Crna Gora - potpuno drugačiji pristup

• Začetnik teme Začetnik teme lungica
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
da putevi .to sam vec pisao.to pod hitno uradite i videcete koliko ce te imati gostiju tokom cele godine jer nije turizam u crnoj gori samo dva meseca preko leta vec celu godinu ima sta da se poseti bilo na planinama bilo na moru.to je po meni nacionalni park-drzava.samo treba puno raditi na tome kao i na ljudima.:)

Postovani MInalex i Skitnica,

po pitanju puteva mislim da treba da budemo ipak maksimalno realni jer to nije posao od jedne godine pa da sve bude cakum pakum...

Crna Gora je tek sada posle 15 godina i vise blokade, finansijskog kolapsa itd.. pocela da privredjuje neki znacajniji novac. Najvece investicije su upravo one koje se bave putevima.
Imajte u vidu sledece: do pocetka sezone bice gotov bulevar u Becicima (4 trake) koji se sada intezivno radi i koji se nastavlja na bulevar Budva - Becici, i prosirenja na potezu Jaz - Sveti Stefan (3 trake).

3 trake ce biti gotove na deonici tunel (sutomore) - Petrovac (Buljarica) sto ce i te kako ubrzati saobracaj u ovom dijelu primorske magistrale.

Na sjeveru prema Srbiji se i dalje prosiruje glavni put na 3 trake, tako da saobracaj nece imati toliko problematicna zagusenja kao prosle godine.

Najveci problem ce biti i dalje u Boki Kotorskoj, kod Trajekta i u Budvi... Naravno u Budvi, jer Budva ne moze sa svojom infrastrukturom da primi toliko turista koliko zeli da je posjeti.

Krajem godine definitivno pocinje izgradnja autoputa prema Srbiji i ona ce trajati sigurno 2 godine, tako da je to realnost.

Sto se tice kvaliteta puteva, ja sam se upravo vratio sa turnere po Srbiji (obisao sam skoro sve, od Zlatibora do Vojvodine) i moram napomenuti da su putevi u Srbiji u dosta losijem stanju nego oni u Crnoj Gori, tako da se bojim da najveci deo prituzbi i umora na putu uzima upravo magistralni put prema Crnoj Gori.

Zlatibor je pravo osjvezenje sto se tice puteva i sada je prelazak preko Zlatibora macji kasalj, a za mene je upravo Zlatibor uvijek bio najopasniji i najtezi deo puta na relaciji Podgorica - Beograd recimo.

U Crnoj Gori su najlosji putevi pri samom ulazu na granicnom prellazu kod Bijelog Polja i tu savjetujemo vozace da se cuvaju, a posle Bijelog Polja je sve u redu, sasvim korektno i prilicno renovirano i prosireno.

eto... toliko o putevima koji ce realno tek oko 2010 ili 11 biti zaokruzeni u CG.

pozdrav,

koliko ja znam poljaci u hrvatsku tj.vecina njih donosi brdo hrane koja je konzervirana ili barena kao npr. salame isl.dovoze cak i vodu za pice.pivo alkohol verovatno u dozvoljenim kolicinama.i u vecinu zemalja eu je dozvoljeno dovoziti hranu koja je termicki spremljena ili konzervirana.ostalo moze proci ako ne nadju.evoi na islandu mozes doneti isto tako.prsut naravno ne kao i kulen i kobasice a alkohol ako je jak tj rakija samo jednu litru .vina i piva nesto vise.pa mislim da i crna gora treba da radi tako .naravno sveze meso povrce i mlecne proizvode nikako da pustaju .to je u redu.samo bojim se da oni nece dati nista.

Ne opterecujete se... taj zakon je ideja i slovo na papiru, ali njegova realna primjena ce poceti za jedno 110 godina.. dakle, slobodno donesite hranu koju zelite i koju volite. Inace, na granici izmedju srbije i cg u turistickoj sezoni sve ide ubrzano tako da se turisti ne maltretiraju da li imaju ovo ili ono u gepeku... nesto vise zadrzavanja imaju veci automobili tipa kombi vozila a luksuzni nemaju... takodje, u vozu mozete da prenesete medveda, posebno u kusetkolima, a ne tamo neko pile ili nesto drugo.

Mrzim CG,nije njima stalo do zdravlja turista,hoce bre samo pare da zarade.Prodavace nam osnovne namirnice po dulplim cenama,ali nije problem kupiti namirnice vec je to cista ucena nas turista!!!!

Cao Dzordzina....
na zalost, najgora osobina naseg turizma je sto mi nemamo osjecaj za mjeru i cini nam se da smo najpametniji na svijetu. To se nece skoro promjeniti i na zalost, nemam radosnu vijest po tom pitanju za vas.

