Crna Gora - izbori i nova vlada

Koliko će trajati nova vlada?

• Trajaće pun mandat

glasova: 6 37,5%
  • Trajaće 2 - 3 godine

glasova: 4 25,0%
  • Trajaće 1 godinu

glasova: 6 37,5%

• Ukupno glasova
    16
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sto vam je toliko bitan NATO? ***** i Rusiju i sve redom, interesuje me samo srpski narod. Ako NATO dozvoli trobojku i srpski jezik i srpsku crkvu, prvi cu da glasam za uclanjenje. Da l su oni zli sto pucaju po talibanima u Avganistanu, ne interesuje me. Desila se 1999, al to je greska Slobodana Milosevica. Trebao je Srbiju u NATO da uvuce jos 1989. a ne da cmizdri za propalom Jugoslavijom.
Ако хоћеш НАТО, онда не можеш да рачунаш на подршку Русије око КиМ, нити пак око антисрпске правно обавезујуће резолуције о Сребреници, рецимо. 2015. Кина је била уздржана у СБ УН-а по питању Резолуције о Сребреници. Да су се НАТО земље питале, резолуција би прошла, а Република Српска би прошла исто као и Војска РС (такође предвиђена Дејтонским споразумом) - нестала би! :rtfm:

Ти Срби су људи који су се 1991 године изјашњавали као Црногорци.

попис 1991 године
Дакле, у време док је Мило спремао поход на Дубровник и србовао, у Ц.Гори је било само 9% Срба.Чим је Мило кренуо ћурак наопако 1997/1998 године, проценат Срба је скочио са 9% на 32%.
Попис 2003 године:
То значи да је појам Срба у Ц.Гори релативна категорија, сви имају подељен идентитет мало су Срби мало су Црногорци, и често мењају своје национално опредељење, како им више одговара.

Istina. Pa u jednoj porodici dva brata se izjasnjavaju drugacije, to je vrlo cest slucaj.
Svi su oni Crnogorci u geografskom smislu i u smislu pripadnosti i mentaliteta ali se mnogi osecaju i kao Srbi. To je taj slojevit identitet. Isuvise je velika izmesanost da bi se pravile krute podele. A one nisu ni bitne realno. CG je gradjanska i multietnicka drzava. Tako da postoji velika medjuzavisnost i svi moraju da saradjuju a tako je i najbolje za sve.

Istina. Pa u jednoj porodici dva brata se izjasnjavaju drugacije, to je vrlo cest slucaj.
Svi su oni Crnogorci u geografskom smislu i u smislu pripadnosti i mentaliteta ali se mnogi osecaju i kao Srbi. To je taj slojevit identitet. Isuvise je velika izmesanost da bi se pravile krute podele. A one nisu ni bitne realno. CG je gradjanska i multietnicka drzava. Tako da postoji velika medjuzavisnost i svi moraju da saradjuju a tako je i najbolje za sve.

ЦГ је национална држава српског народа и осталих мањина. Све остало је обмана.

Dok je vladao Milo, tačnije posle 1997 javio se vremenom taj jaz izmedju Crnogoraca i Srba pa do sada nisu bili gradjanska država nego su ličili na Bosnu ili na Bliski istok ali sa ovom vladom imaju priliku da postanu gradjanska država jer ona je multietnička a ne srpska ili crnogorska.

Ja sam znao u doba SFRJ ljutu Srbendu iz CG, taj je citirao Njegosa 24h dnevno, da izvinu neki dosadan sa cojstvom i junastvom kako samo ljudi iz CG mogu biti. Vremenom nista ne cuh o njemu, kad 2006 rekose glasao za nezavisnu CG i clan DPS-а, zakleti Crnogorac.

Dok je vladao Milo, tačnije posle 1997 javio se vremenom taj jaz izmedju Crnogoraca i Srba pa do sada nisu bili gradjanska država nego su ličili na Bosnu ili na Bliski istok ali sa ovom vladom imaju priliku da postanu gradjanska država jer ona je multietnička a ne srpska ili crnogorska.

Krenuo je postepeno, 97 i 98 je bio za zajednicku drzavu. posle krece sa pricom da CG zeli vise da se pita u zajednici, tek 2000-ih krece prica o samostalnosti.

Ja sam znao u doba SFRJ ljutu Srbendu iz CG, taj je citirao Njegosa 24h dnevno, da izvinu neki dosadan sa cojstvom i junastvom kako samo ljudi iz CG mogu biti. Vremenom nista ne cuh o njemu, kad 2006 rekose glasao za nezavisnu CG i clan DPS-а, zakleti Crnogorac.
Moguće je da tada nisu mnogi očekivali da će Milo postati toliko ekstreman oko Srba pa da liči na nekog Hrvata skoro kao sada.

