Codex Alimentarius: Јавно упозорење грађанима Србије!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Трују, наравно. Владарима из сјенке ни један народ нио мио, тако ни обичан народ у Америци!Америком не владају Американци, кад то схватиш, схватићеш цјелу геополитику и заверу...

Kako, niko neće biti pošteđen? Pa šta će ti vladari kad sve potruju i ostanu sami? Ko će im šiti patike?

Sve je to kroz mnoge studije obrađeno, tačno se sve procentualno zna koliko će ljudi preživeti lagani pomor čovečanstva ;)

Pa dobro, znači taj određeni procenat ne truju? Pa neće vladari ostaviti samo sebe, kome će da vladaju, ostaće valjda i neki pekari, lekari, apotekari? Ko su ti ljudi tačno, gde žive, da se i mi umešamo u te procente.

Ma sve oni truju, mogu eventualno zemlje neke da propuste ako imaju zakone o zabrani gmo hrane. Uglavnom, stanovništvo procentualno odumire jer su nekima predispozicije prema kanceru daleko veće a nekima manje.
Igraju se sa prirodom. Vrlo dobar film na ovu temu "I am legend"

i-am-legend.jpg

Poslednja izmena:
'де добар са тим црнцем кловном, то је одрадио класично Чарлтон Хестон :D

http://3.***************/_XVKeTa5_UMY/TCqi-1r3qMI/AAAAAAAADa0/K2uB93b6KKk/s1600/omega+man.jpg

иначе ја се у нашој ситуацију не бих много бринуо око адитива и сл - наш животни (пре свега мушки) век је далеко, далеко краћи од оног на Западу, имамо далеко више канцера и код младих и код старих, више умиремо од кардиоваскуларних обољења, итд. За нас су стандарди око хране у некој, рецимо, Белгији нешто што тек треба да достигнемо а не нешто чега треба да се бојимо. Кој' се мој бојимо кад нам је горе него њима?

'де добар са тим црнцем кловном, то је одрадио класично Чарлтон Хестон :D

иначе ја се у нашој ситуацију не бих много бринуо око адитива и сл - наш животни (пре свега мушки) век је далеко, далеко краћи од оног на Западу, имамо далеко више канцера и код младих и код старих, више умиремо од кардиоваскуларних обољења, итд. За нас су стандарди око хране у некој, рецимо, Белгији нешто што тек треба да достигнемо а не нешто чега треба да се бојимо. Кој' се мој бојимо кад нам је горе него њима?

...što je najcrnje- sve ovo je tačno!!! :confused:

Ja čim vidim da neki proizvod ima emulgator, izbegavam. Pa i slaninu su počeli da prskaju emulgatorima... Inače, ne kupujte ništa što je pakovano u vakum, natopljeno je konzervansima kao oni leševi na medicinskom fakultetu za anatomiju :mrgreen:

A jel si video moj prethodni post...
zub418-1.gif

Sedim danas u gradu i prilaze mi devojka i momak koji besplatno dele male kesice sa "Neskvik" hrskavim lopticama.
Besplatno?:think: To me odma' začudilo pa reko' aj' da vidim da im nije istek'o rok trajanja?:think:Nije - još :) Rok trajanja je do osmog Maja :roll:
Onda me začudilo to što se na ambalaži među sastojcima ne nalazi ni jedan E. Odlučila sam da ne otvorim dok ne stignem kući da prvo malo proguglam i vidim čega tu zapravo ima. I sad se setih da imam to u torbi.
Među sastojcima se između ostalog nalazi i trinatrijum fosfat, što bi mu u E opciji predstavljalo E 339.
Neko je davno na ovoj temi naveo da u prodavnicu ide sa spiskom emulgatora. Ja u novčaniku nosim ovakav primerak.
emulg.jpg

Ali su oni sad prešli na opciju punog naziva a ne samo oznaku emulgatora. Pa će mi trebati mnoooogo veći papir...
Jel znaš kako se zove svaki emulgator? Znači stave ti njegovo "ime" a ne oznaku... Pa ti gledaj.
Imam ja u novčaniku listu tih E brojeva ali će mi trebati jedan fototapet size papir da bi napravila listu istih sa njihovim punim nazivom.

i su nekad krace ziveli zbog surovih uslova i nehigijene

...s obzirom na uslove zivota na zapadu trebali bi svi da budu zdravi a ne da im svaki 3. umire od raka a svaki 2. od srca... da zive u nasim uslovima ne bi nista bolje prosli od nas.... ljudi su nekad krace ziveli zato sto su im uslovi u kojima su ziveli bili suroviji

Па с обзиром да су наши услови лошији, онда је логично да ми стремимо њиховим условима а не да ****мо кваке како нас убијају адитиви у виршлама.

Ко неће, не мора, нека живи негде на Вршкој Чуки, бере бобице и хвата зечеве, али огромна већина оних који живе у индустријском друштву немају баш никаквог избора већ да једу индустријски произведено и/или паковано месо, брашно, уље, со, млеко, млечне производе, затим воће, поврће и житарице узгајане хемијским ђубривом и купане инсектицидима и фунгицидима, рибу која се најела антибиотика, слаткише пуне конзерванса, итд

Шта се то друго нуди?

Па с обзиром да су наши услови лошији, онда је логично да ми стремимо њиховим условима а не да ****мо кваке како нас убијају адитиви у виршлама.

Ко неће, не мора, нека живи негде на Вршкој Чуки, бере бобице и хвата зечеве, али огромна већина оних који живе у индустријском друштву немају баш никаквог избора већ да једу индустријски произведено и/или паковано месо, брашно, уље, со, млеко, млечне производе, затим воће, поврће и житарице узгајане хемијским ђубривом и купане инсектицидима и фунгицидима, рибу која се најела антибиотика, слаткише пуне конзерванса, итд

Шта се то друго нуди?

tacno, alternativa ne postoji, zato vec rekoh da necu da razmisljam
STA JEDEM
STA PIJEM
STA DISEM!

Шта се то друго нуди?

...pa ok je da stremimo njihovim uslovima ali ne i aditivima... losi uslovi zivota + gmo i aditivi = crna afrika, kontinent koji izumire....vise ljudi na zapadu znaju i o gmo i o aditivima nego mi ali nemaju izbora....oni koji sebi mogu da priuste zdravu hranu to debelo placaju, oni koji ne mogu postaju zivi lesevi od kojih samo farmaceutska industrija ima koristi

...sta pises pobedonoscev, ti bi se i sa sidom usrecio samo ako je sa zapada ili sa fukusimom, sta ce nam biti od malo radijacije :Dnisam rekla da smo u boljoj poziciji od njih nego u mnogo goroj

јеси се надрогирала мало између овог и пређашњег поста? некако си се погубила опасно.

...ko zna sta sad stavljaju u nutelu, pojedoh pola tegle :sad2: ...tesi me samo to da najdugovecniji ljudi nisu nuzno i najzdraviji :D

...pa nije vazno koliko zivis vec kako zivis dok si ziv...misljenja sam da pola tegle bilo cega ne moze biti zdrav izbor a sve dok se malo jede i dosta krece nema razloga za brigu sto se tice aditiva, konzervansa itd itd...dizu paniku bez potrebe.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back