Bastiani
Poznat
- Poruka
- 7.667
A u kojim su to latinskim zemljama proganjani bogumili?U Bugarskoj i Srbiji jesu. Samo ne znam kakve veze imaju ti bogumili sa crkvom bosanskom?
Na osnovu čega tvrdiš da su bogumile prihvatili u Bosni? Koliko imamo spomena bogumila u Bosni u istorijskim izvorima? Da ti pomognem - mnogo manje nego što imamo prstiju na jednoj ruci![]()
Bogumilski stećciIdemo ponovo - zašto bosanske krstjane vezuješ za bogumile? Na osnovu čega poistovjećuješ bogumile i bosanske krstjane, kada već znamo da se učenje bogumila znatno razlikovalo od učenja bosanskih krstjana? Na osnovu kojih istorijskih izvora zaključuješ da su bogumili prognani u Bosnu - još si pustio mašti na volju pa umišljaš nekakav topao doček?
Па видиш да је човек изгубљен за човечанство, после 350 постова њему и даље није јасно како је оспорено да су богумили исто што и Црква босанска. И што је најгоре не занима га ни да прочита.
Него, како мислиш u kojim su to latinskim zemljama proganjani bogumili? Ако под "латинским земљама" мислиш на католичке земље, па сигурно знаш да су прогањани таман као и у Немањиној Рашкој? Да је читав један крсташки рат био против њих.
http://en.wikipedia.org/wiki/Albigensian_Crusade
U Bugarskoj i Srbiji jesu. Samo ne znam kakve veze imaju ti bogumili sa crkvom bosanskom?
vec mi lepo reci ciji su strecci, da li su svetosavski? Valjda na to pitanje imas odgovor kada vec potenciras pricu o njima.
То већ више личи на тебе, али као што рекох, то је просто нетачно, и ти то наравно знаш.