Codex Alimentarius: Јавно упозорење грађанима Србије!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Voce bez semenki (pomorandze) u kakve biljke spadaju ?

To su sorte nastale ukrštanjem... Recimo agronom sedi i ukršta sorte kako bi napravio neku koja može da raste u pesku. To ti je preteča Gmo ;)
Inače, te semenke ne vrede nista jer su te sve pomorandze uglavnom kalemljene na divlje sorte... Priča za sebe.

To su sorte nastale ukrštanjem... Recimo agronom sedi i ukršta sorte kako bi napravio neku koja može da raste u pesku. To ti je preteča Gmo ;)
Inače, te semenke ne vrede nista jer su te sve pomorandze uglavnom kalemljene na divlje sorte... Priča za sebe.

Tek to mi nije jasno, semenka valjda pripada kalemljenom delu, a po tom kako se ponasa izgleda pripada podlozi ?

Samo da dodam jos nesto..jedna od vecih i opasnijih prevara je BILJNI SIR.
po ocenama strucnjaka to je tesko s***, pola skroba, pola cvrstih (krajnje stetnih) biljnih masti..sve u svemu energetska i kalorijska bomba da vam slaze salo.
Biljne masti u cvrstom stanju, narocito kada se izloze topljenju su katastrofa za krvne sudove
A ljudi se zanesu..misle sve sto nosi prefiks BILJNO da je zdravije.
Drugo, dakle, tu nema nista osim navedenih sastojaka , skroba i masti i arome...lisavate se dragocenih belancevina, kalcijuma i svega onog po cemu je "normalan" sir vazan u ishrani.
Mislim da ga i picerije masovno koriste, jeftiniji je, a kad se istopi nema razlike

Истина, све мање на рафовима. Можда онај коцкасти и нешто ваља али онај типа Добро јутро је ужасан по здравље. Што се тиче мене, уместо маргарина и којекаквих салама, више преферирам пшеничне, јечмене или ражене пахуљице са млеком :klap:

Ja sam ga nekom pukom srećom, taj imlekov plavi puter našao u 3 ujutro kada sam se vraćao iz noćnog života - u onom maxiju na cvetnom trgu :)
I više nikada :mrgreen:

Neverovatno :eek: pošto ga u Maxiju nema još duže nego u ostalim trgovinama.Još sam obraćala pažnju dal' ga je možda zamenio PREMIA maslacem pošto vidim da sad ima (skoro) sve i od mlečnih proizvoda u PREMIA opciji, ali na čudo neviđeno, nema PREMIA puter... Ne znam dal' je možda on uvoznik onog jedinog kog trenutno ima po prodavnicama (ne znam koja firma, neka zlatno - teget kombinacija ambalaže, nisam ga probala)
Mislim da se najgore đubre i najveći otrov nalazi upravo u njegovim po "extra povoljnim cenama" proizvodima. Ne kupujem ništa od Premie, ne kupujem ništa što uvozi Delta holding, a u MAXI idem samo kad moram.Kod njega je hleb pre cca 6 meseci skočio na 44 dinara, a u privatnim prodavničicama je još uvek 38 din.

Путер се увек може набавити на пијаци од приватних млекара, а и у њиховим продавницама, бар у НС-у.
Иначе несташица млека решена је увозом млека у праху, које помешају са водом и ...то вам је то.
Мсм само по себи није то нека трагедија, али га онда опет стерилишу на 100 степени и такво млеко нам продају као свеже, без обавештења о пореклу, што је ипак крмећи!

Zasto se i dalje dozvoljavaju toliko sitna slova da bi trebao mikroskop da bi se lagodno citalo ? Ko bi trebao da trazi da se takvi proizvodjaci nalepnica kazne ?

Zasto se ne objavi i vise puta ponovi u sredstvima informisanja sta je GMO i kako se obelezava, pa i u svakoj prodavnici u kojoj se prodaje zakonski obaveze da za GMO mora na vidnom mestu u radnji da stoji oznaka krupna i lako uocljiva koju mora da nosi takva hrana, da bi svi zanali sta kupuju i samim tim sta jedu?

:rtfm:

A ako takva obaveza postoji, ko je zaobilazi i sto ne snosi posledice za to ?

Zasto se i dalje dozvoljavaju toliko sitna slova da bi trebao mikroskop da bi se lagodno citalo ? Ko bi trebao da trazi da se takvi proizvodjaci nalepnica kazne ?

Zasto se ne objavi i vise puta ponovi u sredstvima informisanja sta je GMO i kako se obelezava, pa i u svakoj prodavnici u kojoj se prodaje zakonski obaveze da za GMO mora na vidnom mestu u radnji da stoji oznaka krupna i lako uocljiva koju mora da nosi takva hrana, da bi svi zanali sta kupuju i samim tim sta jedu?

:rtfm:

A ako takva obaveza postoji, ko je zaobilazi i sto ne snosi posledice za to ?

A koga briga u ovoj zemlji haosa za tako nesto?
Najbanalnija stvar : Hleb od belog brasna koji se boji raznim dodacima (kakao i sl.) da bi simulirao CRNI hleb..pa koja je to prevara ( i to zaebana vrlo, mnogi ljudi iz zdravstvenih razloga ne mogu da jedu beli hleb), za to svi znaju i nikom nista...nisam cula da je ijedan proizvodjac ovakvog hleba snosio posledice zbog toga sto dovodi u zabludu potrosaca i jos mu ugrozava i zdravlje.

A koga briga u ovoj zemlji haosa za tako nesto?
Najbanalnija stvar : Hleb od belog brasna koji se boji raznim dodacima (kakao i sl.) da bi simulirao CRNI hleb..pa koja je to prevara ( i to zaebana vrlo, mnogi ljudi iz zdravstvenih razloga ne mogu da jedu beli hleb), za to svi znaju i nikom nista...nisam cula da je ijedan proizvodjac ovakvog hleba snosio posledice zbog toga sto dovodi u zabludu potrosaca i jos mu ugrozava i zdravlje.

Da puno godina se vec zna za tu prevaru. Crni hleb je nekad bio jeftiniji od polubelog a ovaj jeftiniji od belog. Priblizno je crni hleb bi skoro duplo jeftiniji od belog.

Naravno tada je boja hleba zavisila od tipa brasna, odnosno od stepena prerade. Sada ofarbaju beli hleb i dignu cenu. Svarno sramota.

I zuti secer je nizeg stepena obrade u odnosu na beli i isto tako je skuplji.

:eek:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back