COVID-19 u SRBIJI - izazovi, mere i događanja (2)

Kakve mere očekujete tokom zime 2020-21. godine, u poređenju sa onima iz proleća 2020. godine?

• Strožije

• Iste

• Blaže

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Кад већ радиш за сендвич, реци ми, за почетак, где је тај зубар "професор"? На ком факултету, средњој школи, где год? :lol:

Ахам радим за сендвич. Данас ме вучићева наци полиција легитимисала.

EfFUlmKWoAABLDu

Ахам радим за сендвич. Данас ме вучићева наци полиција легитимисала.

EfFUlmKWoAABLDu
Не тупи, одговари на питање, како је један обичан зубар постао "професор" и велики " стручњак" за респираторне инфекције?

Не тупи, одговари на питање, колико је један обичан зубар постао "професор" и велики " стручњак" за респираторне инфекције?

Оно што је он рекао се учи на првој години факултета. Ниси ми погледао клип а већ си човека осудио. Јад. :rida:

Оно што је он рекао се учи на првој години факултета. Ниси ми погледао клип а већ си човека осудио.
Ког факултета? Управо вучићева БИА таквим будалама као што си ти подмеће преваранте, "корисне" идиоте. За твоју информацију, члан је Шешељеве странке.

Kako je moguce da neko nema miris i ukus i testiraju ga negativno, kakvi su to kurcevi testovi?!
Ma ti serološki testovi iz krvi daju svima isti rezultat : Negativan!.Ne znam ni zašto se rade uopšte?Da bi na tom testu bio pozitivan,morao bi da imaš koronu jedno 3 nedelje,pa da ti se razviju antitela.
Onaj bris je već ozbiljniji test,ali to ne daju svakom da radi.Ortak mi disao samo na jednom plućnom krilu.Imao preko 12 dana temperaturu koju nije mogao da skine.Bio pregažen i na svakm testu negativan.Doktorica mu je rlepo rekla : "Test je negativan,ali je i virus u tebi.Lezi kući i javi se ako se stanje pogorša.Za nedelju dana radi novi test"

Ког факултета? Управо вучићева БИА таквим будалама као што си ти подмеће преваранте, "корисне" идиоте. За твоју информацију, члан је Шешељеве странке.

Какве то има везе са науком и основним стварима из микробиологије... СУЈЕТА СИНЕ МОЈ. :rida: :rida: :rida: :rida:

Нити сам се бавио ко је и шта је, само сам слушао човека јер пошто имам научни ум ми је битније шта неко проча а не ко прича.

Какве то има везе са науком и основним стварима из микробиологије... СУЈЕТА СИНЕ МОЈ. :rida: :rida: :rida: :rida:
Само настави да тролујеш...а ја сам ти поставио задатак за ђачића првачића - Дај линк (а сви га факултети имају) где је зубар "професор универзитета".

Само настави да тролујеш...а ја сам ти поставио задатак за ђачића првачића - Дај линк (а сви га факултети имају) где је зубар "професор универзитета".

Не ради се о троловању. НЕКО ЈА ЈЕДНОСТАВНО НИСАМ НИ ЗНАО КО ЈЕ ЧОВЕК! Зато што ја прво слушам шта неко прича и не бавим се титуалама. За мене и др Менгеле може да буде лекар јер износи истину упркос нехуманим методама. То се зове научни ум који је лишен емоција. :aha2:

FrenchScientificGiraffe-small.gif

Ma ti serološki testovi iz krvi daju svima isti rezultat : Negativan!.Ne znam ni zašto se rade uopšte?Da bi na tom testu bio pozitivan,morao bi da imaš koronu jedno 3 nedelje,pa da ti se razviju antitela.
Onaj bris je već ozbiljniji test,ali to ne daju svakom da radi.Ortak mi disao samo na jednom plućnom krilu.Imao preko 12 dana temperaturu koju nije mogao da skine.Bio pregažen i na svakm testu negativan.Doktorica mu je rlepo rekla : "Test je negativan,ali je i virus u tebi.Lezi kući i javi se ako se stanje pogorša.Za nedelju dana radi novi test"

Ja sedim sa koleginicom koja ima ili je imala koronu, krasno.

