Црнкиња која се укакила једно јутро

jako si pametna i informisana kada nisi znala da je soja genetski modifikovana. pogotovo ta soja iz proteinskog sejka. :lol:

Па никад нисам ни рекла да сам паметна. Што не знам, научићу. Јака ствар.

- - - - - - - - - -

u buduće ignoriram tekstove koje potpisuje nasdaq
irre1.gif

Слободно. :))

Па никад нисам ни рекла да сам паметна. Што не знам, научићу. Јака ствар.

nisam ni ja rekla nigde da sma specijalno nadarena to si ti nesto smuljala....nemam specijalni dar, ali imam specijalne potrebe. :malav:

msm, sad bih mogla da ti odgovorim da nemaju svi istu sposobnost ucenja, prihvatanja i razumevanja naucenog, ma koliko da se trude itd. medjutim mene mrzi da se nadhebavam na prizemnom nivou. ne postoji stimulacija.

- - - - - - - - - -

gle, tema je stvarno zavrsila na dip-u. :lol:

Ево, једно практично питање, колико сте спремни своје етичке принципе (ако их уопште имате, можда неко не жели да буде етичан) и применити у животу. Пошто сам присуствовала једној сцени када отац детету које има неке тикове са ногама, после неколико понављања тикова, рече: Не престанеш ли, поломићу ти ноге. Што је изазвало одушевљење код једног другог оца, као изврсна метода васпитања.
Браво, шампиони . :confused:

Дакле. Када би се ваше дете укакило на сред улице( шта да се ради, дете нема свест о томе, каки му се, и шта сад ), да ли бисте, румени од срамоте, истрчали на улицу, извињавали се возачима, и убили бога у њему, претходно га прикладно сакривши од погледа других људи или бисте реаговали некако другачије? Само зато што је прекршило неку друштвену конвенцију које није ни свесно и јер је вас осрамотило пред комшијама/пролазницима? Мада, не знам на чему се заснива таква "репутација" коју дечије какење може пољуљати.

Ја бих отишла, зауставила саобраћај, подигла дете, изљубила га ако је истраумирано, отишла кући и окупала га. Све време бих се смејала, јер је реално - смешно колико је безазлено. Не желим да ми дете има трауме било какве врсте за било шта што је урадило док није знало шта ради.

Питала ме данас другарица, баш тај пример. Па пошто се ових дана играм са лутком црнкињом коју сам добила пре 20 година на рођењу, размишљам и о томе како васпитати, а придржавати се принципа у складу са сопственом филозофијом.
ПС. Има ли ко још овде, са простора бивше Југе, лутку црнкињу? Занима ме где су се тада куповале. И дан данас покушавам да разумем зашто сам добила црнкињу, али захвална сам на томе. Мала рундава црнкиња са правим трепавицама и покретним очима, све као права.

to znaci, kad je dete dovoljno odraslo da shvati sta sme a sta ne
verovatno bi ga gurnula pod auto da nauci :think:

svakako da ne treba histerisati
i ako dete ne zna ili ne razume sta to nesme i zasto onda mu objasnis a kroz objasnjavanje na nivou tog deteta ono razume koliko toliko i uci
uostalom, deci se posvecuje paznja i na taj nacin dok nisu sposobni da vode racuna o sebi, roditelji vaspitacica itd su duzni da to dete cuvaju od takvih stvari

Zavisi koliko je dete, zasto mu se to desilo, koliko cesto se to desava...

Ako se desilo slucajno naravno da bi vecina postupila tako sto bi kroz salu tesilo dete a ako veliko dete to radi iz nekog inata ili slicno verovatno bi kuci dobilo po guzi, prethodno opranoj naravno.

I da, da dodam kako me uvek razneze teme o divniom roditeljima i bezgranicnom strpljenju i ljubavi prema deci ali... Steta sto su takvi obicno oni koji jos nemaju decu ili imaju jedno malo dete a dosta vremena.

Iskreno, ne mogu ovoj temi cudom da se nacudim, morala sam triput da je citam...:confused:
Deca se vaspitavaju dok su mala. Ako su u pelenama, to kakenje se nece ni primetiti, a dete koje izlece na ulicu, skida gace i krece da kaki, s njim nesto nije u redu ili nije dobro vaspitano, cak i zivotinju mozes da vaspitas da kaki gde treba, a coveka sigurno. Za takve stvari su po meni krivi roditelji.
Naravno da ces pritrcati detetu u pomoc i da treba da dobije vaspitno, ali ne tako sto ces ga izlemati i praviti scenu na sred ulice, jer ako je to uradilo, znaci da se propust vec negde pre toga desio u vaspitanju.

Back