Codex Alimentarius: Јавно упозорење грађанима Србије!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sto se ukusa tice tu se slazem s tobom ali pitanje je da li je to GMO ? Cena mu se nije menjala znacajnije a ostale cene su divljale.

da da..eno naknadno sam dopunila post :)

Ps..nemam pojma da li je "Zajic" od GM soje..
inace Sojaprotein je proizvodila koliko ja znam organsku soju..e sad u zadnje vreme sta se desava nemam pojma stvarno

ovaj dokumentarac samo dokazuje tvrdnje ludila zvanog "novi svetski poredak" u vidu ratova, bolesti, GMO hrane i krajnjeg "resenja" ljudske depopulizacije!
Radi se o aerosolnom zaprasivanju gradova i obradivog zemljista. Tragovi su uocljivi na nebu i poznati sirom sveta kao "chemtrails". Desava se unazad nekoliko godina. Ljudi su sve vise svesni toga i vrse istrazivanja konsultujuci razne naucnike u vezi tog pitanja. Zamolio bih vas da pogledate dokumentarac i prosirite svest o tome.

Srbija ima uslova da proizvede dva puta vise nego sto je potrebno da bi se prehranilo njeno stanovnistvo.

Pocnimo da uzgajamo sami svoju organsku hranu na svojoj njivi, u svom dvoristu, basti, na krovu svoje zgrade i kuce
Problem je što ste vi rekli da je naša zemlja zatrovana radioaktivnim uranijumom.

To znači da je bolje da uvozimo hranu iz država čije tlo nije urnisano Milosrdnim anđelom

Ps..nemam pojma da li je "Zajic" od GM soje..
inace Sojaprotein je proizvodila koliko ja znam organsku soju..e sad u zadnje vreme sta se desava nemam pojma stvarno
Сојапротеин је у власништву Ружице Ђинђић и чуо сам да су и они имали ГМ производе.

monss_dees-1.jpg

:zima2:

vole da se igraju Boga, da kombinuju, ubacuju i izbacuju gene, nije vazno sta ce da se desi, bitno je da je profit rastuci.

Stvarno ne znam ni koliko su tacne sve te price o kancerogenosti, mutagenim svojstvima i sl.

Ali, mater mu bolesnu kapitalisticku, ko smisli taj terminator gen :eek:

Mis'im, upotrebljivo samo za sadnju, a za rasad - MUCAK, mora opet da kupi za sledecu setvu... koja fora, zakoni trzista primenjeni na biologiju O_o

U suštini, to nisu zakoni tržišta, nego zakoni profita i kapitala. Po definiciji tržište je mesto gde se vrši provera valjanosti i prihvaćenosti nekog proizvoda ili usluge.

Tako gledano GMO ne bi bio prihvaćen.
Ali, kapital ima sigurnija sredstva: lobiranje i podmićivanje političara, marketing, u prevodu:laganje i sl.

U suštini, to nisu zakoni tržišta, nego zakoni profita i kapitala. Po definiciji tržište je mesto gde se vrši provera valjanosti i prihvaćenosti nekog proizvoda ili usluge.

Tako gledano GMO ne bi bio prihvaćen.
Ali, kapital ima sigurnija sredstva: lobiranje i podmićivanje političara, marketing, u prevodu:laganje i sl.

Pa da ne jedemo taj GMO .

Сојапротеин је у власништву Ружице Ђинђић и чуо сам да су и они имали ГМ производе.

Neko je pitao za sojino mleko...izbegavajte ga maksimalno,uopšte nije bitno da li je soja modifikovana ili ne-ta biljka je sama po sebi veoma štetna u većim količinama po ljudski organizam.

Uostalom,potražite malo po netu.

Стварно би било на општу корист да било ко од стручних и ревносних познавалаца ове проблематике, направи листу ГМО отрова који нам се потурају по продавницама.

ja stavio listu opasnih emulgatora na ovom forumu, moze i to za pocetak. Podelio sam svojima.

1. Izazivači zloćudnih tumora: E 105, E 121, E 123, E 125, E 126, E 130, E 142, E 152, E 210, E 213-217, E 240, E 330, E 477.
2. Izazivači oboljenja želudačnog i crevnog trakta: E 221-226, E 320-322, E 338-341, E 407, E 450, E 461-466.
3. Alergeni: E 230-232, E 239, E 311-313.
4. Izazivači bolesti jetre i bubrega: E 171-173, E 320, E 322.