Sto se tice cijena, stanje se drasticno promjenilo, u negativnom kontekstu po Srbiju.
Osim pijace koja je, recimo u Beogradu znatno jeftinija od crnogorskih, cijene u marketima su na istom ili cak skupljem nivou. S obzirom da sam radio i zivio u Beogradu 8 godina, znam odlicno kretanja i nisam mogao da vjerujem da je Beograd postao tako skup grad za zivot.

Vjerovatno je to danak "udruzivanja" velikih market centara sa MAXImalno jeftinim lancom trgovina.... tako da.... ne brinite, ovdje ce te kupovati namirnice po istim cijenama kao u Srbiji i to stvarno nije razlog da mrzite Crnu Goru.

Jedino... ako Vam neki crnogorac nije slomio srce... e to mogu da razumijem i postujem!

Pozdrav svima,
ja nekoliko godina nisam letovala u CG, a planiram da ove ponovo idem dole. Muka mi je od dugih putovanja, papira oko viza, obecavano solidnog a realno loseg smestaja. Prosle godine, samo sto smo sa trajekta krocili na Tasos, cerkica mi je dobila temperaturu i neki virus i bila je bolesna celih 8 dana. Sada planiram da jednostavno sednem u auto i za 6-8 sati budem na moru.
Moze li neko da mi preporuci neko mirno, ruralno, autenticno mesto u Bokokotorskom zalivu. Cula sam da je plaza Plavi horizont prelepa kao neke tu, u okolini Radovica, Krasica i td. Treba mi neka gde ima prirodnog hlada, maslinjaka, puno sunca i da u blizini mogu da nadjem smestaj. Meni je, u principu, kvalite plaze merilo dobrog odmora, a ne nocni zivot. Samo, do sada, to sto zelim nisam nasla.
Mozda neko zna da mi preporuci...
Hvala

Pozdrav svima,
ja nekoliko godina nisam letovala u CG, a planiram da ove ponovo idem dole. Muka mi je od dugih putovanja, papira oko viza, obecavano solidnog a realno loseg smestaja. Prosle godine, samo sto smo sa trajekta krocili na Tasos, cerkica mi je dobila temperaturu i neki virus i bila je bolesna celih 8 dana. Sada planiram da jednostavno sednem u auto i za 6-8 sati budem na moru.
Moze li neko da mi preporuci neko mirno, ruralno, autenticno mesto u Bokokotorskom zalivu. Cula sam da je plaza Plavi horizont prelepa kao neke tu, u okolini Radovica, Krasica i td. Treba mi neka gde ima prirodnog hlada, maslinjaka, puno sunca i da u blizini mogu da nadjem smestaj. Meni je, u principu, kvalite plaze merilo dobrog odmora, a ne nocni zivot. Samo, do sada, to sto zelim nisam nasla.
Mozda neko zna da mi preporuci...
Hvala

Probaj Miriste...To je Bogu iza nogu..ali bas je zato lepo...barem do sada tamo nije bilo puno guzve...;)
http://images.google.com/imgres?img...channel=s&rls=org.mozilla:en-US:official&sa=N

E ovo mi S T V A R N O nije jasno .....

Ovo GARANTOVANO crnogorska UDBA plasira lažne postove.
Do Crne Gore za 6 sati ????????????????????????????????????????????????????????????
Čime ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Uostalom, kada sednete u Beogradu u auto, GARANTOVANO ćete stići pre do prelepog grčkog mora, nego do šugavog crnogorskog !

DOSTA VIŠE LAŽI BRE !!!!

Do Crne Gore za 6 sati ????????????????????????????????????????????????????????????

Uostalom, kada sednete u Beogradu u auto, GARANTOVANO ćete stići pre do prelepog grčkog mora, nego do šugavog crnogorskog !
DOSTA VIŠE LAŽI BRE !!!!

tacno

Ne putuju svi od Beograda, pa nije on centar sveta! Ja zivim juznije! Brze bih stigla do Soluna nego do Sutomora samo zbog super puta , ali kada dodas cekanje na granicama i put od Soluna do krajnjeg odredista, a to je jos 4 sata ukoliko koristis trajekt, pod uslovom da ides svojim kolima i ne moras da cekas iskrcavanja i smestanje u sobe drugih putnika.

1. Beograd zaista NIJE centar sveta, ali mesto u kome ti živiš je to JOŠ MNOGO MANJE.
Onda napišeš u postu ODAKLE je to 6sati do CG. Da ne msiliš da treba da se PODRAZUMEVA ???

