P E G A Z
Primećen član
- Poruka
- 793
Dr. Specijalcu, pokusaj nekad da odes u Grcku i otkrices da je fotografija CUDESNO autenticna!photoshop je cudo?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Dr. Specijalcu, pokusaj nekad da odes u Grcku i otkrices da je fotografija CUDESNO autenticna!photoshop je cudo?
Dr. Specijalcu, pokusaj nekad da odes u Grcku i otkrices da je fotografija CUDESNO autenticna!
Tako je i treba covek biti vernik bez cuda koja ce ga uveriti, jerje pisano blago onima koji nisu videli a poverovase.
Pa ovo nije ništa neobično! Evo, ja sam bio kosmonaut. U vreme moje prve i poslednje misije u kojoj je trebalo da prenesemo kanarinca u istraživačku stanicu Mir, neka budala u Njujorku bacila flašu Coca-Cole i razbije nam jedan od onih prozorčića. Vazduh počeo da izlazi, nas trojica probali da ne dišemo kolko smo mogli, ali na kraju smo normalno ipak umrli od nedostatka vazduha. A kanarincu ništa. Verovatno zato što se neprekidno krstio od kad smo poleteli.Drugarica iz razreda mi prica, ciji je otac svestenik, da je u kuci njenog tetka koji je inace pobozan covjek citav donji sprat izgorio u pozaru, sve je unisteno, spaljeno...zidovi crni...
Ikona koja je stajala na zidu bila je uokvirena u ramu i preko je islo staklo. Staklo i drveni ram su unisteni, staklo se istopilo, a ram izgorio, a PAPIRNA slika tj ikona Bogorodice sa Hristom je ostala nevjerovatno citava da stoji na ekseru koji je prilicno ostecen u pozaru.
Pa ovo nije ništa neobično! Evo, ja sam bio kosmonaut. U vreme moje prve i poslednje misije u kojoj je trebalo da prenesemo kanarinca u istraživačku stanicu Mir, neka budala u Njujorku bacila flašu Coca-Cole i razbije nam jedan od onih prozorčića. Vazduh počeo da izlazi, nas trojica probali da ne dišemo kolko smo mogli, ali na kraju smo normalno ipak umrli od nedostatka vazduha. A kanarincu ništa. Verovatno zato što se neprekidno krstio od kad smo poleteli.![]()
не видим сврху твоје спрдње
Reče mi jedan čoek koji je poznavao strinu jednog komšije pokojnog Bore da su jednom u julu i bunari zamrzli.
Jednostavno sam napisao pričicu koja je podjednako verovatna i tačna kao citirani deo prethodnog infantilnog posta.
Da ne gubimo vreme i analaziramo na brzaka. Recimo, kakvom silom se držao papir na ekseru? Na ekser se ne kači papir nego ram koji je, kažu, izgoreo.![]()
па ти што не верујеш у чуда и треба ти доказ као неверном Томи, не даје ти за право да се спрдаш са људима који верују у "могућа" чуда.
Pa što ti onda ne veruješ da sam ja kosmonaut koji je poginuo u misiji prenošenja kanarinca na svemirsku stanicu?![]()
па јел ће штетити ако верујем?
Šta ti misliš?
Pokojni kosmonaut ti priča kako je kanarinac preživeo vakuumizaciju prostora u kojem se nalazio i to tako što se usrdno krstio...
E, ako to možeš da poveruješ, šteta je već nastupila.![]()
можда си ускрснуо или повампирио
O tome sam ti govorio... Ti bi i to mogao da poveruješ![]()
што да не ако ћете то чинити срећним.
не видим сврху твоје спрдње
"Ne gradi sebi lika rezana, niti kakve slike od onoga sto je gore na nebu,ili dole na zemlji ili u vodi ispod zemlje.Nemoj im se klanjati niti im sluziti,jer sam ja gospod Bog tvoj"...Gospod zna da iza svakog religioznog predmeta,kom se ljudi mole,obozavaju ga ili postuju,stoji demon,spreman da primi obozavanje od coveka.Nemoj misliti da cuda o kojima pricas cini Bog.Pre ce biti da je to Lucifer,jer on cudima osvaja i zaposeda,da bi lakse vladao.U ikonama nema Boga,procitaj Bibliju pa ces se i sam uveriti u to.ПОМОЋ ОД ТИХВИНСКЕ ИКОНЕ
МАЈКЕ БОЖИЈЕ
У младости сам био неверник, атеиста, а моји родитељи су били верујући. Непосредно пред смрт свога оца, сањао сам овакав сан: као ја клечим пред иконом Мајке Божије и молим се. Пошто су ме телеграмом позвали да дођем умирућем оцу, нисам га затекао међу живима. Мајка ме је обавестила да је у последњим данима отац жалио што његов син Константин живи без Бога. Али, неколико часова пре смрти, радосно је рекао: ,, Е, па сада умирем спокојан - у сну сам видео како се ја и Костја заједно на коленима молимо пред иконом Мајке Божије, - то значи да ће се он приклонити вери у Бога". Чувши ово, испричао сам мајци свој веома сличан сан! И ето, од тог времена, ја сам уз помоћ Царице Небеске раскрстио са атеизмом. Али, то још увек није све. После неколико месеци, требало је да боравим у ,,Параклиту", мушком манастиру који се налази на седам километара од Св.Тројице - Сергијеве лавре. Када сам ушао у храм, са десне стране угледах икону Мајке Божије, исту ону коју сам видео у сну! То је био лик пресвете Богородице Тихвинске.