Radovanović: Broj preminulih prikriven, najveća podvala u istoriji srpske medicine
Radovanović: Broj preminulih prikriven, najveća podvala u istoriji srpske medicine
Foto: prtscr ytb
Epidemilog Zoran Radovanović izjavio je da ne odstupa od ranije izrečenog stava da je bilo prikrivanja stvarnog broja preminulih od korone, nazivajući to "trgovinom mrtvima".

"I dalje smatram da se radi o najvećoj podvali u istoriji srpske medicije dugoj 800 godina", rekao je Radovanić za list Danas, odgovorajući na navode gradskog odbora Srpske napredne stranke iz Šapca da radi u skladu sa političkim interesima predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa.
Navodeći da nije "Đilasov čovek", Radovanović je rekao da takve napade ne vredi komentarisati jer je u pitanju ista matrica koju vladajuća stranka upotrebljava da se razračuna sa neistomišljenicima.
SNS je u saopštenju navela da je gradonačelnik Šapca angažovao kao savetnika Radovanovića "koji još nije dokazao da ima licencu za obavljanje poziva, a u borbi protiv virusa ističe se pre svega borbom protiv republičkog Kriznog štaba i služenjem niskim političkim interesima Dragana Đilasa".
"Ja kao savetnik ne donosim nikakve odluke. Gradonačelnik Šapca može za različite oblasti da se konsultuje sa različitim ljudima. Uostalom ako tako gledamo, da li premijerka Ana Brnabić, koja rukovodi delom Kriznog štaba zaduženog za borbu protiv epidemije, ima licencu", rekao je Radovanović.
On je rekao i da želi da veruje da njegove kolege koje su deo Kriznog štaba dele isti sistem vrednosti sa njim i da ih je stid toga što su stavljeni u isti koš sa ljudima koji govore ovakve stvari, misleći na navode SNS-a.

Ako ako , ebite se lekari medjusobno preko politickih stranaka kojima pripadate...

Mene kad su pitali neki demonstranti , sto im nedam da prodju tamo gde su naumili, ja im kazem, ovo je privatan posed, spustite transparente, hodajte kao gradjani i mozete da prodjete, posle radite sta hocete, a ako nosite transparente, onda niste gradjani nego ste ideoloski poklonici jedne ideje trenutno i gradjansko vam je sekundarno i onda nema onih sloboda koje ima gradjanstina...

Tako i kod lekara, pocnite da se busate partijskom knjizicom i uskoro ce biti bitno samo to...ili bitnije od onoga sta je znanje i struka..
Ako nastavite da idete tim putem , zaleci se da se ne moze bez toga, samo dublje ulazite u tu magicnu sumu i dajete snagu, nije bitno autoritet, nego snagu tim sistemima vrednosti....

Bas kao sto na netu , jedan provokator, bot ili blentava zena, to je idealna pozicija, zasticena zato sto je zena, moze da radi sta hoce , da prica sta hoce, i nece biti sprecena...i onda u prosecnoj grupi ljudi svaki otpor stvaranju lazne price je onemogucen, jer ili ce sve preci u prepucavanje, a onda nista vise nema drugaciju vrednost od onog sto je vec prisutno , znaci samo TV ima vrednost, ili ce botovska prica biti uspesno instalirana..

Narod je toliko logicki izdeformisan da ne vidi da nema ispravnu logiku ni za 2+2+2+2 , vec na takvom iskazu moze da se saplete...dok 2 +2 jos uvek neki mogu da izguraju...
Uopste nije problem ni ako imaju doktorate prirodnih nauka....
Skoro sam bas video doktora nauka prirodnih nauka koji solidno zna trigonometrijske funkcije i sva ona zonglrianja sa uprostavanjem trigonometrijskih izraza, vise od mene, a opet pada na najjednostvnijim socio logickim recenicama...poskupelo vino , mora zato sto su poskupele cigare, logika beraci grozdja pushe...
Nije ta logika ali moze da mu se podvali..

To je vec politika i odmah se vidi cim pocnes da muljas nastavak na izjavu politicara, upletes se u muljacinu kako da nastavis recenicu tamo gde narod ocekuje..

