Црква да Вучићу одузме орден! Линч у ЦГ рецепт уништења СПЦ на Космету

3BEP

Veoma poznat
Poruka
10.437
Има ли овде Срба? Чувено питање бившег амбасадора Русије у Београду Александра Конузина, ускоро можда неће бити ни важно, ни актуелно. Одговор на њега гласиће: нема. Уколико будемо дозволили да нам се отме и уништи све оно што нас чини Светосавцима, бићемо само маса на одређеном простору, без идентитета, која живи и умире без Васкрснућа.
Да ли ћемо то дозволити, не зависи ни од мафијашко-диктаторског брака Мило Ђукановић – Александар Вучић (имају и Бебу), ни од опозиције у Србији и Црној Гори, већ искључиво од нас самих – од српског народа.

Зависи од тога да ли ћемо једном за сва времена стати на пут двострукој окупацији Србије: од стране дубоке УДБА државе, која је да би задржала своје привилегије – сервилна Западу.

Зашто је спорни Милов закон, пред којим срамно ћути не само Александар Вучић, већ и сви режимско-клозетски медији, окидач за уништење Светосавља? Ово су његове кључне тачке и значења:
Чл 4: „…Прије именовања највиших вјерских великодостојника вјерска заједница о томе на повјерљив начин обавјештава Владу Црне Горе“ – Владике ће да потврђује власт у ЦГ.

Чл 6: „Добра која представљају културну баштину Црне Горе не могу се отуђити или изнијети из државе без сагласности Владе Црне Горе“ – Нема изношења икона и моштију без дозволе.

Чл 7: „Забрањена је злоупотреба вјерских осјећаја у политичке сврхе“ – Држава тумачи да ли је било злоупотреба.

Чл 11: „Сједиште вјерске заједнице која је регистрована и дјелује у Црној Гори МОРА бити у Црној Гори“ – А не у Патријаршији у Београду.

Чл 15; „Вјерска заједница може да се региструје ако има најмање 50 вјерника“ – Релативизација СПЦ.

Чл 16: „Назив вјерске заједнице не смије садржати назив неке друге државе и њена обиљежја“ – Не може СРПСКА православна црква.

Чл 21: „Државни орган дужан је да без одлагања код надлежног Суда иницира поступак за забрану дјеловања вјерске заједнице“ – Држава Монтенегро може да забрани СПЦ.

Чл 24: „…имовина вјерске заједнице постаје државна имовина“ – Легализација одузимања.

Чл 33: „Изградња, адаптација и и реконструкција вјерских објеката може се изводити само уз надзор надлежног органа државне управе“ – Надзор над зидањем цркава.

Чл 52: „Сви вјерски објекти за које се утврди да су изграђени заједничким улагањем грађана до 1. Децембра 1918. године, државна су својина!“ – Кључно: Острог и остале светиње се одузимају од СПЦ.

Погледај друге твитове корисника СРБИН инфо




https://srbin.info/politika/crkva-da-vucicu-oduzme-orden-linc-u-cg-recept-unistenja-spc-na-kosmetu/
Дакле, ово је рецепт који ће се применити и на такозваном Косову и који ће бити одлучујући ударац на српски народ уз благослов издајничких режима у Србији и Црној Гори. Наредних месеци искристалисаће се многе ствари и у Републици Српкој.

Посебно је опасно то што Вучић ћути на чињеницу су одшкринута врата и уласку Босне и Херцеговине у НАТО.

Због свега овога, Српска православна црква би морала што пре да одузме највиши орден који је даровала Вучићу, а свештенство у Србији и Црној Гори да заузме јасан и недвосмислен став према издајничким режимима. Времена за калкулисање, вагање и трговину више нема.

