Citroen-drumska krstarica

• Začetnik teme Začetnik teme Spacek
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Garwor:
Moja je kupe, ima i kod mene malo lufta ali nista preterano, pretpostavljam da se vremenom nesto izdrndalo.
Па нема ни овде нешто екстра луфта... мало само, па сам помислио да није нешто за побољшање удобности или шта знам већ...

Ja bih voleo da imam sređenog Spačeka, onog Charleston...

Citroen_2CV6_82_Charleston.jpg

Svaki noviji automobil je malo skuplji za odrzavanje.Mislim i na ono relativno novi.Sto se tice saxa nista skuplji niti jeftiniji od automobila u svojoj klasi.Ja imam trojicu prijatelja koji ga voze, vrlo su zadovoljni i do sada nista posebno nisu ulozili osim propratnih sitnica.Cena vozila u oglasima je veoma povoljna za taj odnos cena-kvalitet i mogu da se nadju dobri automobili koji su malo presli i nisu mnogo izakani.Jedina mana automobila su komfor i manji gepek, ali pet ljudi sigurno ce se bolje osecati nego u yugicu.Imas i alternativu u pezou 106 koji je potpuno isti u gabaritima i mo torima,tvoje je samo koji ti se znak na haubi vise dopada.

Ma ,konfor mi i nije toliko bitan,a pogotovo ne gepek! Imam 20 godina,tako da mi auto treba za vozikanje po gradu i eventualno par puta godisnje skoknem do NS ili okolnih gradova. Cene su mu u oglasima,od 4-6k evra. Pjer,koji mi model preporucujes? Nisam bas za VTS varijantu posto verujem da takav i malo vise trosi,mozda 1.1. Vozio sam do skoro fiat bravo,kostao me je zivaca samo tako,pa bih voleo da je sledeci moj auto malo pouzdaniji. Prilicno si me ubedio komentarom.

Hvala Pjer u svakom slucaju!
Poz!

Nema na cemu,ono u vezi NS mi se posebno dopalo.Moji sinovi su nesto mladji od tebe i znam kako je! Ostali ukucani me cudno gledaju jer znaju da sam bar jedno nedeljno odlazio u NS. Salu na stranu, ako te interesuje moje misljenje u vezi saxa onda je to definitivno 1.5D.Lagana karoserija jak motor, a iznad svega mala potrosnja.Mislim da bi te ovo zadovoljilo sto u laganijoj sto u ostrijoj voznji!!!!!!!!!!! Mislim da za oko 4000evra mozes kupiti extra saxso !!!!!!!!!!! Pozdrav.

Nije vazno koliko % je u poredjenju sa brojem uvozenih vozila u Ameriku. Nemozes porediti Mercedes sa Hondom ili jos gore Suzukijem. Od luksuznih auta koji se uvoze u Ameriku (Mercedes, BMW, Audi, Jaguar, Lexus, Infiniti, Acura ...; a tu su jos i domaci Cadillac i Lincoln) jedino su Lexus i BMW su uspesniji od Mercedesa.

248,000 prodatih vozila za luksuznu kompaniju je fenomenalna cifra.

I ja sam procitao tako nesto, ali ne znam da li su mislili na skidanje bombi sa auta ili njihovo rasturanje!!!!! Sto se tice skidanja sa vozila i nije neki problem stim da mora da se zna redosled kako se to radi .Ja svakodnevno radim takvu vrstu posla i nijednu bombu nisam rasturio, ako covek nema novaca za novu bombu onda ja nosim postojecu bombu [ako postoji mogucnost punjenja] da se reparira punjenjem gasa.Znaci za takvo nesto postoji aparatura.A, sama funkcija bombe je takva da elje koje kruzi pritiska membranu gasa i na taj nacin dobijamo savrsenu mekocu vozila nailaskom na neravnine.

Ja sto se skidanja tice, znam kako ide (valjda znam, 1.se spusti auto na najnizi stepen, ugasi se, odvije se bomba {prednja desna ili lijeva ili zadnja} valjda nebitno. Kad je ponovo zavijes ne treba pritezati previse, koliko moze rukom da se zavida. upali se auto podigne se na najveci stepen, pa se opet spusti i vrati se na normalu. Tako bjese. Ali je problem sto ja ne mogu dobaviti nove bombe (ovdje u CG-u) rijetko idem u Srbiju, cuo sam da su tamo oko 25 eura nove, neke francuske firme. Kako su se pokazale one?

Svaka originalnija bomba nije ispod 4.000 din.Ali i ove jeftinije sigurno nisu lose.Sto se tice skidanja bombi, kada spustis auto na najnizi polozaj , zatim kod kucista centralne bombe nalazi se zavrtanj za kljuc 12.Zavrtanj odvrnes santimetar sacekas par sekundi da se ulje vrati i opusti pritisak zatim ga ponovo zavrnes.Tek tada mozes pristupiti skidanja bombi.Ako iz bombe iscuri 300-400 grama ulja bomba sigurno nije dobra.

ja sam se uzasno napatio sa citroenom i ne bih ga preporucio nikom.
nikad nisam bio siguran da li cu stici na odrediste .
Kvario se non stop .
kad bolje razmislim retko koji put da je i bio ispravan ,
Taj BX me je kostao uzasno i odrzavanje mu je bilo problematicno
nasao sam mnogo majstora koji su m i rekli da ga ne rade jer su losi
delovi koji se prodaju a i originalni delovi nisu nista bolji .
Zato mislim da te aute ne treba kupovati .
barem ja ga necu nikad vise kupiti mislim na sve citroene .
Za mene ta firma vise ne postoji .

Back