Ali zanimljivo mi je nesto drugo...
Ljudi nose maske, ja nosim masku , kako to da nikome ne pada na pamet da razmisli zasto nosi maske i kako maske funkcionisu..tj sta rade..
Dobro posle 3 meseca mog brbljanja na raznim mestima napokon se na jednom mestu pojavilo koja je svrha maski ali bez zaebavanja i onih spinova...
Pazite, svi objave da maske ne stite od dobijanja zaraze, svi ili skoro svi objave da one stite da emitujemo pljuc u vazduh...i ...i.....i...nista...Niko ne nastavi da razmislja...
Kad pitas ljude, oni kazu , pa nema sta vise da se razmislja....
Ja ih gledam i cudim se...

I evo gledam resenje kako ce se voditi nastava u skolama i tacno vidim da svi misle da nema sta vise da se misli..
Setih se apsurda da se maske ne spustaju dole ili gore, jer onda ono sto ste izdisali prelazi na kozu grla...samozarazavanje, ili virus sa koze grla predje u masku a vec rekosmo da maska ne stiti od ulaza virusa u telo...smanjuje da, ali ne stiti..
I sta mislite da li je dovoljno da sacekam godinu dana da ljudi provale kakve veze ima ovo moje insistiranje na i dalje i dalje, i ovo sa odlukom o radu skola...

Ja mislim da nije dovoljno godinu dana da sacekam i da niko nece provaliti..
Za ebeni policijski cas je trebalo ljudima sest meseci da provale...i mnogi jos nisu provalili da se povecala samovolja i da se mnogo manje sad postuje zakon...od strane svih.

Resenje je toliko daleko od mentalitetnog razmisljanja srba da ja cisto sumnjam da ce ikad biti provaljeno....bas zato...
Napisao sam bio ukratko resenje, pa se setih da stalno jedem ono sto ljudi ne jedu, pa rekoh da preskocim ovaj put....
Privatne skole postaju sve vise ocigledno resenje...

Ja sedim sa koleginicom koja ima ili je imala koronu, krasno.
I meni je moja koleginica,koja sedi na pola metra od mene i provodi generalno dosta vremena sa mnom,prenela virus.Samo što meni nije bilo ništa naročito.Tanki neki simptomi,a nije ni njoj,osim što je duže vremena imala temperaturu i izgubila je čulo mirisa i ukusa.Kaže da su joj istog ukusa bili sirov brokoli i roštilj :lol:
Eto prilike za zdravu ishranu

ж11.08.2020. • Srbija Danas
RUSI POČELI SA VAKCINACIJOM, A ŠTA JE SA SRBIMA? Naši epidemiolozi otkrili kada ruski spas stiže za naše građane

- Imamo više kontakta sa više kompanija - rekla je dr Kisić Tepavčević.

U poslednja 24 sata na korona virus je testirano 8.086 osoba, njih 235 bilo je pozitivno, dok je, nažalost, preminulo šest lica.

Prema poslednjim zvaničnim podacima Ministarstva zdravlja, na respiratorima se u bolnicama širom Srbije nalazi 91 pacijent, što je najmanji broj još od 5. jula (81).

Na pitanje našeg portala da li smo u pregovorima sa kompanijom u Rusiji koja je prva registrovala vakcinu protiv korona virusa, epidemiolog Predrag Kon odgovara.

- Ne znam odogovor, da je govora o tome bilo sasvim je jasno, ali videćemo u bliskoj budućnosti - rekao je dr Kon.

- Imamo više kontakta sa više kompanija, činimo sve napore da čim se pojavi vakcina, koja je efikasna, bićemo među prvima koji ćemo uzeti vakcinu. Sigurno da se to nalazi u završnoj fazi - dodala je na pitanje našeg portala dr Darija Kisić Tepavčević.

Prva na svetu registrovana vakcina protiv virusa korona nazvana je "Sputnjik V" po analogiji sa lansiranjem prvog veštačkog Zemljinog satelita 1957, navodi se na zvaničnom sajtu vakcine.

- "Sputnik I" je intenzivirao svemirska istraživanja u celom svetu. Nova ruska vakcina protiv kovida 19 stvorila je takozvani "trenutak Sputnjika" za svetsku zajednicu. Zahvaljujući ovom poređenju, vakcina je dobila naziv "Sputnjik V" - navodi se u objašnjenju naziva vakcine.

Takođe se dodaje da je Ministarstvo zdravlja Rusije 11. avgusta registrovalo rusku vakcinu na bazi adenovirusa i tako postalo prva registrovana vakcina protiv novog virusa korona SARS-COV-2 na tržištu.

