Ćoše za slanoljupce (slani zalogaji, aranžiranje hrane)

Evo još nešto :-)

Prilozi

• 250506_152569154814747_100001849915753_346599_2952281_n.jpg
    250506_152569154814747_100001849915753_346599_2952281_n.jpg
    33,8 KB · Pregleda: 117
Recepti...
idemo unazad.. u korpicama od kora je praziluk salata - iseckati struk praziluka, posoliti i opstaviti malo da odstoji. Skuvati tri srednje veličine krompira, izrendati i izmešati sa prazilukom uz dodatak pavlake
Punjene pohovane palačinke... sve je jasno ;)
Uštipci od mesa, samo mali, maleni
E, patlidžan... Iseći ga na kolutove, posloiti i postaviti da odstoji... kasnije ga dobro iscediti, ako je potrebno i isprati. Uvaljati u brašno i jaja, pa pržiti. Za fil izrendati sir i izmešati ga sa žumancem. Spajati po dve ploške filom i zapeći malo uz rerni da se sir istopi.
Punjena jaja, obojena u ljubičasto po Minjinom receptu (u cvekli)
Šta je ostalo...
Kiš sa šampinjonima i moje omiljene punjene paprike (ovaj put sa kulenom i sitnim sirom) sam već spominjala

Naravno :)
Varijacije su razne.. .osnova je da se razvuče lisnato testo u veliki pleh, obavezno se izbocka viljuškom, i na kraju se zalije mešavinom 2-3 jajeta i oko 2/3 čaše pavlake. A po testu može da se pobaca svašta :lol: šampinjoni, piletina, slaninica i krastavčići, kulen i maslinke... U ovoj varijanti to su izdinstani šampinjoni sa prazilukom i pizza šunka.

Hvala princess :)

Znam da se 'kora' za rolat od kačkavalja pravi tako što sir u komadu (oko 300 g) istopi na laganoj vatri (može u rerni ili mikrotalasnoj) i razvuče u koru. Dalje filovanje ide po želji, ne verujem da postoji neki određen recept baš sa kulenom. Može recimo da se kulen usitni sa sitnim sirom, pa ta smesa bude fil; ili se premaže pavlakom, pa se ređa tanko isečena parčad kulena...

DSCF4857.jpg

Evo najjednostavnija pizza-pita, a preukusna je
Mnogo lepše se seče kad se ohladi, ali ja sam morala da je isporučim, pa sam je sekla direktno iz rerne
evo recept:
Razvući lisnato testo, premazati kečapom, posuti origanom i bosiljkom, poređati pizza-šunku; posuti mariniranim šampinjonima i odgore narendati kačkavalj. Urolovati u rolat, izbockati ga dobro viljuškom, premazati jajetom i posuti susamom. Od ta dva rolata dobije se minimum 20-ak parčića; iskreno - nema ko se nije oduševio.
Moj sin voli više nego pizzu
Umesto kečapa može da se premazuje mešavinom pavlake i jaja; meni je tako još bolje

Back