Crni i gvozdeni nemački ovčar

• Začetnik teme Začetnik teme DOGG
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
a ovo sa drvecem, nisu normalni koliko vole da vuku stabla!

kad smo bili mali bilo je ovako ( mora da bude tesko inace nije zanimljivo :))

mala%20kali.jpg

pa onda ovako...

grana.jpg

pa omanje stablo...

stablo.jpg

a sto ne bi celo drvo ponela! :D

drvo.jpg

e, pogledaj na predhodnoj strani prva slika rico vidi se na kraju rebara fleka od onog kruga gde mu je bila rana

videla sam, predpostavila sam da je to, al me je zacudilo zasto nije bela, pa sam zato i postavila pitanje :)
Proucila sam njegovu sliku dobro, zaista mi se svidja kako izgleda, odusevila sam se kada sam ga videla u gradu, ubedjena sam da je to on, nije da ima mnogo bikolornih u okolini?

u principu zbog takvih i sličnih nam je tema bila i pala, izgubimo svaku volju od ovakvih brižnika

zbog takvih stavri se nisam ni uclanjivala na forume do sada, nazalost nemogu nikako drugacije da stupim u kontakt sa ljudima koji vole radne pse.

Nadam se da tema nece ponovo pasti, ja cu se truditi da je odrzim, obecavam :) a nadam se da ce se pojaviti josh ljudi, shto novih vlasnika, shto starih koji su prestali da pishu...

Dogg, imam jedan specifican problem sa Kali, odnosno ima ih ona vise :D al ajd'

Kada je sama setam, ona ne vuce (u principu, od kad je naucila komandu pored);
kada je moj decko sam seta, isto;
kada je oboje setamo mora mnogo vise korekcija da dobije;
kada nas je vise, npr cetvoro petoro, e onda je katastrofa, isecem ruke koliko je cimam, i svaki cim davilicom ona kao da ne konstatuje... poludim od toga, jedva ostajem prisebna kada se tako ponasa.

jesi li naleteo nekada na takav problem i jel imas neki predlog kako da je smirim?

kod njih je malo specifično vole da idu prvi da budu ispred svih, svi moj kerovi su se tako ponašali, samo treba upotrebiti tu davilicu disciplinku na pravi način i za 15-ak dana problem saniran, ako davilicu pustiš da padne na pola vrata ili padne skroz koliko može onda nema nikakvog efekta, ona vuče guši se i vremenom ogugla na to i ništa nisi uradila, probaj da davilicu podigneš skroooooz do iza ušiju, bukvalno do iza ušne školjke i na tom mestu je drži zategnutu da vidiš kako će onda da se ponaša i da li će moći da vuče, tako sam bar ja rešio svoj " problem " i dan danas mi se to ne dogadja

znam kako se koristi davilica, i zaustavljam je na svaka 3 metra da je namestim, jer je nasla foru da je obori. Ali ne vredi, mesecima je ucimo, i ide lepo kada nije u grupi, bez povodca ide josh bolje sa komandom pored, ali ne mogu je tako voditi ulicom. Treninge u klubu smo poceli josh kada je imala 7 meseci (doduse imali smo samo 5 casova, sto zbog losih vremenskih uslova sto zbog njenog razboljevanja) i svakog dana radimo sa njom al' mala je cudo... kao da je vecito u nekom grcu, strahu ili sta vec, vise ni ja nisam sigurna, sigrna sam samo da u nekim situacijama neume da poveze kaznu sa onim sto radi, vec misli da je jednostavno kaznjena.
Cak je i sa Goranom, cije je iskustvo i znanje nemerljivo u odnosu na moje, bila u slicnom stanju; prvo je bila ok, isla pored njega, onda je nesto pogledala, on je kaznio jakim trzajem davilice i od tada je sve krenulo drugacije, pocela je vise da ga cima i nekako kao da je prestala da razmislja, i monogo je cesce morao da je koriguje.
Ja ne odustajem od njenog vaspitavanja, samo pitam da li si imao neko slicno iskustvo ili znas nekoga ko je imao da znam sta da ocekujem.

Back