Choki je u pravu. Moja familija ima BX-a od '89 godine (znaci skoro 20 godina). Nema nekih velikih problema, imali smo benzinca i dizela.Dizela imamo jos a benzinca je zamjenio XM. Jedini veliki problem je bio (ne)majstor. Oni koji nisu znali a pravili se da znaju govorili su sta ce ti ovo, ovo se kvari ono se kvari. Ako je bio problem zbog istrosene svecice oni bi odmah uzeli karburator da stelaju ili red paljenja. Onda se ubije cijeli dan ili dva i na kraj kaze ovo je sranje. Nece odmah da prizna da nezna. I sto je najgore napravi ti takvo "sra...e" da ga ni on sam vise ne moze vratit kakvo je bilo. Imao je jedan poznanik XM-a benzinca nije nesto dobro radio, a ikad je radio puno je trosio. Jedan ne-majstor mu zamjenio razvodnu kapu (stara bila napukla) malo radio, pa posle nista ni da upali, vratio staru i batalio. Drugi ne-majstor mu skinuo injection i ugradio karburator

navodno injection nije bio ispravan. I sve tako redom .... Dok se nije nasao momak kupio auto odveo ga u kragujevac (ili kraljevo, nisam tacno siguran), kod majstora za citroene. Ovaj morao sve da vrati kao sto je bilo i zamislite, razvodna kapa, bila od golfa, neki najprvi majstor je nekako ugurao (ucinelo mu se da odgovara) i ona pravila problem

Da su odmah auto odveli kod ovlascenog servisera, mnogo manje muke i puno vise para.
Zato sad cim neki "mali" problem raspitam se po internetu ili nazovem "majstora" ili odvedem auto do njega i usput sve iskontrolisem. Puno manje briga, a kasnije se ispostavi i da me jeftinije kosta.
Nas narod je naucio na zastavine automobile i na golfove. Kaze: "svaki deo ima na trafici a i svaki majstor zna to da zamjeni i djelovi su puno jeftiniji. Ja kazem, stavi na papiru sta sve mijenjas godisnje pa saberi koliko tebe, a koliko mene kosta.
Ko ima citroena desi se da jednom u 3-5 godina tresne lovu na nove bombe, lezajeve, i po nekad na homokineticke zglobove (potrosni materijal). A na golfa istog godista ljudi u kontinuitetu mijenjaju amortizere, spone, poluosovine....pa opet amortizere.....pa generalku motora.