Crna Gora - izbori i nova vlada

Koliko će trajati nova vlada?

• Trajaće pun mandat

glasova: 6 37,5%
  • Trajaće 2 - 3 godine

glasova: 4 25,0%
  • Trajaće 1 godinu

glasova: 6 37,5%

• Ukupno glasova
    16
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Уговор о оснивању НАТО-а је потписан 1949. године. Двадесет година од потписивања тог уговора је прошло 1969. године. Све је лепо објашњено. :neutral:
Sve i da je tako nigde ne vidim da su Aleksa i Dritan protiv NATO. Medojević je za NATO preko referenduma. Samo neki delovi DF su protiv.

:D

Al' pazi kad sam sinoć pomislila da mi ovaj Krivokapić nekako ne uliva poverenje , svaki izraz lica mu je bio promišljen i izvežban, svaka reč i gestikulacija iako se masa kolega odavde na mah oduševila čovekom.

Šta znam, ne bih se ja na njega kladila, politikant k'o politikant.
Namah se piše sastavljeno. To je prilog, filološkinjo!
Sinonim mu je odjednom.

Ja sam znao u doba SFRJ ljutu Srbendu iz CG, taj je citirao Njegosa 24h dnevno, da izvinu neki dosadan sa cojstvom i junastvom kako samo ljudi iz CG mogu biti. Vremenom nista ne cuh o njemu, kad 2006 rekose glasao za nezavisnu CG i clan DPS-а, zakleti Crnogorac.

Pazi oni se smeju al' nije taj koga si ti znao bio usamljen slučaj , koliko njih je takvih okolo.

Pa evo kod nas , ovaj naš precednik, od potrčka četaljskog vojvode koji pada ničice na spremte se spremte do ljutog evropejca i poštovaoca rahmetli đinđuve.

Ako to nije rolerkoster ja ne znam šta je :D

Јесте тако! Дакле, нема апсолутно никаквих правних препрека за излазак из НАТО-а у року од годину дана. :aha2:
Dobro, mogu da se ugledaju na Srbiju, izadju iz NATO i potpišu IPAP, imaju nekog Šormaza koji to brani. Tako je još gore jer IPAP je gori od članstva.

Уговор о оснивању НАТО-а је потписан 1949. године. Двадесет година од потписивања тог уговора је прошло 1969. године. Све је лепо објашњено. :neutral:
Црна Гора сигурно неће да изађе из НАТО пакта.

Е сада, ако издрже довољно да буду на власти док не развале ДПС, није искључено да ће повући признање независности КиМ.

Ал' тај процес ће трајати пар година.

Pa to samo iz vizure Milovih medija, u praksi tip je anacionalan, gradjanista.
Јасно, али колико сам схватио није антисрпски оријентисан.
Нек су макли **вно, па нек раде што хоће. Ако желе да се поунијате, да назову Хрватима, ударају на Русију и што год, само нека то буде одлука слободног човјека-грађанина, а не неке мафијашко-интересне групе која је насилно намеће народу. Што се тиче НАТО-а, он није на првом мјесту ("прва рупа на свирали"), довољно је да не дозволе антисрпско дјеловање истог на територији ЦГ. Са друге стране, што не би имали своје људе као инсајдере у НАТО-у? Нека се поставе тако да њих НАТО тјера из савеза, а не спречава излазак. Што се тиче тзв. Косове; нека му затворе амбасаду&конзулате за почетак.
Људи, ово је историјски догађај. Руши се деценијска тиранија једног ништачојека, државу (институције) треба подићи из темеља, а ви запиз*или са "проклетим питањима" о НАТО-у, Косове, повратку тиранина. Многи овдје жале за њим. Ало, јесте ли ви нормални? Сигуран сам, он је прошлост. :)

Toliko je metaforička kategorija da su Rusi prevozili S-400 u Srbiju preko Bugarske.
Daleko prirodnije bi bilo da je S-400 išao najpre brodom preko Mediterana i Jadrana, a zatim prugom Beograd-Bar.
Jes ti učio geografiju u školi ,ili makar prirodu i društvo ? Mislim svakako su Rusi doneli S400 u Srbiju samo za slikanje , Vulina i čitace Svinjformera i Svinjskog Telegrafa ,ali i kada bi ga stvarno isporučivali jedno 10 puta je brže , lakše ,bliže , jeftinije i logičnije da ga doteraju preko Crnog Mora i Bugarske , nego da plovi oko kroz Crno More , Tursku , pola Sredozemlja i onda da se klacka onom nesrećnom prugom kroz planičine i tunele , sa velikom šansom da iskoči iz šina u nekoj jaruzi i završi u mutnoj Morači ili još gore nekome u dvorištu i kući , vidjali smo to već. Čak i kada bi neko pokušao takvu idiotsku akciju , pitanje je dal ta pruga uopšte ispunjava uslove za prevoz tog tipa tereta .

Svaka država koja pristupi NATO, prvih 20 godina nema pravo da poteže pitanje članstva
Nije tačno. To pravilo je važilo za pravih 20 godina postojanja NATO saveza.
Sada ceo proces napuštanja NATO saveza traje godinu dana.
Niko ne može da primora suverenu državu da bude član neke organizacije i saveza.

''... any country that wants to leave must send the United States (as the depositary) a “notice of denunciation,” which the U.S. would then pass on to the other countries in the alliance. After a one-year waiting period, the country that wants to leave would be out.''
https://en.wikipedia.org/wiki/Withdrawal_from_NATO

Dakle nova vlada može kada god poželi da pošalje zahtev za izlazak iz Saveza i u tome je niko ne može sprečiti.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back