I sad sta? Umesto da Crna Gora krene slavnim puten zapadnjastva, latinizacije, NATO integracije, evropeizacije... ona se vratila u price Vladike Nikolaja, price Novog Zaveta. Price koje su pokazale da se blago ne pravi na ovom nego na onom svetu.

Znaci ide glad braco Montenegeri ali ne brinite, KO JE GLADAN NA OVOM SVETU BICE SIT NA ONOM!

ZIVELA RUSIJA!

taman smo malo odmorili od njih

sace nova tura za bg, ima nekih fotelja

Sinoć su se već raspojasali onoliko , za njih ne važe zabrane okupljanja , rizik od zarazne bolesti , prenošenja ili kako je to već formulisano nego udri do zore.

Sem onog što sam već napisala ništa se neće promeniti za samu Srbiju , a Crnogorci su izabrali svoj put u svojoj zemlji i šta tamo rade na volju im, što mi odavde da im se mešamo.

Nekima će biti interesantno da posmatraju kad krene međusobna krkačina sinoćnih " pobednika" oko vlasti i ovlasti , a krenuće vrlo brzo , ma kako se samoprozivali oni su ipak Srbi , a znamo mi nas , 4 Srbina 5 stranaka :D

Plus prazna kasa jer korona , a i u porodicama se dešava kad love nema , sva ljubav kroz prozor uteče , a 'de neće među stranačkim liderima skupljenim s koca i konopca.

Ma šta mislili o Milu bio je maher i znao napraviti lovu, nećemo sad kako i na koji način ali nije se jedini opario već masa njih oko njega , a to se ne ispušta iz ruku te kad bi se kladili kome će rulja da se prikloni , idealistima il' lovatorima , zna se ko dobija opkladu.

Nemam nikakve veze s Crnom Gorom, ni prijateljske, ni porodične ni ekonomske , jednom rečju ne moram je nikad više uživo ni videti al' ono malo što sam šmeknula Milovog obraćanja , žao mi čoveka.

Ne Mila političara no Mila čoveka.

Vidno umoran , naglo ostario i oronuo, videlo se da mu emotivno nije bilo lako.

Ne mislim da ga je iko pustio niz vodu , mislim da je sve ovo dogovor između pravih gazda i njega i samo razmislite da li bi bilo bolje da je pao u nekom kol'ko tol'ko normalnom vremenu il' u ovoj sveopštoj krizi?

Šta zatiču njegovi naslednici ?

Svaka država koja pristupi NATO, prvih 20 godina nema pravo da poteže pitanje članstva
@Slaven777 @Straks92

Нетачно! :rtfm:

Article XIII of the North Atlantic Treaty, is the article that member state use on informing other members or parties that it wishes to leave the North Atlantic Treaty Organisation. It states the following:

After the Treaty has been in force for twenty years, any Party may cease to be a Party one year after its notice of denunciation has been given to the Government of the United States of America, which will inform the Governments of the other Parties of the deposit of each notice of denunciation.
This means that after 20 years since the signing of the treaty which was in 1949, thus 1969, any member state that wishes to leave just has to inform the United States that it wants to leave, and then after a year it formally leaves.

Дакле, процедура за излазак траје годину дана. ;)

@Slaven777 @Straks92

Нетачно! :rtfm:

Article XIII of the North Atlantic Treaty, is the article that member state use on informing other members or parties that it wishes to leave the North Atlantic Treaty Organisation. It states the following:

This means that after 20 years since the signing of the treaty which was in 1949, thus 1969, any member state that wishes to leave just has to inform the United States that it wants to leave, and then after a year it formally leaves.

Дакле, процедура за излазак траје годину дана. ;)
After the Treaty has been in force for twenty years...

Znači, "poznavao" si nekoga još u doba raspale crkotine Tita, pa onda nisi čuo ništa o njemu skoro trideset godina, da bi prva stvar koju si čuo kasnije bila da je glasao za DPS. Veoma zanimljiva priča, nadasve istinita :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1: :hahaha1:

znas ih licno ?

Pitam, meni fizionomije bas neobecavaju neko postenje. nemoj da za 30 godina bude opet Krivokapicu sotono odlazi !

:D

Al' pazi kad sam sinoć pomislila da mi ovaj Krivokapić nekako ne uliva poverenje , svaki izraz lica mu je bio promišljen i izvežban, svaka reč i gestikulacija iako se masa kolega odavde na mah oduševila čovekom.

Šta znam, ne bih se ja na njega kladila, politikant k'o politikant.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back