Citroen-drumska krstarica

• Začetnik teme Začetnik teme Spacek
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Radi se o tome što vrlo malo majstora zna da održava Sitroen. Između ostalog, oni su krivi što je Sitroen izbio na loš glas (čast izuzecima). Da bi uspešno popravio Sitroen, majstor mora da razume princip rada ugrađenih naprednih sistema npr. hidraulike. A i sami vlasnici se često ne pridržavaju fabričkih preporuka za održavanje, što rezultuje razočaranjem u ovu marku. Ja kod majstora više ne idem i sve na GS-u radim sam, mnogo uspešnije od majstora i ako mi to nije struka.

Choki je u pravu. Moja familija ima BX-a od '89 godine (znaci skoro 20 godina). Nema nekih velikih problema, imali smo benzinca i dizela.Dizela imamo jos a benzinca je zamjenio XM. Jedini veliki problem je bio (ne)majstor. Oni koji nisu znali a pravili se da znaju govorili su sta ce ti ovo, ovo se kvari ono se kvari. Ako je bio problem zbog istrosene svecice oni bi odmah uzeli karburator da stelaju ili red paljenja. Onda se ubije cijeli dan ili dva i na kraj kaze ovo je sranje. Nece odmah da prizna da nezna. I sto je najgore napravi ti takvo "sra...e" da ga ni on sam vise ne moze vratit kakvo je bilo. Imao je jedan poznanik XM-a benzinca nije nesto dobro radio, a ikad je radio puno je trosio. Jedan ne-majstor mu zamjenio razvodnu kapu (stara bila napukla) malo radio, pa posle nista ni da upali, vratio staru i batalio. Drugi ne-majstor mu skinuo injection i ugradio karburator :idea: :idea: navodno injection nije bio ispravan. I sve tako redom .... Dok se nije nasao momak kupio auto odveo ga u kragujevac (ili kraljevo, nisam tacno siguran), kod majstora za citroene. Ovaj morao sve da vrati kao sto je bilo i zamislite, razvodna kapa, bila od golfa, neki najprvi majstor je nekako ugurao (ucinelo mu se da odgovara) i ona pravila problem :confused: Da su odmah auto odveli kod ovlascenog servisera, mnogo manje muke i puno vise para.
Zato sad cim neki "mali" problem raspitam se po internetu ili nazovem "majstora" ili odvedem auto do njega i usput sve iskontrolisem. Puno manje briga, a kasnije se ispostavi i da me jeftinije kosta.
Nas narod je naucio na zastavine automobile i na golfove. Kaze: "svaki deo ima na trafici a i svaki majstor zna to da zamjeni i djelovi su puno jeftiniji. Ja kazem, stavi na papiru sta sve mijenjas godisnje pa saberi koliko tebe, a koliko mene kosta.
Ko ima citroena desi se da jednom u 3-5 godina tresne lovu na nove bombe, lezajeve, i po nekad na homokineticke zglobove (potrosni materijal). A na golfa istog godista ljudi u kontinuitetu mijenjaju amortizere, spone, poluosovine....pa opet amortizere.....pa generalku motora.

Imam utisak da su tebi automobil odrzavale drvosece.Ili si mozda naleteo na malerozni krs od auta kojih ima na pretek i u drugim modelima.Ja poslednjeg BX vozim oko tri godine i u njega nisam ulozio vise od 50 evra.Presao sam 80.000 i sa ovakvom potrosnjom nafte izuzetno sam zadovoljan !!!!Motor je suv kao barut ,a kompletan hidraulicni postroj fabricki.....Auto je napunio 20 GODINA.

