COVID-19 (korona virus) - PANDEMIJA

Plašite li se korona virusa?

• Da.

glasova: 44 28,6%
  • Ne.

glasova: 110 71,4%

• Ukupno glasova
    154
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Stvar je jasna. 80 % slučajeva se liječi paracetamolom. Puno dreke nizašta. Ajde da je riječ o pandemiji velikih boginja pa bi ljudi stvarno imali razloga za strah, ali ovo je bolest u rangu malo jače prehlade. Smiješno uistinu.
Pišeš neverovatne stvari !
Epidemija kovid21‚ima neuporedivo veći potencijal da nanese štetu od sezonskog gripa.Pre svega to nije sezonski grip nego zarazna bolest koja ima spobnost da traje tokom cele godine i neograničeno.Oboleli je najčešće nesposoban za rad više nedelja a sposoban je da prenese virus po nekim izvorima 45 dana.Virus prenosi i pre pojave simptoma i posle simptoma.Prema nekim procenama broj zaraženih bi mogao da dostigne i više od milijarde ili više milijardi.
Stopa smrtnosti je mnogo veća nego kod sezonskog gripa.Laici pogrešno za osnovicu uzimaju broj obolelih i broj umrlih ne uzimajući u obzrir da ce mnogi oboleli tek da umru.
Za razliku od sezonskog gripa,nepoznato je kakve će posledice ostaviti zapaljenje pluća kod preživelih.To mogu da budu trajna oštećenja koja uključuju i povećan rizik o malignih bolesti.

A nije to naivno kad to može da se razmaše. A ja bi i inače voleo da u Evropi mogu svuda da jedem a da se ne prenerazim.
Ljudi moji katastofa je kad negde treba da jedeš koja nehigijena od higijene je to.
Mislim, sve to izgleda čisto i nablistano, al izgled vara.

Nije naivno zato što je virus nov i zato što se brzo širi. Problem je što su bolnički kapaciteti ograničeni i kada ti dovezu sto ljudi u bolnicu sa 20 respiratora nastaju problemi. Zbog toga imaš one slike iz Bergama gdje ljudi leže po hodnicima. Virus ko virus nije smrtonosniji od obične gripe.

Nije naivno zato što je virus nov i zato što se brzo širi. Problem je što su bolnički kapaciteti ograničeni i kada ti dovezu sto ljudi u bolnicu sa 20 respiratora nastaju problemi. Zbog toga imaš one slike iz Bergama gdje ljudi leže po hodnicima. Virus ko virus nije smrtonosniji od obične gripe.
Al uzima maha kad higijene nema baš ič.
I kod ovog virusa je problem što on podilazi.

Epidemija kovid21‚ima neuporedivo veći potencijal da nanese štetu od sezonskog gripa.Pre svega to nije sezonski grip nego zarazna bolest koja ima spobnost da traje tokom cele godine i neograničeno.Oboleli je najčešće nesposoban za rad više nedelja a sposoban je da prenese virus po nekim izvorima 45 dana.Virus prenosi i pre pojave simptoma i posle simptoma.Prema nekim procenama broj zaraženih bi mogao da dostigne i više od milijarde ili više milijardi.
Stopa smrtnosti je mnogo veća nego kod sezonskog gripa.Laici pogrešno za osnovicu uzimaju broj obolelih i broj umrlih ne uzimajući u obzrir da ce mnogi oboleli tek da umru.
Za razliku od sezonskog gripa,nepoznato je kakve će posledice ostaviti zapaljenje pluća kod preživelih.To mogu da budu trajna oštećenja koja uključuju i povećan rizik o malignih bolesti.

Da li je virus sezonskog tipa vidjet će se dolaskom proljeća. U Kini je iskorijenjen. Do jeseni će pronaći lijek.

Kako objasnjavas vesti koje stizu sa svih strana da taj super virus otporan na temparaturu do 800 stepeni plasirano od stane nekakvih ``strucnjaka``,prenosi se vazduhom jos jedna glupost,mutirao do sada 98454 puta,velika stopa smrtnosti,zarazenih naravno sve naduvano i nahajpovano do nenormalnih razmera,moze da se ipak suzbije kombinacijom dva leka... :think:
.........................
Sve plasirano od stane medija treba uzeti sa velikom dozom opreznosti,Srbi su jeli malu i nabijali ih na kolac,Avganistanci su nekakvi poludivljaci,zli Rusi ce da uniste Evropu nuklearnim raketama...