SPISAK MATERIJA (EMULGATORA) OPASNIH PO ZDRAVLJE
(koji se koriste za konzerviranje i ulepšavanje izgleda i ukusa prehrambenih proizvoda)
E 102 - opasan E 216 - izazivač raka
E 103 - zabranjen E 217 - izazivač raka
E 104 - sumnjiv E 221 - poremećaj creva
E 105 - zabranjen E 222 - poremećaj creva
E 110 - opasan E 223 - poremećaj creva
E 111 - zabranjen E 224 - poremećaj creva
E 120 - opasan E 226 - štetan za kožu
E 121 - zabranjen E 231 - štetan za kožu
E 122 - sumnjiv E 232 - štetan za kožu
E 123 - VEOMA OPASAN !!!
E 241 - sumnjiv
E 124 - opasan E 250 - premećaj pritiska
E 125 - zabranjen E 251 - premećaj pritiska
E 126 - zabranjen E 311 - izaziva osip
E 127 - opasan E 312 - izaziva osip
E 130 - zabranjen E 320 - holesterol
E 131 - izazivač raka E 322 - poremećaj želuca
E 141 - sumnjiv E 339 - poremećaj želuca
E 142 - izazivač raka E 340 - poremećaj želuca
E 171 - sumnjiv E 341 - poremećaj želuca
E 173 - sumnjiv E 407 - poremećaj creva
E 180 - sumnjiv E 450 - poremećaj želuca
E 210 - izazivač raka E 461 - poremećaj želuca
E 211 - izazivač raka E 462 - poremećaj želuca
E 212 - izazivač raka E 463 - poremećaj želuca
E 213 - izazivač raka E 465 - poremećaj želuca
E 215 - izazivač raka E 466 - poremećaj želuca

Nek nam je bog u pomoci...

Иначе несташица млека решена је увозом млека у праху, које помешају са водом и ...то вам је то.

Netačno.

али га онда опет стерилишу на 100 степени и такво млеко нам продају као свеже

Netačno.

Za jednog poznavaoca stvari baš i niste nešto upućeni.

Netačno.

Netačno.

Za jednog poznavaoca stvari baš i niste nešto upućeni.
Блиски рођак ми је у минстарству пољопривреде, тако да не халуцинирај.
Или ти заиста мислиш да су се краве за ових пола године размножиле, стасала телад у јунице, постале гравидне, отелиле се и ушле у период лактације, а?
А млеко је одвећ кабаста роба да би се исплатио транспорт истог са мало веће удаљености, поготово узевши у обзир ниску платежну моћ нашег становништва.
:bye:

"Bove je 1987. osnovao seljački sindikat Confederation Paysanne, koja se jako razvila i angažirala se u akcijama protiv vlade kada bi vlada pokušala smanjiti velike subvencije francuskim seljacima. Bio je 1988. jedan od vođa “Oranja Elizejskih poljana”, kada su seljaci sa svojim poljoprivrednim strojevima došli u Pariz kako bi simbolički preorali najpoznatiju parišku aveniju, a u rujnu 1990. štrajkao je glađu zahtijevajući veće subvencije za uzgajivače ovaca. I 90-ih je sudjelovao u nizu demonstracija, od kojih su neke bile i nasilne. Protiv američkih proizvođača hrane počeo je organizirati akcije od 1997., isprva protiv biotehnološki modificiranih usjeva, a najviše je pozornosti privukao akcijom protiv “McDonald’sa” u Millauu."

:ok: :ok: :ok:
Свака му част!

"Jose Bove je, razbijajući “McDonald’s” u Millauu, počeo borbu protiv globalizacije prehrane."

:worth: :worth: :worth:
Србија вапи за оваквим борцима.

Блиски рођак ми је у минстарству пољопривреде, тако да не халуцинирај.
Или ти заиста мислиш да су се краве за ових пола године размножиле, стасала телад у јунице, постале гравидне, отелиле се и ушле у период лактације, а?
А млеко је одвећ кабаста роба да би се исплатио транспорт истог са мало веће удаљености, поготово узевши у обзир ниску платежну моћ нашег становништва.
:bye:

Ovde negde sam već raspravljao o sličnim stvarima sa jednim forumašem koji je izjavio da je kućni prijatelj sa ministrom poljoprivrede lično, pa mi oprostite što sad nisam fasciniran rođakom u ministarstvu.

Šta god po ministarstvu pričali, na terenu je činjenica da se mleko u prahu ne koristi za proizvodnju mleka. Koristi se u proizvodnji nekih drugih mlečnih proizvoda, u nekim situacijama. Postoji gomila razloga za to, ali najjednostavniji za shvatiti je - cena. Pitajte rođaka pošto je kilogram mleka u prahu, koliko mleka se dobija od kilograma praha i kolika je otkupna cena svežeg mleka, pa sračunajte sami.

A ne bi bilo loše informisati se malo i o ovome

али га онда опет стерилишу на 100 степени и такво млеко нам продају као свеже

Mleko koje se prodaje kao sveže, nigde i nikad se ne sterilizuje već se pasterizuje.
Steriliše se dugotrajno mleko, a i ono se ne steriliše na 100 stepeni.

Ma da nije taj rođak neki vozač ili tako nešto?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back