Pa sad da je krs i nije krs, hahha. Stvarno je dobar, ali je problem sto ja u blizini nemam gdje da napunim kugle/bombe, pa on postane tvrd i znas i sam kako je posle, mala rupa tresne se sve u njemu. Ne kazem ja da "tresne pare" neku ogromnu lovu, nego npr. 4 nove kugle 100 eura (ko ne puni kugle), 50 eura za lezajeve zadnje, 20-50 eura majstoru.
E sad da kazem i to, da se to mora mijenjat prije ili kasnije, kod nekog nakon 3 , a kod nekog i posle 5-10 godina. Recimo kod mene je dosta los put. Jednom sam strefio rupu, punu vode (koja mozda 10-tak dana prije toga nije ni bila) da sam pomislio ostade mi tocak i pola trapa u njoj. To nija bila rupa, to je bila "sahta" kako je puklo. Posle par mjeseci sam morao da mijenjam amortizer, poceo da pusta lhm. Ne kazem, mozda da je bio mercedes ili sl. auto morao bih odmah promijenit amortizer da nebi i drugi riknuo.
Moj stari cesto, pogotovu ljeti ide u planinu sa njime (put je oranica) zato bih neko kao ja, morao svakih 3-5 godina da mijenja ovo gore sto pomenuh. I usput 317 hiljada km nije malo. E sad pazi ovo, auto je star 14 godina, ulozis izmedju 400-600 eura. Koliko kosta generalka ne golfa, da ne idemo dalje.... :?: :confused:
Pjer-citroen jos nisam dobio odgovor na pm.

Ne volim te kante.Imaju odvratnu liniju. Ni jedan frajer pravi ne vozi te
serpe.U komsiluku ih ima par komada i bas su ocajno truli i skrnavi.
Ovi noviji su onako na prvi pogled ok ali kad se malo priblizis vidi
se bas fuserski rad. Sve je nekako skarabudzeno i nabacano.
E da ovi stari su vecito ostavljali barustine ulja iza sebe.:):):)

Eeeeee moj frajeru....pa zar tebi treba dobar auto da bi bio dobar "badza"?!!!!! Pravo da ti kazem ovakav auto moze samo da ti sluzi kao "slag na tortu"! Ma ja znam da ti se Citroeni svidjaju samo neces to da priznas . Verovatno vozis nekog faugovca pa pokusavas da ostanes dosledan svom ljubimcu ali nema veze bitno je da se mi razumemo.
Sto se tice onih barustina ulja, to su gluposti a ja bih pustio slavinu stalno da curi iza mene samo da nemoram da se vozim na camovoj dasci.
Koliko mogu da shvatim ti se ustvari nikad nisi vozio u citroenu vec si ga samo gledao , nego provozaj se jedan krug pa da osetis lepotu, uzitak , komfor i da ne nabrajam vise zabolece te glava! Ma sta ja to tebi pricam kad ti to neces nikada shvatiti...i puno srece u ljubavi...i preporucujem ti mercedes SLC 500 ...FRAJERUUUU !!!!!!! Mozda ces se i dobro ozeniti i jedna kletva za kraj- da Bog da ti zena vozila citroena!!!!!!!!

Ja imam citroen xsaru.Kupio sam je novu i nije se bog zna kako pokazala.
Krntija je neopevana, a i gubitak je na ceni ogroman.
Bolje da sam za tu lovu kupio neki golf ili nesto slicno. To se uvek
moze lakse prodati dok ovu moju krntiju nece niko.

pjer-citroen:
Eeeeee moj frajeru....pa zar tebi treba dobar auto da bi bio dobar "badza"?!!!!! Pravo da ti kazem ovakav auto moze samo da ti sluzi kao "slag na tortu"! Ma ja znam da ti se Citroeni svidjaju samo neces to da priznas . Verovatno vozis nekog faugovca pa pokusavas da ostanes dosledan svom ljubimcu ali nema veze bitno je da se mi razumemo.
Sto se tice onih barustina ulja, to su gluposti a ja bih pustio slavinu stalno da curi iza mene samo da nemoram da se vozim na camovoj dasci.
Koliko mogu da shvatim ti se ustvari nikad nisi vozio u citroenu vec si ga samo gledao , nego provozaj se jedan krug pa da osetis lepotu, uzitak , komfor i da ne nabrajam vise zabolece te glava! Ma sta ja to tebi pricam kad ti to neces nikada shvatiti...i puno srece u ljubavi...i preporucujem ti mercedes SLC 500 ...FRAJERUUUU !!!!!!! Mozda ces se i dobro ozeniti i jedna kletva za kraj- da Bog da ti zena vozila citroena!!!!!!!!

Шта ће му Мечка, па Голф 2 је господски ауто!

