze sa religijom, nego Tvoje ateističko čitanje Biblije.
Mnogi, koji nisu pročitali ni jedno slovo Biblije, veći su Hrišćani, nego mnogi, koji su pročitali svako slovo Biblije, a Ti razmisli kako je to moguće, i kakve veze čitanje Biblije ima sa suštinom Hrišćanske religije.

Dragone, ako tolike hiljade i hiljade bolesnih leče počivši sveci, pa ih čak i izleče, čemu onda bolnice i lekari.Pretpostavljam da i ti ideš kod lekara, a ne kod sveca, kad ti nije dobro.

лекар оправља, колко му техника дозволи и стручност.
светац указује, предупређује, надграђује...
мајмун ил бог питање је сад.

Nemas se sta izvinjavati , posto sam bio clan saveza komunista i ne stidim se toga .
Ne vidim sta u tom izrazu ima pogrdno .Komunisticka ideologija je samo jedno vidjenje
ljudskih odnosa . Vrijeme je pokazalo da je to cista utopija , a po mnogo cemu je ideologija
slicna hriscanstvu . Moglo bi se cak reci da je Hrist bio prvi komunista .

Vidis kako sam ja prozorljiv,ipak si komunista.Poznajem jednog zagrizenog komunistu-ne slavi slavu,ne prica sa bratom,nije otisao stricu na sahranu.........pa se pitam dal ateisti ovaj komunisti mogu biti dobri ljudi:think:

Видио сам својим очима како стално пристижу возила, људе које носе други, болесне и шта све не...

Не знам ко се излијечио од њих а ко није али је чињеница да стално долазе. Ја нисам био болестан, ишао сам чисто из радозналости а доживио нешто што ћу памтити цијели свој живот.

Мислим да ово није мјесто гдје се таква искуства могу подијелити без изругивања и подсмијеха, али свакоме ко је у стању да без икаквих предрасуда размисли могу рећи:

"Види па суди".

Bosanac, naravno. Ne interesuje me previše šta pišeš, pa mi promače da koristiš ćirilicu.

Tako je to... Ne zna se šta je gore pogodilo Srbiju u poslednje vreme, ali meni se nekako čini da je prelivanje preko Drine zadrtih, preglasnih i verski zatucanih ljudi zauvek ugušio ono malo zdravog razuma koji je tinjao po Srbiji i da sve ostale štete takvoj spketakularnoj šteti nisu ni prineti. :neutral:

Не знам колико ти је познато, прије рата 90-их Сарајево је било највећи српски град по броју српског становништва после Београда. Више од 160.000 Срба је живјело у њему.

Poslednja izmena:
]Suština religije izvire iz srca[/B], i to što su babe padale na kolena, ima više veze sa religijom, nego Tvoje ateističko čitanje Biblije.
Mnogi, koji nisu pročitali ni jedno slovo Biblije, veći su Hrišćani, nego mnogi, koji su pročitali svako slovo Biblije, a Ti razmisli kako je to moguće, i kakve veze čitanje Biblije ima sa suštinom Hrišćanske religije.
Kakvo srce , kakvi bakraci . Srce je samo pumpa .
Emocionalni procesi se odvijaju u mozgu .

Back