gost 133940
Elita
- Poruka
- 23.648
Aha!To nisam vidio, drugarica iz razreda je to vidjela i objasnila mi je tako... Ikona je ostala da visi na zidu, od papira je.
Sad, priznajem, ja sam dodao to za ekser,... mora na necemu da visi, naravno...
Mozda se radi o tome da je ostalo parce rama zajedno sa papirnom ikonom... ili sta vec...
Stvarno ne znam...
Pokusao sam da dam neko logicno objasnjenje kako moze uopste da visi, ali nemojte mi vjerovati.
Ondak ajmo dalje. Da li se staklo baš istopilo ili je jednostavno palo pa se razbilo?
Pa , nije lepo opisao dogadjaj, rekao je da je ram izgoreo, i staklo, a da je papir ostao na ekseru, sto je nemoguce, kao sto si rekao, ako se ram kaci na ekser a slika bude u ramu, tj ispod eksera,kako onda da se zakacila na ekseru, mora da postoji drugacija prica?![]()
Rekao je da je ram izgoreo, staklo se otopilo, ekser (ovaj dodati) je bio "oštećen u požaru".
Svakako da postoji drugačija priča. Recimo da je neko nakon požara postavio tu ikonu na zid. Nije teško zameniti jednu papirnu reprodukciju drugom.
Pored toga, postoje normalni mehanizmi prepričavanja gde se istina izgubi kod prvih izveštača.
Recimo:
I) Sve u sobi crno, zavjese izgorile, a ikona ostala na zidu.

II) Sve crno po sobi, žalos živa, nit zavjesa, nit garnišne. A ikona stoji na zidu.

III) Sve po sobi izgorilo, bolan. I ikoni načeo plamen okvir, a nju sačuvalo staklo.

IV) Sve! Sve bolan izgorilo. Komadić drveta nije osta. I ikoni ram zapalilo, i staklo popucalo, a njoj ništa.

V) već citirani post.