ČUDA BOŽIJA SVUDA OKO NAS

uhuh,.... ajmo sad i o logici :)

mi ovdje stalno pokazujemo i dokazujemo, a vi samo pricate kako nije tako ne navodeci potkrepljenja

nema sta mnogo da se prica... Bogu je sve moguce, mosti su Svete, miro je cudotvorna tecnost,... Bog pokazuje vjernicima da su na pravom putu i da tim putem nastave... Miro istice iz mostiju tako sto je Bog stvara, a ne spontano.

eto, jeste zadovoljni, logicari.

da cujemo vasu stranu

TI beše onaj sa ikonom koja nije izgorela nego se samonabila na klin? :mrgreen:

lijepo se salis, priznajem

ako imas nesto da obrazlozis povodom mog pitanja, izvoli :cmok:

Prvo, nemo me cmačeš! :eek:

Zatim, na tvoje pitanje sam odgovorio.

Pitanje:
uhuh,.... ajmo sad i o logici
mi ovdje stalno pokazujemo i dokazujemo, a vi samo pricate kako nije tako ne navodeci potkrepljenja
nema sta mnogo da se prica... Bogu je sve moguce, mosti su Svete, miro je cudotvorna tecnost,... Bog pokazuje vjernicima da su na pravom putu i da tim putem nastave... Miro istice iz mostiju tako sto je Bog stvara, a ne spontano.
eto, jeste zadovoljni, logicari.
da cujemo vasu stranu

Vi ovde falsifikujete dokaze i prenosite "dokaze" koje je neko drugi falsifikovao.
Zato ti pominjem ikonu koju si izmislio po vlastitom priznanju i poturio je kao "dokaz".

kako objasniti mirotočenje? (ako ste pisali o tome, sorry). prisustvovala sam mirotočenju moštiju i iz jedne male mošti je zapreminski isteklo više mira, nego što je realno zapremina te mošti....to ne mogu da objasnim drugačije nego čudo Božije.
mislim, meni ne treba dokaz da čuda postoje posle ovoga...

eto ti onda jos jedno cudo bozije :eek:

Znači dolevali ga vodom uh izvinjavam se uljem :hahaha:

Hoćeš čudo?!
Evo ti ga čudo:
Embedded media from this media site is no longer available
Pari oči čudima. :hahaha:
Hoćeš još čuda? :roll:

Znaš li šta je ovde čudo?
To što ima toliko idiota koji veruju da su to čuda, iako nisu lobotomizirani. E to je pravo čudo.

Hristov Lik vide svetle duše

Zašto su ikonu, napravljenu po predlogu istoričara, u devetom veku, ljudi videli tek početkom XXI veka? I to nije sve. Neko od poklonika, vrativši se sa pokloničkog putovanja, priznaje: nema nikakvog Lika na steni.
Zašto ga ne vide svi
Lik_Hrista_p6.jpg

Mesto, gde se pojavio Spasiteljev Lik, po svojoj lepoti zaista nije zemaljsko. U gustoj šumi, okruženoj planinama, nasuprot stena, nalaze se tri najstarije ruske Crkve. U njima su kršteni ljudi pola veka dok Rusija nije postala pravoslavna.

- Skrivenu ikonu vide oni koji imaju čistu dušu. A neki, stojeći direktno ispred nje je uopšte ne vide – priča otac Viktor, nekada naučni saradnik, najveće astronomskeopservatorije u Rusiji, a sada starešina mesne Iljinske Crkve.

- Lik postoji, -sveštenik je doneo fotografije iz svog albuma, koje je izradio verujući slikar: na stenama se jasno ocrtavao Hristov Lik. On je bio veoma sličan onom, koji je bio utisnut na Turinskoj plaštanici. – Imate sreće, vreme je vedro, suvo. Idite u planine u prvoj polovini dana, posle ručka je teško videti skrivenu ikonu zbog svetlih sunčevih tačaka na tamnoj pozadini – davao mi je uputstva otac Viktor.

Put ka čudu

Na uzbrdici koja vodi ka Liku stoji Krst i klupa. Iznad – strma kamena padina, prekrivena drvećem i žbunjem.

Na visini, sem tamnih šara na kamenju, skoro da se ništa drugo nije videlo. Kako bi znali da ima nešto, da s nama nije bila četrnaestogodišnja Katarina, otišli bi odatle kao svi grešnici slabog vida – bez ičega.

