Quantcast

COVID-19 u SRBIJI - izazovi, mere i događanja (2)

Borba protiv COVID-19?

 • Gotova do jula 2020.

  glasova: 22 23,9%
 • Gotova do oktobra 2020.

  glasova: 6 6,5%
 • Gotova do aprila 2021.

  glasova: 6 6,5%
 • Gotova za 3 godine

  glasova: 20 21,7%
 • COVID-19 ostaje kao sezonska bolest

  glasova: 38 41,3%

 • Ukupno glasova
  92

Konrad-19

Buduća legenda
Poruka
25.934
Poslednja izmena od moderatora:

Konrad-19

Buduća legenda
Poruka
25.934

ccaterpillar

Legenda
Poruka
51.939
Где је оно где каже да алкохол не ваља јер обара имунитет?
Можда и обара ако се пије неумерено, али поједи кило меда одједном и исто ћеш имати проблем. По мом искуству умерено конзумирање алкохола је најбоље за имунитет. А очито и дезинфикује.
 

cornflakes

Iskusan
Poruka
6.558
.
Realnost je bitno drugacija.Kod nas je epidemija na svom početku,možda i početku početka. Zahvaljujući brojnim restriktivnim i represivnim merama nemamo još uvek desetine hiljada inficiranih pa je broj umrlih relativno mali.
Ми појма немамо колико је заражених јер релативно велики број заражених не показује никакве или благе симптоме и они се не тестирају. Ево, данас се на тестирању показало да од 68 тестираних лекара у 61 случају не постоје никакви симптоми (90%).

Податак који је данас наведен, да се са заражених који не показују симптоме болест тешко преноси и не изазива болесна стања нигде нисам нашао, а волео бих да је тачан.

Поред тога, Кон данас каже да се и у периоду инкубације може показати негативан резултат на тесту, што значи да је тест непоуздан (по оном што сам негде прочитао, до 15% случајева "обичног" грипа на тесту може да се покаже као коронавирус).

Број преминулих сам по себи ништа не значи јер се не пореди ни са чим. Овде би био битан податак колика је смртност од компликација респираторних болести била претходних година и да ли је број смртних случајева повећан у односу на претходне године. Други то раде и досадашњи подаци показују да смртност није повећана и да је чак мања него неких ранијих година од епидемије грипа.

Naravno da bolešću koju uzrokoje covid 19 nisu ugroženi samo 70 + i sa kako kažeš najtežim bolestima.Čak i kod nas gde je još uvek broj žrtava mali,ima više primera da su umrli u svojim četrdesetim godinama bez ozbiljnije istorije bolesti.Da se ne primenjuju gore spomenute mere,broj onih koji bi u svojom četrdesetim a možda i u tridesetim izgubio živote merili bi u hiljadama.
Не знамо које су тачно околности довеле до овог трачичног случаја, па осим пуког податка да је умро у четрдесетим не знамо да ли је можда касно примљен када је болест узела маха, што се често дешава и код "обичног" грипа или су постојале друге околности које су му ослабиле имунитет, или једноставно "судбина", али су такви случајеви изузетак.

Наравно да нико није заштићен од вируса међутим, статистички подаци показују да је на италијанском узорку где је постојала медицинска документација о преминулим (1102 пацијента) 97,2% боловало од једне или више хроничних болести.

Недавно је објављено прилично сензационално да је у Италији преминуо пацијент 39 година, а касније је нађено да је боловао од леукемије која није била дијагностификована, односно није имао претходно ЕВИДЕНТИРАНЕ болести.

У Британији је објављено да је од коронавируса преминуо 18-годишњи пацијент, а касније је болница објавила да му је вирус дијагностификован дан пре него што је преминуо и да је смрт изазвана његовим тешким здрваственим стањем са којим коронавирус нема везе. У још бизарнијем случају, британски медији су објавили да је преминула извесна девојка која је била између 20 и 30 година, да би се касније испоставило да је извршила самоубиство, а приписан је коронавирус јер је неко од комшија рекао новинарима да је претходног дана кашљала(!).

Уопоштено, многи угледни стручњаци сматрају да је број смрти далеко пренадуван због политике која се полако усваја широм света да се сви преминули СА коронавирусом извештавају као преминули ОД коронавируса.

То је већ и документовано у накнадном преиспитивању које је у другој половини марта извршио Институт за здравље Италије где је утврђано да свега 12% случајева из извештаја о преминулим могу да се припишу компликацијама изазваним коронавирусом.

To i jeste razlog što se "ceo" svet bori protiv covida 19 a ti tvoji "ugledni lekari" najčešće su samo budale željne publiciteta po svaku cenu.
"Сав" свет и треба да се бори против не само против коронавируса, али је главно средство борбе против оваквих епидемија - искреност, да парафразирам Албера Камија из његовог дела Куга што топло препоручујем сваком да прочита.

.
 
Poslednja izmena:

ccaterpillar

Legenda
Poruka
51.939
Податак који је данас наведен, да се са заражених који не показују симптоме болест тешко преноси и не изазива болесна стања нигде нисам нашао, а волео бих да је тачан.

Ово нема никакве логике, може човек да не показује симптоме јер је рецимо у међувремену умро, а вирус иде са њега ако може, ни метал не показује симптоме, па ако је веровати стручнима вирус прелази са њега на живо биће.
 

krinka5

Veoma poznat
Poruka
14.162
.


Ми појма немамо колико је заражених јер релативно велики број заражених не показује никакве или благе симптоме и они се не тестирају. Ево, данас се на тестирању показало да од 68 тестираних лекара у 61 случају не постоје никакви симптоми (90%)..
Kon napomenu da se nada kako ti blaži siptomi govore nešto .
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.