Crko Ajfon

To možda iPhone u Srb i sličnim zemljama statusni simbol, svakako nije ovde gde ja živim.
Ovo za prebacivanje slika sa telefona i laptop…nemam pojma o cemu pričaš, oduvek si mogao da sinhronizujes putem iTunes.
to ti kazem, moras itunes da koristis, ne mozes samo da bocnes kabl i prebacujes kao sa usb-a kao sto moze android

Na brzaka pišem uz jutarnju kafu 😀

Telefon kupljen na rate je “zaključan” uz tog provajdera (bar IPhone jeste)
Posto koristim dve e-sim kartice istovremeno, prakticno sam prinudjen da kupim telefon za keš.

Sto koristiš e-SIM? Taj belaj sam gledala kod mojih svicera kad su dosli u Bih , kupili m-tel kartice ubacili u telefon i drama je počela

Ja nisam htela e SIM već klasičnu karticu i kad odem dole izvadim ovu i ubacim m-tel

🤷🏻‍♀️

Sto koristiš e-SIM? Taj belaj sam gledala kod mojih svicera kad su dosli u Bih , kupili m-tel kartice ubacili u telefon i drama je počela

Ja nisam htela e SIM već klasičnu karticu i kad odem dole izvadim ovu i ubacim m-tel

🤷🏻‍♀️

eSim radi odlično, ja nemam nikakvih problema, čak i kad prelazim na novi telefon, sve se automatski prebaci (mada sam za jedan broj morao da skeniram code tel kartice)

Ranije čak ni ovi u radnjama nisu znali tacnu proceduru, pa zovu nekog menadžera itd.., pa je u početku bilo cimanja oko “ubacivanja” eSim, sad je to standardno i sve radi kako treba i super brzo.

2 linije uvek aktivne, ako ti treba još neka, u settings uključiš novu i softver te pita koju hoćeš da isključiš.

Ako dođe do neke ozbiljnije krize u državi, da mogu da ga pitaju za savet... :mazi:

Sad ozbiljno, pre par meseci idem kroz park, sede tri klinca na klupi, naravno
na naslonu, noge tamo gde normalni ljudi sede i svaki drnda svoj mobilni, reč
ne progovaraju jedan sa drugim.
I onda kad ih pitaš kako je bilo - ma, uobičajeno, bleja...
Tuga. :dash:
ali zato intenzivno u virtuelnom svetu

Ја сам негде прочитао да у развијеним земљама расте продаја скупљих телефона свих брендова.Просечан купац не улази у техничке спецификације већ иде са резоном, што скупље то боље.
ima i nas drugacijih, ja recimo smatram da je i 200E za telefon pljacka koliko košta u proizvodnji. Dakle samo se plaća brend, a tu nema ništa kao i kod nakita. Bolja fora da se kupi skupocen ručni sat. Skup mobilni telefon je za luzere i ovce.

nisi svestan koliko je dobro bezicno punjenje..samo ga spustim na sto pored sebe na punjac i on se puni..nema kablova nema bockanja, sjajno.

a sto se tice kamera..nisam profesionalac ali volim dobru fotografiju, to mi je hobi a sa druge strane velika je razlika u kvalitetu fortki izmedju aprata, narocito u low light uslovima..

i u pravu si..softver sad fantasticno pegla fotke ali bas tu flagship modeli imaju ogromnu prednost zbog jacine procesora i doatnih AI komponenti koje obicni telefoni nemaju.
Cesto se pitam, jel to onda fotografija ili lazirana slika?

eSim radi odlično, ja nemam nikakvih problema, čak i kad prelazim na novi telefon, sve se automatski prebaci (mada sam za jedan broj morao da skeniram code tel kartice)

Ranije čak ni ovi u radnjama nisu znali tacnu proceduru, pa zovu nekog menadžera itd.., pa je u početku bilo cimanja oko “ubacivanja” eSim, sad je to standardno i sve radi kako treba i super brzo.

2 linije uvek aktivne, ako ti treba još neka, u settings uključiš novu i softver te pita koju hoćeš da isključiš.
koji je provajder?

onomad kad sam se ja setao po tom kontinentu bilo je neuobicajeno da imas SIM card. Svi telefoni su bili na USA sistemu - broj je zakacen za hardware. Jel se to promenilo? Nama nisu odgovarali ti telefoni a SIMcard provajdera je bilo tek na kašičicu. Drugo ti fiksni mobilni su obično bili dobri sa minutažom za razgovore ali nisu baš bili za slanje SMS-a, a mi smo živeli na SMS-u.

Uvek se neka fukara uvuče u sistem. Ja pre x godina instalirao na linux na nekom atomu sa 2 gb memorije a ono ne može ni da se upali. Bolje radio sa win 10.
nemam pojma o cemu pricas.

ja imam jedan jako stari samsung na kome je uspesno bio instaliran LineageOS - propevao telefon, dok sam koristio samsungov android - muka ziva.

Ali nije čak ni to. Tizen je izgleda nažalost prso. Šteta, na početku je izgledalo da će tu biti nešto ali #nijesedesilo

Tako zasad jedina opcija za koju znam da radi je Ubuntu Touch. Generalno ARM grana Linuxa je bila malo problematična ali mislim da sada to nije više toliki problem. RPi već godinama je baziran na ARM-u

Back