- Pogledajte! Eno ga nos, eno je brada, - pokazala nam je Lik oštroumna učenica. I u stvari, više na levoj strani, u untrašnjosti stene, neočekivano jasno su se pojavile svevideće Spasiteljeve oči, sa detaljno oslikanim očnim kapcima. Na Njegovoj zlatastoj kosi su se prelivali sunčevi zraci. Svetlo, produhovljeno lice, koje je pukotinom kao trnovim vencem presekla čelo.

Javljanje Hrista narodu

Tužne Spasiteljeve oči kao da gledaju na te tri Crkve u dolini reke Zelenčuk. U jednom od njih je do dan danas živi mesna legenda – Ivan Iljič, koji liči na starca-šumara. Po njegovim rečima, Lik se ljudima pokazivao pre rata. Videla su ga deca. Ali pod sovjetskom vlašću do dečijeg tepanja o čudu nikome nije bilo stalo. A u zapisima monaha s početka XIX veka do 1918. godine o skrivenoj ikoni nije bilo ni reči. Možda su se monasi bojali ljudskog ismevanja? A u selu kruže priče, da se negde, u planinama skriva Lik Bogomajke visok tri metra. Samo on se može videti kada Ona poželi da se javi ljudima.

Mišljenje specijalista

Medju meštanima sa cvrstim ateističkim pogledom na svet postoji mišljenje, da skrivena ikona – nije ništa drugo, do delo ruku današnjih mesnih monaha. Takodje, Anatolij Demakov, najstariji naučni saradnik mesnog istorijsko-arheološkog područja, istraživač Lika, tvrdi da je ikona prava:

- Ikona je naslikana mineralnim bojama i okrenuta na Istok. Prethodna proučavanja boja, koja su izvršena u laboratoriji u Moskvi, govore o bezuslovnoj starosti vezivnog materijala u živopisnom sloju. Ikona je naslikana temperom od jaja. Oreol oko Hristove glave nedostaje. Hrišćanski slikar je sebi mogao da dozvoli takvu slobodu, samo u vremenu kada jos nije bio utvrđen kanon ikonopisanja. Hristova brada nije razdeljena po sredini, što odgovara ranohrišćanskim Spasiteljevim ikonama i freskama...

Elena Lubinec

«Komsomolska pravda»- Krasnodar

Obično čudo

Pre godinu dana, odmarajući se u jednom od sanatorijuma u Kislodovsku, slučajno sam pronašla fotografiju, koju vidite na desnoj strani. Spasiteljev Lik. Fotograf, koji mi ju je poklonio, je bio rodom iz Karačevo-Čerkesije i ispričao mi je neobičnu priču tog snimka. Priča je slična onoj, koju je čitaocima ispričala novinarka «Komsomolske pravde».

...Mnogo puta su se meštani peli u planine, i čini se da su znali svaki kamen, svaku skrivenu stazicu, i odjednom su ugledali čudo...Sa jedne od stena na njih je gledao Sam Spasitelj. Radoznali čerkesci su mislili da je to neko od turista naslikao Hristov Lik običnom kredom. Bili su začuđeni samo što je to crtež, a ne neki banalni natpis na steni, koje vole da prave oni koji dolaze.

Ali to nije bio prosto crtež, naslikan kredom, kako se činilo na prvi pogled. On se ničim nije mogao izbrisati (a bilo je onih koji su i to pokušali). Fenomenalna pojava je zainteresovala istoričare. Posle izvršenih specijalnih analiza, postalo je jasno da je Hristov Lik bio izobražen još u vizantijsko vreme...

Vrativši se kući, ja sam potpuno zaboravila za taj snimak: čovek koji mi je to ispričao mi nije ulivao neko poverenje. Činilo mi se da je to o čemu mi je pričao – samo efektna izmišljotina, i zbog toga ja tada nisam pridavala nikakvog značaja priči koju sam čula. I eto pre godinu dana – članak u «Komsomolku» ...Nije bilo sumnje – na fotografiji koju sam dobila na poklon je bio upravo taj drevni Spasiteljev Lik.

U životu ništa nije slučajno.