Пред њом се ту са сузама спустих на колена.
,,УСТАНИ И ХОДИ"
ПОМОЋ ОД ВЛАДИМИРСКЕ ИКОНЕ
МАЈКЕ БОЖИЈЕ
(Прича је записана почетком 70.-тих година)
Мојој прабаки су се одузеле ноге и она је више од десет година лежала непокретна у постељи у својој кући у Јарославској губернији. На узглављу јој је висила икона Владимирске Мајке Божије, Којој се молила мучећи се због болести. Једном је чула лупу - као да је нешто пало - и глас: ,, Устани и ходи". ,,Вероватно ми се учинило.", помислила је. И онда, по други пут, чула је глас: ,,Устани и ходи". Спопали су је страх и зачуђеност: ,,Како да устанем, када толико година лежим непокретна?" И по трећи пут је чула глас, строг, као заповеднички: ,,Теби говорим, устани и ходи." У себи је осетила силу, спустила је ноге и пошла у онај угао из којег је чула глас. И, шта је видела? Икона - прилично добро написана,са ликом који је изгледао као да је жив - лежала је на поду, поломљена на два дела. Она се са страхом сагла, подигла икону и почела да сједињује њене делове. И икона је срасла. Али, зато што није тачно сјединила делове слике, на икони, на лику Мајке Божије једна је страна страна мало виша, а друга мало нижа - за сведочанство истинитости чуда које се догодило. Од тада је моја бака оздравила. Икону пренеше у храм и од ње почеше да се дешавају чуда.
ИСЦЕЉЕЊЕ ЛЕКАРА
Жена, која је лекар по професији, испричала је следећу причу: Добила сам озбиљно обољење грла које је, као што сам знала по претходним случајевима, требало да прође најмање за месец дана. Дошао је празник Рођења Богородице. Стајала сам на бдењу у храму у Скољникама (у Москви), решивши да ништа не тражим за себе, већ да само славим Мајку Божију и Њеног Сина, Спаситеља читавог рода људског. После целивања иконе, помазања јелејем и кушања благословеног хлеба, одједном сам осетила да ми се нешто десило у грлу. Болест је нестала. У почетку нисам поверовала у своје исцељење. Али, ни те вечери, ни следећег дана, ни убудуће није било никаквих признака болести грла. Ова прича лекарке може се упоредити са молитвеним обраћањем разбојника на крсту. Замолио је Господа да га се сети: ,,Сети ме се, Господе, када дођеш у Царство Твоје". И за то је добио опроштење грехова и спасење. Добио је више од онога што је тражио.(Лук. 23,42-43). Бог љуби скрушене и даје им благодат и све оно што им је потребно у овом и будућем животу.
ИСЦЕЉЕЊЕ УЉЕМ ОД ИКОНЕ
,,БРЗОПОМОЋНИЦЕ" И ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ПАНТЕЈЛЕМОНА
Заболела ме је рука. Лечење није помагало. Преко поплавеле жиле се образовала краста, која се све више ширила. Одем код лекара, тамо ме превију, а следећег дана када скину завој, краста је све већа и дубља. На крају лекар рече да ми нема спаса, да ће болест прогристи кожу и заразити крв. И престаде да ме лечи. (догађај се одиграо 20-их година). Отишла сам на Никољскују у капелу великомученика Пантелејмона и плачући сам се молила. Свештеник се на мене сажалио и нежно ме подигао,изговарајући велике речи вере и утехе. Узео је мало уља из кандила које је било испред иконе Мајке Божије ,,Брзопомоћнице", дао ми је да га кушам из кашичице и пустио да капне под завој на болно место. Дао ми је бочицу са тим уљем и смирену ме послао кући. Ујутру сам скинула завој и - о, чуда! - уместо срашно загнојене красте, која је остала на платну, на руци је била нова розикаста кожица. Са сузама благодарности и умиљења, ја сам пред иконама пала на колена. Отишла сам у болницу своме лекару (а то је у то време био мој брат од стрица, неверујући човек).
- Жива си? - подругљиво ме је дочекао.
- Погледајте ми руку - рекох му весело.
Он се ослободио. - Не разумем! Чиме си се лечила?- задивљено је ускликнуо, - Шта си стављала? - Уље од иконе Мајке Божије и великомученика Пантелејмона - то је сво моје лечење. - Да, - рече он задивљено, - то је заиста чудо.