Цитат мог друга кад је први пут видео ГС-а:
-Е а шта си купио? Ситроен? Ууу бре па то је шерпа, па још 30 дина стара, што ниси узео Голф 1, баш си смарач...
На паркингу:
-Који је твој? Оно бело ***** тамо? ****** како возиш кад је овако низак?
-У што су ти пропала седишта!
-Шта је бре ово, па ово се диже?! До јаја!
У вожњи:
-Ово је био лежећи?!
-Види ово може још да се подигне!
-Ладно се не чује!
-Види што закопава кад кочи!
.
.
.
Назад на паркингу:
-Е одушевио си ме кеве ми, купио бих га да имам кинте!

А колико вреди Xantia 2.0 16v 1998. год, има свашта климу, подизаче прозора (а и оне фенси подизаче целог аута :D ), фабрички кастофон, алу фелне, прешла 200k километара, сервисну књижицу има и тако... :D

Ako mislis prodati citroena....moraces dobro da spustis cenu.
Bukvalno idu u bescenje.Ljudi ih ne vole.
Vecina vlasnika istih je ogorcena, mada ima i ljudi koji ih vole????
Ali to je minoran broj.......pogledaj samo sta se najvise vozi i sve ce ti biti jasno.
Citroeni su uglavnom na parkingu nakrivljeni i legli do crne zemlje.
Ispod njih ili lezi vlasnik i ceprka ili je ogromna lokva ulja.
Jednostavno su bas skrnavi i mislim da su zasluzeno na poslednjem mestu
u izboru auta koji bi neko pozeleo da kupi pogotovo kao polovan auto.
Ps svaki polovan auto se kvari ali citroen ....e taj je retko na putu kad predje
koju godinu.

То је можда било некада, када су сви поправљали југа и голфа, а Цитроен нико није хтео ни да погледа... данас је то много другачије прво је Цитроен мало поједноставио свој систем производње, а и добили смо мајсторе који могу да их поправљају... мислим да Цитроени почев од Saxa, Xantie итд могу слободно да се пореде са конкуренцијом што се тиче одржавања, кварова итд... свако ко каже да су Цитроени од тада кршеви или нема благе везе с везом или је пун предрасуда ;)

mitarbg:
Ako mislis prodati citroena....moraces dobro da spustis cenu.
Bukvalno idu u bescenje.Ljudi ih ne vole.
Vecina vlasnika istih je ogorcena, mada ima i ljudi koji ih vole????
Ali to je minoran broj.......pogledaj samo sta se najvise vozi i sve ce ti biti jasno.
Citroeni su uglavnom na parkingu nakrivljeni i legli do crne zemlje.
Ispod njih ili lezi vlasnik i ceprka ili je ogromna lokva ulja.
Jednostavno su bas skrnavi i mislim da su zasluzeno na poslednjem mestu
u izboru auta koji bi neko pozeleo da kupi pogotovo kao polovan auto.
Ps svaki polovan auto se kvari ali citroen ....e taj je retko na putu kad predje
koju godinu.

Једно питање: јеси ли ти икад поседовао Ситроен, или причаш оно шта си чуо?

Ja sam imao novu Xantiju 1.9 dizel.
Taj auto se toliko kvario da me je nervirala i pomisao na njega.
Nikad nisam bio siguran da li ce da se dokotrlja do odredista.
Pumpe su lukasove i ne vrede nista.
Enterijer je skrnavan i stalno nesto otpada i puca.
Korozija ga grize kao luda.
Prodao sam ga u bescenje posto niko normalan ne kupuje te automobile.
Verujte mi odmorio sam se kad sam kupio tojotu.
Taj auto je extra.
Kupio sam corolu polovnu sa predjenih 48 000 km.
Navozao sam se bez kvarova, za razliku od krntije citroena.
Moj zet ima golfa 2 dizela i dok sam se ja patio sa mojim citroenom
on je svog golfa vozio bez frke i problema.apsurd je da je za tog starog golfa
imao uvek ponude za prodaju. Dok sam ja moj Citroen jedva prodao i
to po bagatelnoj ceni.plus je kupac posle par meseci dosao i pokazao mi spisak sta mu je sve otkazalo.
Covek nije sacekao da ga prevede na svoje ime vec ga je prodao dalje
naravno i on je izgubio.
Posle su dosli ljudi koji su ga kupili da ga prevedu i rekli da im je to
prvi i poslednji citroen.
Toliko o tim krntijama.

Back