Zašto su ikonu, napravljenu po predlogu istoričara, u devetom veku, ljudi videli tek početkom XXI veka? I to nije sve. Neko od poklonika, vrativši se sa pokloničkog putovanja, priznaje: nema nikakvog Lika na steni.
Zašto ga ne vide svi...

Da bi odgovorio na ovo pitanje preporučujem literaturu:

Hans Kristijan Andersen "Carevo novo odelo" :mrgreen:

Eto nama divnog primera NLP-a na delu. Obzirom da sma tokom mog profesionalnog rada imao priliku da se često susretnem sa literaturom raznih sekti koje su tu tehniku primenjivale, primenimo analitički pristup i na ovaj tekst.
Uzgred, ovo će vam mnogo bolje uraditi bilo koji psihijatar ili psiholog koji radi za neko odeljenje policije koje se bavi sektama ili neki policajac koji je obučen za to.

Zašto su ikonu, napravljenu po predlogu istoričara, u devetom veku, ljudi videli tek početkom XXI veka?
Hm, možda zato što do tada niko tuda nije prolazio?
Zašto je Tutankamonova grobnica otkrivena tek u XX veku?
Zašto je kontakt sa pojedinim plemenima u slivu Amazona ostvaren tek krajem XX veka? Zašto niko do XX veka nije primetio da su se na obale Severne Amerike iskrcali Vikinzi nekih 500 godina pre nego što je Kristifor Kolumbo krenuo na putovanje?
:roll:

I to nije sve. Neko od poklonika, vrativši se sa pokloničkog putovanja, priznaje: nema nikakvog Lika na steni.
Zašto ga ne vide svi
Lik_Hrista_p6.jpg
Ne znam da li si primetio, ali svi na ovoj temi jako dobro vide taj lik, jer se vidi na fotografiji...
"Zašto ga ne vide svi?" :hahaha:

- Skrivenu ikonu vide oni koji imaju čistu dušu. A neki, stojeći direktno ispred nje je uopšte ne vide – priča otac Viktor, nekada naučni saradnik, najveće astronomskeopservatorije u Rusiji, a sada starešina mesne Iljinske Crkve.
Ako je već skrivena, onda nije ništa čudno što je otrkivena tek u XXI veku, zar ne? :roll:
A da ti nama daš ime i prezime tog čoveka, pa da mi proverimo njegovo akademsko zvanje?
Uzgred, očigledno je vide svi. :roll:

- Lik postoji, -sveštenik je doneo fotografije iz svog albuma, koje je izradio verujući slikar: na stenama se jasno ocrtavao Hristov Lik.
Dakle, potrebno je publiku ubediti da postoji neka misterija oko toga da li lik uklesan u steni postoji ili ne postoji, iako se isti može snimiti foto-aparatom?
OK, šta se iz toga dobija?
Pogledajmo ko je ciljna grupa ovog pamfleta. Ciljna grupa su vernici.
Ko će ići da pogleda taj lik? Opet vernici.
I šta se dešava kada vernik vidi lik uklesan u steni koji navodno ne mogu da svi vide?
Pomisliće kako je njegova vera čvrsta i jaka, dokazaće mu postojanje Gospoda i čuda.
Pri tome nikakve dileme nije bilo da li lik postoji ili ne. :roll:

On je bio veoma sličan onom, koji je bio utisnut na Turinskoj plaštanici.
Torinski pokrov je dokazani falsifikat. Povezujući ovaj lik u steni sa Torinskim pokrovom, samo činiš verovatnijim da je i ovo falsifikat.

- Pogledajte! Eno ga nos, eno je brada, - pokazala nam je Lik oštroumna učenica.
Oštroumna je zbog toga što je videla lik uklesan u steni?
I ja vidim na fotografiji i nos i bradu... :roll:

