Crko Ajfon

Ma oni koriste verovatno i većinu istih (kineskih) komponenti. Jedino u čemu je nešto bolji ajfon to je u ažuriranju sistema ali i tu ne vidim neku prednost, ionako telefon menjamo posle tri godine.
Imao sam jednom ajfon nosio ga par meseci zamenio ga, meni ne leži a poseban problem je baterija i punjenje te baterije. Nije mogao da sastavi jedan dan a punjač spor kao puž. Kinez sa brzim punjačem napuni za pola sata skoro 80% a za deset minuta ako si u žurbi može 30%. Ta stavka mnogo znači.
ma kakvi.. i samsung s serija i iphone se za 10 minuta napune 20% za pola sata do 80%
zapitaj se malo zasto i samsung i apple forsiraju 25 do 30w punjenje a ne bustuju kao kinezi 60..100w
mogu lagano ali nece.

ultra brzim punjenjem se unistava baterija.

i ne bas
telefon od 500 evra nema bezicno punjenje, nema taj kvalitet kamere, nema tu rezoluciju ekrana, rifres ekrana, itd itd..ali slobodno se tesi :D

pre 2..3 godine kad sam menjao telefon sam bio u dilemi koji da uzmem ali kad jednom osetis cari bezicnog punjenja na manje vise ne ides.
Tabe jel ti mene zaebavaš? Nema bežično punjenje. Ujeeeee koji nedostatak bez čari bežičnog punjenja...

I još mi reci ti si neki fotograf ili reporter pa ti treba nešto za šta na kraju ni ti ne vidiš razliku izmedju kamera, uostalom kamera zavisi i od softvera mada je za normalnog korisnika skroz nebitno.
Razočarao si me... Mi takve zovemo beogradske paljevine :p Nema ljutiš...

ma kakvi.. i samsung s serija i iphone se za 10 minuta napune 20% za pola sata do 80%
zapitaj se malo zasto i samsung i apple forsiraju 25 do 30w punjenje a ne bustuju kao kinezi 60..100w
mogu lagano ali nece.

ultra brzim punjenjem se unistava baterija.
Ja sa ajfonima i samsunzima imam skroz drugačije iskustvo a voleo sam da menjam telefone ko čarape... jednom mesečno

Tabe jel ti mene zaebavaš? Nema bežično punjenje. Ujeeeee koji nedostatak bez čari bežičnog punjenja...

I još mi reci ti si neki fotograf ili reporter pa ti treba nešto za šta na kraju ni ti ne vidiš razliku izmedju kamera, uostalom kamera zavisi i od softvera mada je za normalnog korisnika skroz nebitno.
Razočarao si me... Mi takve zovemo beogradske paljevine :p Nema ljutiš...
nisi svestan koliko je dobro bezicno punjenje..samo ga spustim na sto pored sebe na punjac i on se puni..nema kablova nema bockanja, sjajno.

a sto se tice kamera..nisam profesionalac ali volim dobru fotografiju, to mi je hobi a sa druge strane velika je razlika u kvalitetu fortki izmedju aprata, narocito u low light uslovima..

i u pravu si..softver sad fantasticno pegla fotke ali bas tu flagship modeli imaju ogromnu prednost zbog jacine procesora i doatnih AI komponenti koje obicni telefoni nemaju.

Ja sa ajfonima i samsunzima imam skroz drugačine iskustvo a voleo sam da menjam telefone ko čarape... jednom mesečno
naravno da si ih menjao kad si uzimao jeftine modele.. uzmi dobar i korsitices ga godinama..
ja sam sad na s21+ i za sad nemam nameru da ga menjam, radi odlicno..razmisljam se o s25 ali ne verujem.. mozda sacekam s26 ultra.

nisi svestan koliko je dobro bezicno punjenje..samo ga spustim na stolu pored sebe na punjac i on se puni..nema kablova nema bockanja, sjajno.

a sto se tice kamera..nisam profesionalac ali volim dobru fotografiju, to mi je hobi a sa druge strane velika je razlika u kvalitetu fortki izmedju aprata, narocito u low light uslovima..