Predsednik Rusije Vladimir Putin saopštio je danas i da je ministarstvo zdravlja odobrilo vakcinu koju je primila i njegova ćerka.

Podsećanja radi, u Srbiji je uvedena vanredna situacija zbog epidemije korona virusa koja je sa sobom donela niz novih mera u cilju suzbijanja epidemije. Ove mere pokazale su rezultate statističkim podacima i padom broja zaraženih u Srbiji.

Kako su mediji preneli, danas je zbog nepoštovanja epidemioloških mera u Crkvi Svete Petke u Rudaru kraj Leskovca inspekcija je podnela prijavu.

Kako je ustanovljeno, bilo je više od 10 ljudi, koliko je prema novim merama dozvoljeno u zatvorenom prostoru, a većina vernika nije nosila maske.

Na drugoj strani, inspektori su iz istog razloga zatvorili većinu kafića u Ivanjici.

ж11.08.2020. • Srbija Danas
RUSI POČELI SA VAKCINACIJOM, A ŠTA JE SA SRBIMA? Naši epidemiolozi otkrili kada ruski spas stiže za naše građane

- Imamo više kontakta sa više kompanija - rekla je dr Kisić Tepavčević.

U poslednja 24 sata na korona virus je testirano 8.086 osoba, njih 235 bilo je pozitivno, dok je, nažalost, preminulo šest lica.

Prema poslednjim zvaničnim podacima Ministarstva zdravlja, na respiratorima se u bolnicama širom Srbije nalazi 91 pacijent, što je najmanji broj još od 5. jula (81).

Na pitanje našeg portala da li smo u pregovorima sa kompanijom u Rusiji koja je prva registrovala vakcinu protiv korona virusa, epidemiolog Predrag Kon odgovara.

- Ne znam odogovor, da je govora o tome bilo sasvim je jasno, ali videćemo u bliskoj budućnosti - rekao je dr Kon.

- Imamo više kontakta sa više kompanija, činimo sve napore da čim se pojavi vakcina, koja je efikasna, bićemo među prvima koji ćemo uzeti vakcinu. Sigurno da se to nalazi u završnoj fazi - dodala je na pitanje našeg portala dr Darija Kisić Tepavčević.

Prva na svetu registrovana vakcina protiv virusa korona nazvana je "Sputnjik V" po analogiji sa lansiranjem prvog veštačkog Zemljinog satelita 1957, navodi se na zvaničnom sajtu vakcine.

- "Sputnik I" je intenzivirao svemirska istraživanja u celom svetu. Nova ruska vakcina protiv kovida 19 stvorila je takozvani "trenutak Sputnjika" za svetsku zajednicu. Zahvaljujući ovom poređenju, vakcina je dobila naziv "Sputnjik V" - navodi se u objašnjenju naziva vakcine.

Takođe se dodaje da je Ministarstvo zdravlja Rusije 11. avgusta registrovalo rusku vakcinu na bazi adenovirusa i tako postalo prva registrovana vakcina protiv novog virusa korona SARS-COV-2 na tržištu.

Predsednik Rusije Vladimir Putin saopštio je danas i da je ministarstvo zdravlja odobrilo vakcinu koju je primila i njegova ćerka.

Podsećanja radi, u Srbiji je uvedena vanredna situacija zbog epidemije korona virusa koja je sa sobom donela niz novih mera u cilju suzbijanja epidemije. Ove mere pokazale su rezultate statističkim podacima i padom broja zaraženih u Srbiji.

Kako su mediji preneli, danas je zbog nepoštovanja epidemioloških mera u Crkvi Svete Petke u Rudaru kraj Leskovca inspekcija je podnela prijavu.

Kako je ustanovljeno, bilo je više od 10 ljudi, koliko je prema novim merama dozvoljeno u zatvorenom prostoru, a većina vernika nije nosila maske.

Na drugoj strani, inspektori su iz istog razloga zatvorili većinu kafića u Ivanjici.
Mitke, sta ima novo u vezi sa vakcinacijom, 'ce mremo li il' jok jos?

Ja mislim da ti i Tihi treba da se pelcujete, pod obavezno. :heart: :zag: :vatromet: I ja cu! :lol::heart2:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back