I u stvari, više na levoj strani, u untrašnjosti stene, neočekivano jasno su se pojavile svevideće Spasiteljeve oči, sa detaljno oslikanim očnim kapcima. Na Njegovoj zlatastoj kosi su se prelivali sunčevi zraci. Svetlo, produhovljeno lice, koje je pukotinom kao trnovim vencem presekla čelo.
Zašto neočekivano, ako se već ide na pokloničko putovanje tom liku, kada je taj lik poznat, kada su drugi videli taj lik, kada postoje fotografije tog lika?
Šta je tu tačno neočekivano? :roll:
Svevideće? Zašto svevideće? Na osnovu čega se tvrdi da su oči lika uklesanog u steni svevideće?
Zlatastoj kosi? Kako kosa može da bude zlatasta ako je lik uklesan u steni?
Ako je kosa zaista zlatasta onda to nije lik Isusa Hristosa, to ti valjda jasno.
Na osnovu čega se zaključuje da je lice svetlo ako je uklesano u steni? Uklesani likovi nemaju informaciju o tenu.
Produhovljeno? Na osnovu čega je lice produhovljeno? Zato što je navodno (pišem navodno zbog one zlataste kose) lik uklesan u steni predstava Isusa Hrista, pa po definiciji mora da bude produhovljeno.
Da je kojim slučajem bio lik Nikole Tesle, onda bi lice, bilo kakvo? Zračilo neobičnim elektricitetom? :roll:

Mesto, gde se pojavio Spasiteljev Lik, po svojoj lepoti zaista nije zemaljsko.
Nije zemaljsko?
A kakvo je? Marskovsko? :roll:
Sve prirodne lepote na Zemlji su upravo to - zemaljske. Šta tačno znači nezemaljska lepota? Lepota kratera na Mesecu možda?
Ono što se želi postići upotrebom epiteta "nezemaljski" je da se kod čitaoca izazove osećaj mistike, čime bi se litalac učinio prijemčivijim za potencijalno verovanje u čudo.

U životu ništa nije slučajno.
Baci novčić. :roll:
Baci kockicu.
Posmatraj difrakciju elektrona. :roll:

Na kraju nije mi jasno zašto bi lik u steni bio okarakterisan kao čudo?
Imaš jedan lik Isusa Hristosa uklesan u steni na bedemu gornjeg grada na Kalemegdanu, pa niko ne smatra da je to čudo. :roll:

Sve u svemu, Sai baba je daleko veći šoumen. :roll:

Poslednja izmena:

Zašto su ikonu, napravljenu po predlogu istoričara, u devetom veku, ljudi videli tek početkom XXI veka?

Da li postoji neki zapis kojim možeš ovu tvrdnju da podupreš?

Spasiteljeve oči, sa detaljno oslikanim očnim kapcima. Na Njegovoj zlatastoj kosi su se prelivali sunčevi zraci. Svetlo, produhovljeno lice, koje je pukotinom kao trnovim vencem presekla čelo.

Čudo!!! Ja vidim Svevida starog slovenskog boga, koji je predstavljen sa plavom/zlatnom kosom i riđom bradom, u prilog moje tvrdnje je i to da je Hrist imao crnu kosu ako je verovati najranijim prikazima istog.

cccc....stvarno je čudo kako ljudi vide ono što žele da vide.

Prvo, nemo me cmačeš! :eek:

Zatim, na tvoje pitanje sam odgovorio.

Pitanje:

Vi ovde falsifikujete dokaze i prenosite "dokaze" koje je neko drugi falsifikovao.
Zato ti pominjem ikonu koju si izmislio po vlastitom priznanju i poturio je kao "dokaz".

hajdmo, hajmo sa dokazima o mirotocenju?

jasno smo objasnili to iz naseg ugla...

vi? dakle, da vidimo kakav je to falsifikat?:mrgreen:

hajdmo, hajmo sa dokazima o mirotocenju?

jasno smo objasnili to iz naseg ugla...

vi? dakle, da vidimo kakav je to falsifikat?:mrgreen:

Nije... falsifikat.
Treba razumeti da je miro zapravo ljudski proizvod. Dobija se kuvanjem mešavine trava u ulju.
Mirotočenje nije falsifikat, jer teče upravo miro (pomenuta mešavina trava kuvana u ulju), ali jeste trik, jer ukoliko iz leša ili komada leša, ili iz ikone i sl., isteče više mira nego što tamo može da stane, znači da se dodaje iz drugog izvora.
Nisam stručnjak u trikovima. Ukoliko želiš da dobiješ ideju šta se dešava, poseti neku mađioničarsku predstavu. Imaš i snimljeno na jutubetu. :mrgreen:

NA URALU NA TEMPERATURI OD
-30 STEPENI - PROCVETALA JE VRBA

Ova vest nam je došla sa velikim zakašnjenjem. Ipak, to što se dogodilo u Sveto-Trojickom arhijerejskom konaku grada Nevjanska, noću, uoči četvrtog decembra, može da se nazove jedino čudom. Evo kako o ovoj pojavi priča ekonom konaka, otac Georgije Vahrušev.
vrba.jpg
vrba1.jpg

- »Mnogo puta sam čuo da je na praznik Vavedenja u hram Presvete Bogorodice, u nekim crkvama naše zemlje, procvetala vrba. Medjutim, to se pripisivalo - ili klimatskim uslovima tog mesta gde se nalazi hram, ili anomaliji u decembru mesecu usled visoke temperature vazduha. I evo, to se dogodilo sada u našem hramu!

Početak ovog decembra na Uralu je, kako mnogi znaju, upamćen po temperaturi od minus 30 stepeni. Ipak« - nastavlja priču otac, - »trećeg decembra uveče parohijani hrama primetili su neobično nabrekle pupoljke na vrbi koja raste u crkvenom dvorištu na pet metara od same crkve. Molitvu smo počeli baš pored drveta.

Neki su ulazili u hram da se zagreju i ponovo se vraćali da bi videli kako je drvo sve jasnije, iz minuta u minut, davalo znake svog oživljavanja. A u ponoć, naočigled pet - šest ljudi, na granama su se pojavili beli pahuljasti cvetići«.

Otac Georgije Vahrušev priča i o sledećoj interesantnoj činjenici: - «Naime, sam moleban i momenat otvaranja pupoljaka na granama bio je snimljen na video kameri. Kasnije, pri pregledanju snimka, jasno se videlo i »neobično svetlucanje oko drveta - na stotine malih plamičaka koji se dižu od grana negde u visinu«.

Sada jedan broj neobičnih grančica vrbe ukrašava pojedine ikone u hramu, a mnoge su parohijani poneli kući. Ali, na samom vrhu krošnje cvetovi se ističu do današnjih dana, baš kao svojevrstan dokaz za one, koji ne veruju u ovo čudo

NA URALU NA TEMPERATURI OD
-30 STEPENI - PROCVETALA JE VRBA

Ova vest nam je došla sa velikim zakašnjenjem. Ipak, to što se dogodilo u Sveto-Trojickom arhijerejskom konaku grada Nevjanska, noću, uoči četvrtog decembra, može da se nazove jedino čudom. Evo kako o ovoj pojavi priča ekonom konaka, otac Georgije Vahrušev.
vrba.jpg
vrba1.jpg

- »Mnogo puta sam čuo da je na praznik Vavedenja u hram Presvete Bogorodice, u nekim crkvama naše zemlje, procvetala vrba. Medjutim, to se pripisivalo - ili klimatskim uslovima tog mesta gde se nalazi hram, ili anomaliji u decembru mesecu usled visoke temperature vazduha. I evo, to se dogodilo sada u našem hramu!

Početak ovog decembra na Uralu je, kako mnogi znaju, upamćen po temperaturi od minus 30 stepeni. Ipak« - nastavlja priču otac, - »trećeg decembra uveče parohijani hrama primetili su neobično nabrekle pupoljke na vrbi koja raste u crkvenom dvorištu na pet metara od same crkve. Molitvu smo počeli baš pored drveta.

Neki su ulazili u hram da se zagreju i ponovo se vraćali da bi videli kako je drvo sve jasnije, iz minuta u minut, davalo znake svog oživljavanja. A u ponoć, naočigled pet - šest ljudi, na granama su se pojavili beli pahuljasti cvetići«.

Otac Georgije Vahrušev priča i o sledećoj interesantnoj činjenici: - «Naime, sam moleban i momenat otvaranja pupoljaka na granama bio je snimljen na video kameri. Kasnije, pri pregledanju snimka, jasno se videlo i »neobično svetlucanje oko drveta - na stotine malih plamičaka koji se dižu od grana negde u visinu«.

Sada jedan broj neobičnih grančica vrbe ukrašava pojedine ikone u hramu, a mnoge su parohijani poneli kući. Ali, na samom vrhu krošnje cvetovi se ističu do današnjih dana, baš kao svojevrstan dokaz za one, koji ne veruju u ovo čudo

I to tačno ima veze sa hrišćanstvom kako?

Pre ima veze sa čudom prirode (paganizam)...

Back