i u pravu si..softver sad fantasticno pegla fotke ali bas tu flagship modeli imaju ogromnu prednost zbog jacine procesora i doatnih AI komponenti koje obicni telefoni nemaju.
Mada kad bolje razmislim i jesi u pravu. Ako imaš keš za takvu stvar i ako te to čini srećnim, što da ne

Mada kad bolje razmislim i jesi u pravu. Ako imaš keš za takvu stvar i ako te to čini srećnim, što da ne
nikad kes..uvek na rate i ispadne i povoljnije nego da ga kupis u radnji..
iskombinujes najbolji paket..secam se da sam tako s6 svojevremeno uzeo za 600 evra na 24 rate dok je u radnji kostao 1000
treba znati kupovati :D

iskombinujes najbolji paket..secam se da sam tako s6 svojevremeno uzeo za 600 evra na 24 rate dok je u radnji kostao 1000
Ovo bre deluje kao bajka. Pa zar operateri ne deru baš na telefonima u paketu?

Problem sa ratama za mene je sto ne mogu drugu karticu da koristim, telefon zaključan.

Bogati ?

Čuj …..
a realno ajfon ima gomilu nedostataka.. ogranicen je i sad uvodi kao neke velike novine, stvari koje na samsungu postoje vec godinama.

ovaj ajfon 16 ima dizajn ajfona 12 :rotf:

predji na galaxy s sa iphone, otprilike isto kostaju a videces razliku.

nego hvataju naivne na statusni simbol i pune dzepove

iphone jeste dobar ali za te pare samsung je mnogo bolji... jbt nisi mogla do skoro da prebacis sliku u kompjuter sa iphona :dash:
morala si da korisits onaj quickshare ili airdrop..nisi mogla samo da gurnes kabl u kompjuter..
oni su sad tek uveli mogucnost da pauziras snimanje videa ... u samsungu to postoji deceniju..
i da ne nabrajam dalje...
da li znas da samo pro modeli imaju pravi usb c?
ostali modeli su na nivou usb2.0 i spori su..

iphonova klijantela je targetirana na one koji zele da izgledaju da imaju pare pa ih deru.. ako..zasto da ne.

a realno ajfon ima gomilu nedostataka.. ogranicen je i sad uvodi kao neke velike novine, stvari koje na samsungu postoje vec godinama.

ovaj ajfon 16 ima dizajn ajfona 12 :rotf:

predji na galaxy s sa iphone, otprilike isto kostaju a videces razliku.

nego hvataju naivne na statusni simbol i pune dzepove

iphone jeste dobar ali za te pare samsung je mnogo bolji... jbt nisi mogla do skoro da prebacis sliku u kompjuter sa iphona :dash:
morala si da korisits onaj quickshare ili airdrop..nisi mogla samo da gurnes kabl u kompjuter..
oni su sad tek uveli mogucnost da pauziras snimanje videa ... u samsungu to postoji deceniju..
i da ne nabrajam dalje...
da li znas da samo pro modeli imaju pravi usb c?
ostali modeli su na nivou usb2.0 i spori su..

iphonova klijantela je targetirana na one koji zele da izgledaju da imaju pare pa ih deru.. ako..zasto da ne.

To možda iPhone u Srb i sličnim zemljama statusni simbol, svakako nije ovde gde ja živim.
Ovo za prebacivanje slika sa telefona i laptop…nemam pojma o cemu pričaš, oduvek si mogao da sinhronizujes putem iTunes.

Prebacuju se na usb-c zbog odluke EU da svi telefoni moraju da koriste standardni punjač, a ne sto lightning cable ne valja.

Svakako su Samsung i iPhone dobri, ali ja sam tim iPhone, korisnički interface je mnogo bolji nego Android.

Iphone može 8 e-sim da čuva, ali može samo 2 da koristi istovremeno.

Ali ako ga kupis na rate od provajdera, mizes samo e-sim (ili fizičku karticu) samo od tog provajdera.
Za ljude koji trebaju 2 tel ili turističku karticu koriste, na žalost, na rate ne igra igru..
e sim moze bilo koja..imam obe e-sim mts a telefon iz telenora.

Back