Не дозволимо да нас се постиде Свети Сава, Свети Петар Цетињски, Свети Василије, Свети Николај Велимировић и сви наши Светитељи.
 
najveca bruka je sto je on taj orden dobio a rusi samo SPC izjavom da je "CPC oduvek bila autokefalna"
To je sramota za Patrijarha koji mu je dodelio taj orden, i ako ima casti treba da mu ga oduzme....
Jer niko nije vise ponizio SPC od Vucica i Djukanovica.
НЕ смарај, Тикси, уместо београдских блејања Бошка КРИВОКЛЕТНИКА, ово је одговор:
curovic-poziv-768x1130.jpg
 
НЕ смарај, Тикси, уместо београдских блејања Бошка КРИВОКЛЕТНИКА, ово је одговор:
curovic-poziv-768x1130.jpg
da su hteli - mogli su

jos odavno , pre raspada jugoslavije

nekom prilikom da se smeni milo

ali ih nije interesovalo.

niti ih ima toliko , po popisu iz 2011 ima 38527 crnogoraca u srbiji


znaci prilika je bilo , da je volje bilo.

oni su prvi okrenuli ledja crnoj gori , dosli su na srpska ledja
 
da su hteli - mogli su

jos odavno , pre raspada jugoslavije

nekom prilikom da se smeni milo

ali ih nije interesovalo.

niti ih ima toliko , po popisu iz 2011 ima 38527 crnogoraca u srbiji


znaci prilika je bilo , da je volje bilo.

oni su prvi okrenuli ledja crnoj gori , dosli su na srpska ledja
mozda ih dana draskovic povede...sa sve direktorima i pola opstine stari grad koje je zaposlila
 
BERANE NA NOGAMA: Hiljadu građana šetalo od centra do manastira Đurđevi stupovi u znak protesta
Sputnjik | 28. 12. 2019.
Oko hiljadu građana Berana prošetalo je večeras od centra grada do manastira Đurđevi stupovi, u znak protesta zbog usvajanja i potpisivanja Zakona o slobodi veroispovesti

Oni su se, nakon što je informacija o okupljanju podeljena preko društvenih mreža, u 16 časova i 30 minuta okupili ispred zgrade Opštine Berane.
Jedan od organizatora Milić Ralević obratio se vrlo kratko okupljenim građanima, zamolivši ih da šetnja prođe u miru i bez incidenata.

- Ovaj skup nije prijavljen policiji. Molimo vas da strogo idete trotoarom i preko pešačkih prelaza. Takođe vas molimo da ne uputite ni jedan zvižduk ili ružnu reč kada budemo prolazili pored zgrade policije. To su naša braća i oni rade svoj posao. Takođe molimo političke partije da ne koriste ovaj skup za političke poruke - kazao je on.
303215_moleban1_iff.jpg


Duga kolona se, potom, uputila kroz park preko puta zgrade Opštine, zatim ulicom 29. novembar, pored pored zgrade policije i ulicom Dušana Radevića, do dva do tri kilometra udaljenog manastira.
Među okupljenim građanima ispred ispred zgrade Opštine Berane bili su predsednik opštine Dragoslav Šćekić (SNP), predsednik Skupštine opštine i predsednik OO Demokrate Novica Obradović, predsednik OO SNP Tihomir Bogavac, predsjednik OO Nove Radojica Živković i više drugih lokalnih funkcionera

Tokom protestne šetnje do manastira Đurđevi stupovi, u strogoj tišini, nije bilo ni jednog ispada ili incidenta.
U blizini je primećeno diskretno prisustvo policije, koja ni na tom mestu, ni ispred zgrade Centra bezbednosti, nije reagovala.
Predsednik Crne Gore Milo Đukanović potpisao je danas Zakon o slobodi veroispovesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica.
 
Hehehehe

Ispod kojeg kamena si ti ispuzao? Smiješno je da ti kao turski praunuk moj narodu pričaš tako nešto...

Kako glasi nemacka izreka?
Sacuvaj nas Boze kuge i Hrvata!
1577557219931.png


Znaci Hrvati su dno dna. Dublje i groznije nema.
 

Back
Top