turizamcg
Zainteresovan član
- Poruka
- 460
da putevi .to sam vec pisao.to pod hitno uradite i videcete koliko ce te imati gostiju tokom cele godine jer nije turizam u crnoj gori samo dva meseca preko leta vec celu godinu ima sta da se poseti bilo na planinama bilo na moru.to je po meni nacionalni park-drzava.samo treba puno raditi na tome kao i na ljudima.![]()
Postovani MInalex i Skitnica,
po pitanju puteva mislim da treba da budemo ipak maksimalno realni jer to nije posao od jedne godine pa da sve bude cakum pakum...
Crna Gora je tek sada posle 15 godina i vise blokade, finansijskog kolapsa itd.. pocela da privredjuje neki znacajniji novac. Najvece investicije su upravo one koje se bave putevima.
Imajte u vidu sledece: do pocetka sezone bice gotov bulevar u Becicima (4 trake) koji se sada intezivno radi i koji se nastavlja na bulevar Budva - Becici, i prosirenja na potezu Jaz - Sveti Stefan (3 trake).
3 trake ce biti gotove na deonici tunel (sutomore) - Petrovac (Buljarica) sto ce i te kako ubrzati saobracaj u ovom dijelu primorske magistrale.
Na sjeveru prema Srbiji se i dalje prosiruje glavni put na 3 trake, tako da saobracaj nece imati toliko problematicna zagusenja kao prosle godine.
Najveci problem ce biti i dalje u Boki Kotorskoj, kod Trajekta i u Budvi... Naravno u Budvi, jer Budva ne moze sa svojom infrastrukturom da primi toliko turista koliko zeli da je posjeti.
Krajem godine definitivno pocinje izgradnja autoputa prema Srbiji i ona ce trajati sigurno 2 godine, tako da je to realnost.
Sto se tice kvaliteta puteva, ja sam se upravo vratio sa turnere po Srbiji (obisao sam skoro sve, od Zlatibora do Vojvodine) i moram napomenuti da su putevi u Srbiji u dosta losijem stanju nego oni u Crnoj Gori, tako da se bojim da najveci deo prituzbi i umora na putu uzima upravo magistralni put prema Crnoj Gori.
Zlatibor je pravo osjvezenje sto se tice puteva i sada je prelazak preko Zlatibora macji kasalj, a za mene je upravo Zlatibor uvijek bio najopasniji i najtezi deo puta na relaciji Podgorica - Beograd recimo.
U Crnoj Gori su najlosji putevi pri samom ulazu na granicnom prellazu kod Bijelog Polja i tu savjetujemo vozace da se cuvaju, a posle Bijelog Polja je sve u redu, sasvim korektno i prilicno renovirano i prosireno.
eto... toliko o putevima koji ce realno tek oko 2010 ili 11 biti zaokruzeni u CG.
pozdrav,