8b9cda5683ec3ee4c4b2f46bb0aa088fe36a6695.png

Kako objasnjavas vesti koje stizu sa svih strana da taj super virus otporan na temparaturu do 800 stepeni plasirano od stane nekakvih ``strucnjaka``,prenosi se vazduhom jos jedna glupost,mutirao do sada 98454 puta,velika stopa smrtnosti,zarazenih naravno sve naduvano i nahajpovano do nenormalnih razmera,moze da se ipak suzbije kombinacijom dva leka... :think:
.........................
Sve plasirano od stane medija treba uzeti sa velikom dozom opreznosti,Srbi su jeli malu i nabijali ih na kolac,Avganistanci su nekakvi poludivljaci,zli Rusi ce da uniste Evropu nuklearnim raketama...
Odgovor ne bi imao smisla jer si ti Petre sav u teorijama zavera.Nisi uračunljiv u punom smislu reči.

Sve te boleštine dolaze iz Kine jer ljudi tamo jedu svakakva govna, a tržnice im liče na septičke jame. Kakvih tamo ima svakakvih fekalija za kupit čovjek bi pomislio da se to može vidjet samo u horor filmovima. Jasno je da svi ovi virusi dolaze iz Kine.
Pa dođu, al najgore je kad dođu u tako neku zemlju koja i inače nema neku bliskost sa higijenom. Naravno ne kažem za italijane da oni slabo stoje sa ličnom higijenom, al ove gastronomske higijene su im katastrofa, i ne samo kod njih.
Mislim tako te zemlje koje pekare ne mogu da obuče da oni ne treba istovremeno da se hvataju za peciva i da vraćaju tonu kusura. Ili da konobari seku hleb i pica majstori da se zanimaju oko kase. Prave sendviče i vraća ti kusur. Alo, u Evropi nakaradnije ne može. To im je taj preduzetnički duh gde sanitarne inspekcije moraju da se plaše da će biti zatvorene. A ne obrnuto.

Ja stvarno ne znam ko treba da bude taj koji je ubacio ovakav virus? Jedino Greta lično! Ostali mi niko ne dolaze do pameti. A nije da ja toga malo imam.
Neko ko je imao interesa,kao sto iza svakih akcija neko stoji zarad nekih svojih interesa.
Svako ko misli da se ovakve akcije desavaju spontao ima slabo pamcenje ili ima 15 godina.
To kako je nastao virus u to necu da ulazim i mislim da nikada necemo saznati,da li je stvarno neko pojeo zmiju ili sismisa ili se neko od Kineza,Amerikana ili Britanaca zaigrao u labartoriji,ali sve sto je posle toga nastalo je izrezirano i dignuto na jedan visi nivo uz pomoc medija,strucnjaka,vlada,politicara...

Neko ko je imao interesa,kao sto iza svakih akcija neko stoji zarad nekih svojih interesa.
Svako ko misli da se ovakve akcije desavaju spontao ima slabo pamcenje ili ima 15 godina.
To kako je nastao virus u to necu da ulazim i mislim da nikada necemo saznati,da li je stvarno neko pojeo zmiju ili sismisa ili se neko od Kineza,Amerikana ili Britanaca zaigrao u labartoriji,ali sve sto je posle toga nastalo je izrezirano i dignuto na jedan visi nivo uz pomoc medija,strucnjaka,vlada,politicara...
Ја јуче кренуо у банку да дигнем плату...истекла ми картица, и ајде да уђем у банку...
И стоји једно пет људи на улици потри метра удаљени...станем и ја...
Пусти портир њих троје, свако на по један шалтер, напрска им руке нечим...
И гледа у мене, изобличи му се фаца, и поче да виче: ГДЈЕ ТИ ЈЕ МАСКАМ ГДЈЕ ТИ ЈЕ МАСКА?
Иначе нико у реду није имао маску...
Ја онако збуњен се прекрстим три пута и лик се одмакне ко да сам га чекићем ударио...
Каже ПУСТИЋУ ТЕ ОВАЈ ПУТ...реко нећете ме видјети мјесец дана свакако...гледа ме ко волина...
Унутра цица од 25 са маскицом и лијепом косицом...жали се да не може да дише од маске...
Каже мала: требало је првог дана да нам дају рукавице, па радимо са кешом...
Ћутим, узмем кеш и изађем...срећом, неће ме ниједан шалтер видјети мјесец дана...најмање...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back