Crni i gvozdeni nemački ovčar

• Začetnik teme Začetnik teme DOGG
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
kažem ti, svi moji kerovi dok su bili štenci hteli su da idu prvi i da predvode grupu ali sam sa disciplinkom rešio problem, možda bi mogla da pokušaš da kada krene da vuče cimneš je davilicom i odma je dovedeš na levu stranu pored, čim ti stane sa leve strane neka sedne i tada je pohvali, nastavite da idete i čim opet krene da vuče sve to ponoviš, cimneš je dovedeš je pored i nek sedne, ne znam šta da ti kažem, nisam je video kako se ponaša

i gledaj što više da radi poslušnost u većoj grupi, ljudi psi, lako će ona slušati kad ste sami ali neka navikava da MORA da sluša i kad ima nekog, bez obzira na mesto i društvo, to je slično i sa odlično uradjenim psima na poligonu, na poligonu rade šampionski ali retko koji van poligona i šablona zna da se ponaša

upravo to sam i radila, cim je naucila komandu pored, a naucila je djubre malo za jedan dan, da to znaci da dodje s leve strane i ide ramenom uz moje koleno, i sedanje i cimanje, ma nemozes zamisliti sta sam joj sve radila... al ocigledno nisam na vreme krenula, ja kao da je ne cimam, malo stene i tek sa 6 meseci joj kupim davilicu.... a ona izgleda do tada oguglala na to sto se gusi i sto je cimam sa obicnom ogrlicom...
a sto se poslusnosti u grupi tice, cak i komanda pored bez povodca, ma ona je fenomenalna, od malena, kao mali robot. Samo nas taj povodac muci :) al resice se valjda i to. Ostale komande je naucila josh sa 8-9 nedelja pa su joj urezane duboko u to malo sivih celija koje ima :D

daće Bog videćemo se prvom prilikom kad se budemo okupljali sa kerovima pa će mo videti šta ne valja pa ako budemo mogli da pomognemo drage volje

drzim te za rec ;)

a ovo spavanje mi je fenomenalno u kojim sve pozama ih je moguce zateci! :D

IMG_2356.jpg

ona je poznata kao omiljeno biće a ne bi ni ona došla da se uvali u krilo da nije harras došao, jako je posesivna i teritorijalna, traži da bude u centru pažnje i drugom keru ne da ni da se čuje, to je kad je u kući u zatvorenom a napolju je skroz drugačija, samo da se juri da trči da se igra, a ako nema nikog za igru nije problem, može i sama da se igra, samoj sebi baca žir kesten drvo... ludo kuče ludo ludo

ima ona srednja, ja sebi pravim te kobasice jer mi treba baš mnogo a da ih kupujem bankrot u najavi, lepo otidji do neke vatrogasne stanice ili vatrogasnog doma ponesi neki sok ili pivo i traži im komadiće vatrogasnog creva koji im ne trebaju, uvek imaju neki komad

Back