2. A ŠTA ako ideš trajektom u CG ? To se ne čeka ???

3. P R I Z N A J kolko' su ti platili da napišeš nešto pozitivno o CG .....

Covece, ne mislim ja toliko lepo o CG ali se pri pisanju poruka rukovodim sopstvenim iskustvom a ne popularnim predrasudama koje su politicki intonirane. Ja sam prosle godine do Potosa na Tasosu putovala 18 sati, u busu sa pokvarenom klimom i to ne mogu da zanemarim. Isto tako, pre 4 godine, moj prijatelj je u Canju izronio ljudski les a ja sam u Budvi gledala pacove na setalistu. To su cinjenice!
Inace, iz centralne Srbije je solidnih 8 sati, solidnim kolima. Dobrim kolima, punih 6 sati. Do mora, nisam rekla do krajnjeg odredista!

Koja "istina" ? Da devojka pre no pita za savet gde da dodje u CG treba prvo da objasni sa "koje tacke polazi" ?? Da ustvari ni ne polazi nego je ovo "teorija zavere" i neko je verovatno poslao na ovaj forum???
Ajde pali brate..Toliko si pun mrznje da to zdravo nije...no nisi jedini, sto je najgore vidim ima vas ...DVOJE:lol:

Ne, nego ću ja iz Brisela da napišem u postu da imam kolima 2 sata do Pariza, ali neću napisati odakle, pa neka ljudi razmišljaju da li je to iz Lenjingrada ili Osla ....

Kakva si ti nadrndana spodoba, NAJGORA si na CELOM forumu, i uvek pišeš neke gluposti i glumiš drvenog advokata za druge ...

BLJAK

DOSTA VIŠE LAŽI BRE !!!!

Hm.. meni treba oko 9 sati na relaciji Podgorica - Beograd, sa obaveznim odmaranjem na Zlatiboru od oko 1 do 2 sata, kako kada. Ako neprestano vozite, na ovoj relaciji vam treba oko 6:30 do 7 sati. Do mora dodajte jos 45 minuta.. sve u svemu, Beograd - Budva izmedju 8 i 10 sati voznje.

Za oko sat vremena se moze skratiti voznja ako imate srece da na izlazu iz Beograda do Ljig-a nemate standardnu guzvu i zastoj, koji bas usporava.. Na granici se prelazi za par minuta i sve ide dosta brzo.

U Crnoj Gori nema nikakvih zastoja i samu Crnu Goru od Bijelog Polja do Budve prelazite za 2:30 min do 3:30 minuta zavisno od toga da li se negdje zaustavljate.

Dakle. Beograd - Brodarevo oko 5:30 minuta voznje, Brodarevo Budva oko 3:30 minuta voznje.

pozdrav,

NE VIDIM razlog da me citiraš, ako već nisi pobio moje tvrdnje da je NEMOGUĆE stići do Crne Gore za 6 sati.

Ne ljutim se, ti si korektna osoba, jedino NE SHVATAM razlog Z A Š T O ti dopuštaju da se reklamiraš, kad to PO PRAVILNIKU foruma NIJE DOZVOLJENO !!!
Tvoja priča je OK, ali za MALE OGLASE ! Ili i za VELIKE OGLASE, ali to se plaća ...

P.S. Dolazim u Crnu Goru, OBEĆAVAM odmah sledeće godine, kada PRVI PUT budete imali vode tokom sezone.
Možda sam razmažen, jedinac sam, ali ja sam navikao da imam vode.... mislim da je to jedan od osnovnih preduslova civilizacije ......

sto se tice Crna Gore nema sanse da tamo odem sve dok skroz ne rese probleme sa vodom i dok celo primorje ne bude imalo vodu 24sata dnevno...sto rece covek pre mene to je preduslov normalne civilizacije i tuzno je sto u 21veku jedna zemlja nema vode...licno nemam nista protiv Crne Gore i verovatno cu nekad u buducnosti otici tamo ali kao sto rekoh tek kad budu imali vode stalno...a do tada cu da istrazujem prelepu Grcku:p

Sto se tice turizma u Crnoj Gori,za ovu godinu trebalo bi da bude pomaka naprijed.Pocinju da se rade trece trake u pojedinim gradovima i mjestima gdje je veliko opterecenje saobracaja.Najavljeno je i bolje snabdijevanje vodom.
Ja licno sam uzeo jednu kucu sa pansionom u Sutomoru i radicu izdavanje soba(1/3 sa tv i klimom) i mogucnost na istom mjestu koristenja uslaga ishrane.Kuca je udaljena nekih 350 m od mora i ima dosta zelenila u svom dvoristu.Cijene ce se kretati 8-10 evra u zavisnosti od dijela sezone.Zainteresovani neka se jave na meil pejovicdd@cg.yu
Pozdrav svima voljeli ili ne voljeli Crnogorsko primorje

Back