Ćoše za slanoljupce (slani zalogaji, aranžiranje hrane)

269561_247537545258824_221512821194630_1104262_3621668_n.jpg

humus je namaz od leblebija. ja ga nikad nisam probala u 'originalu', pa nikad nisam sigurna da li sam potrefila ukus... mi kod kod kuće ne volimo, a drugi su se oduševili. dobro je što je posno, i drugačije
Leblebije se skuvaju, izblendiraju, doda se belog luka, tahinija (pasta od susama), limuna, belog luka i to je valjda sve... izmeša se i gotovo, dok se blendira razređuje se sa vodom u kojoj su kuvane leblenije,
lepo se slaže sa bake rolls sa belim lukom ;)

Hvala :)
evo još jedan sa istim sastojcima
267856_247539911925254_221512821194630_1104268_4910579_n.jpg

E ovo sa dinjicom izgleda prelepo, a kazi mi sto se tice humusa da li pravis od svezih leblebija, ili moze i onih obradjenih termicki (ne znam da li su pecene ili przene) obavezno mi reci, jer svagde pise da moraju da budu sveze, ovde blizu nigde nema, a ne ide mi se na 40 po Bg da jurim sirove leblebije!

da te ne znam pa da poverujem :dash:

prvo kao ne znamo a kad se pozvani izjasni onda salva kritika u stilu to se ne pravi tako neg ovakooooo

gugluj gospodjo ili pitaj espanjola:cool:

U šta ćeš ti, ili neko drugi verovati - stvarno niti mogu niti želim da ulazim. :)
Ne verujem da to nekog ovde i zanima. ;)
Ali smo svi slobodni da postavimo pitanje, kao i da na ono što nas pitaju damo (ili ne damo) odgovor.
Ne sporim, naravno, ni bilo čije pravo da odgovara i deli savete i kad nije pitan. :)
I opet ću ponoviti više puta ponovljeno: verujem da ono što napišemo i način na koji to uradimo sasvim dovoljno govoi o nama. Što, naravno, i dalje ne znači da nekad i ne pogrešimo.
I kao i u najobičnijem životu, tako je i ovde krajnje prirodno da ne može svako svakom biti simpatičan. S tim što većini obično nije važno šta npr. gsn Proka misli o meni ili ja o njemu :cool:. (One koje zanima imaju PP da tračaraju :zper:)
Poenta ovog foruma je razmena recepata, saveta, iskustava... a ja sam sklona da verujem kako smo uspeli u tome i da to sasvim fino funkcioniše. I, koliko god da sam ovde, nisam još primetila da je bilo ko postavio fotografiju onoga što je napravio a na zahtev za recept odgovorio: "Guglaj"! ili "pitaj... Miku ( Peru, Žiku... svejedno). Nekako... nije u duhu koji se trudimo da ovde negujemo.
O vaspitanju i ostalom - ne bih. I o tome govore naši postovi - pa koga zanima neka pretražuje i čita.
I na kraju, Mačkica, kojoj je pitanje postavljeno, je dovoljno dugo prisutna na ovom forumu da ima sopstveno mišljenje i sopstveni stav o tome treba li i kako da odgovori na postavljeno pitanje ili ne. :)

mogu da budu iz konzerve, te su kuvane, ali mislim da ne mogu te pečene ili sušene, što su za grickanje... ne znam kako bi bilo da njih skuvaš, jer bitno je da upiju vodu :think:
ja bih sigurno probala :lol:
Divno, hvala ti puno, naravno da cu ih skuvati, odnosno sve uraditi po tvom recepticu, i hocu da mi bude istiiiiiiiiiii kao tvoj :klap:

i još jedne korpice
261205_246789218666990_221512821194630_1100801_141505_n.jpg

sa nekom salatom, mislim da je Verin recept, sa svežim krastavcem
Evo opet ja, sa verovatno glupim pitanjem, ali uvek me muci kako ovi mali detalji od pilecih prsa ili stisnjene sunke, mogu da stoje tako dugo na stolu a da ne izgube boju, sto bi rekle zene da ne pocrne? Molim te reci mi koliko ranije napravis ovakve delikatese?

iz mene govori iskustvo sa vama na kulinarskom forumu sa koga su mnogi ovde prisutni pobegli ......
bili ste perjanica i drzali ste vecito stranu bivsem modu espanjolu koji je svojim postovima i stalnim kritikama rasterao sve zivo sa tog foruma.....

nadam se da su ta vremena ostala za vama...
Šta ti (ili smo prešli na "vi"? opredelite se ;) ) misliš o meni, ipak, nije tema zanimljiva za "Kulinarstvo" . Šta misliš o bivšem moderatoru i kakav je tvoj utisak o njemu - zanima me još manje. Kao što ni svoje mišljenje o bilo kome ne iznosim javno. Pogotovo ne tamo gde mu mesto nije.
Za mene govori broj postova koji se ovde ostavlja svakodnevno, kao i veliki broj ljudi koji se učlanjuje baš zbog ovog PDF-a. :)
Više od toga mi ne treba. :)

humus je namaz od leblebija. ja ga nikad nisam probala u 'originalu', pa nikad nisam sigurna da li sam potrefila ukus... mi kod kod kuće ne volimo, a drugi su se oduševili. dobro je što je posno, i drugačije
Leblebije se skuvaju, izblendiraju, doda se belog luka, tahinija (pasta od susama), limuna, belog luka i to je valjda sve... izmeša se i gotovo, dok se blendira razređuje se sa vodom u kojoj su kuvane leblenije,
lepo se slaže sa bake rolls sa belim lukom ;)
To je to . :ok: Tako sam ja video da ga i napolju prave , može se dodati, po ukusu naravno ,malo ljute tucane paprike od gore i obično se preliva blago EV maslivovim uljem.da dobije tu kremastiju strukturu kada se jede, a i ukus je odličan . :D

Back