ДВА ЧУДА СА ДВЕ СЕСТРЕ
1. Помоћ од Богоматере
Гладна зима. Разменивши нешто за кромпир, две сестре су га натовариле на санке и повезле. Пут беше дугачак. Измучене и гладне, свим силама су се пробијале. Помолише се: ,,Пресвета Богородице, помози нам!" Стајале су на путу без снаге. Видеше како им прилази жена благога лика и говори: - Много сте се умориле, дајте да вам помогнем да превезете кромпир. И одмах је узела са њима да вози. Тако им са њом постаде лако. Чудиле су се гледајући је, али су се бојале да је питају ко је. И, чим довезоше кромпир до куће - Она постаде невидљива. Ту схватише да је то била Сама Брзопомоћница, Пресвета Богородица.
2. Помоћ од Архангела Михаила
Једном, када је једна од сестара била код куће, неко је закуцао на врата. - Ко је то? - Донели смо вам из организације плакате које обавезно морате да закачите. Сестра је отворила врата. Угледала је два мушкарца. Један од њих, који је држао завежљај, уђе у кућу говорећи колико треба да добије за плакате. Сестра је осетила нешто злокобно и, док је из предсобља ишла у собу по новац, усрдно се помоли Архангелу Михаилу: ,,Архангеле Михаило, Архистратиже сила небеских, спаси ме од злих људи." Вратила се у предсобље, дала новац и узела два плаката. Човек је изашао. Постарала се да за њим брзо затвори врата. Ослушнула је поред врата. Онај који је стајао напољу рече човеку који је улазио у кућу:
- Зашто се ниси обрачунао са њом?
- Зар ниси видео да је позади у њеној соби стајао некакав ратник? Тако је била спасена чудом, јављањем Архангела Михаила, којег је посебно поштовала.
КОЖУХ ПРЕПОДОБНОГ
СЕРАФИМА
Посетио сам Саровску обитељ. Дали су ми да се у току ноћи покријем кожухом који је носио преподобни Серафим. Читаву ноћ нисам могао да заспим - слушао сам рајско појање. Ујутру рекох монаху да нисам спавао - слушао сам рајско појање. Ни мало се не зачудивши, он рече: - То је кожух Оца Серафима. Свакоме коме смо га давали изазивао је такву појаву коју сте ви искусили. Освештан је.
ПРЕПОДОБНИ СЕРАФИМ ИСЦЕЉУЈЕ БУДУЋЕГ
ЕПИСКОПА
После уписа на униврезитет, син (Звездинског) протојереја, Николај је изгубио веру, престао да се моли и није ишао у цркву. Уочи Рождества Христовог, мајка му рече:
- Требало би да сиђеш на бдење. Јер, сутра је велики празник.
Али, он раздражено одговори:
- Већ сам вам рекао: ја тамо немам шта да радим. Шта ћу добити тамо, у гужви и загушљивости?...
- Чувај се, - скрушено је рекла мајка - да те Бог не казни за такве речи. И баш те вечери се догодило следеће. Испружио је руку да би нешто спустио са полице и - крикнуо од бола. Није могао да помери руку. Бол под мишком се све више појачавао, а оток је брзо растао. Те ноћи није спавао. Доктор који је ујутру дошао је казао да је у питању тешко обољење. Рекао је да треба сачекати док оток сазри и тада се може оперисати. Дошло је време тешких мучења и бесаних ноћи. Али, Николај није заборавио после чега је болест почела. Он није сасвим изгубио веру и савест му се пробудила. Увече је замолио мајку: - Дај ми преко ноћи икону преподобног Серафима Саровског. У сред ноћи је мати разбудио Николајев крик. Ушавши, видела је следеће: њен син лежао је на кревету, а кревет и под били су попрскани гнојем. Узбуђено јој је рекао: - Сада је код мене долазио преподобни Серафим. Казао је: ако се не покајем и не изменим начин живота, пропашћу. Затим је додирнуо моју болесну руку и у том тренутку је оток прснуо. Сада ми је рука сасвим здрава. Све ово што је проживео изменило је Николајев поглед на свет. Напустио је универзитет и ступио на духовну академију. Пошто је завршио, он се замонаши, добивши име Серафим. Напослетку је постаде епископ Дмитровски.
Naravno, i ne treba uopste da nas se dotice to...
Nesreca je sto su ljudi zatupljeni materijalnim i ne vide Boga. Ne mogu da ga vide kada iskljucuju svaku mogucnost Bozjeg cuda. Pristrasnost 100% nicemu ne dovodi, idemo samo u krug.
Dakle, obracam se tebi i onima koji ostavljaju prostora da mi povjeruju:
Ta djevojka, poznajem je jako dugo, je jedna od moralnijih i primjernijih djevojaka koje znam, a laz i fantaziju iz njenih usta nikada cuo nisam... Naprosto, sta ima od toga da sklepa neku izmisljotinu? Ona je to i pricala kada sam ja odvec pokrenuo temu, a ne samoinicijativno...
I da, ekser je naprosto probijao i papir zajedno sa ramom, jer ide prvo papir na koji nalijeze ram, tj povrsina papira odgovara povrsini citavog predmeta. Naprosto je samo Ikona ostala da visi, a njoj se nista nije dogodilo. Apsolutno nista. Sve je izgorilo u citavoj sobi sem ikone.