Citroen-drumska krstarica

• Začetnik teme Začetnik teme Spacek
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da se i ja pretstavim :)
Ovo je moja Xsara, 1.4i 2003 godiste, prvi vlasnik.
S njom sam presao 28000 km (ne vozim je mnogo, vise setam sluzbenim autima, zbog posla) i zasad se sve svodi na redovno odrzavanje auta (ulje, kaisi, gume...)
Citroen je ipak...Citroen! A sve drugo oko kvalitete su samo price!
I, da!
Nema ih mnogo, i nisu bas onako neukusno nabudzeni, kao mnoga nemacka auta (da ne pominjem sad marke)
Evo je:

И не може - има 75 коња и мили.
Ова је иста као моја (тј породична), исто годиште, исти мотор, само је моја црна. Највећа фалинка јој је тај 1.4 мотор - 1.6 је права мера за ауто од 1200кг.

Ја мислим да бих се отелио у таквом ауту... возио сам до Будве Астру 1,4 са 90КС... ма ужас... притиснеш гас а оно ништа се не дешава :neutral:

E moj Dovla,trebao si probati sa Amijem,kojih 90 ks,samo 32ks i to kad je bio nov `69g.
Uzbrdo drugom,pa ako sustignes neki kamion,a ne mozes da ga obidjes u cugu saltas u prvu pa do prvog vrha tako. Ali zato nizbrdo....Novi Sad - Petrovac 11 sati.Mozda ti se ucini smijesnim,ali to je bila najbolja voznja u zivotu(pored ekstremnog puta u 911-ci)

:lol: Човече, па 11 сати за НС-Петровац је и дан данас солидно време :)

Знам да је то био мерак, али то је било друго време, просто није се знало за боље ни за ауто ни за пут и онда је то доживљај... да идеш на море нечим што није воз ;) Данас ја имам у понуди прилично доступне аутомобиле са 100+КС и онда ми Фића и Ами нису занимљиви... научио сам на брзину и адреналин :) Јбг 21. век :D

Знам да је то био мерак, али то је било друго време, просто није се знало за боље ни за ауто ни за пут и онда је то доживљај... да идеш на море нечим што није воз ;) Данас ја имам у понуди прилично доступне аутомобиле са 100+КС и онда ми Фића и Ами нису занимљиви... научио сам на брзину и адреналин :) Јбг 21. век :D

Ma koje drugo vrijeme ,prije 5 god.,bila i dva zaustavljanja za kavu!

Ovo je jedan od razloga zasto tema o Ami-ju ne bi trebala biti sjedinjena sa ovom.;)

С тим што ти куме 2,0ХДИ возиш у Ц5 а човек пита за Ксару која је доста лакша ;)

Има мој стриц баш ту 2,0ХДИ 2003 и ја сам је возио можда 6-7ккм и сасвим је кул... удобна је, иде лепо до 180 стигне увек, а за преко тога треба да се поклопе звезде и мени су се једном поклопиле до 190 :) Е што се тиче одржавања, прилично је скупље од рецимо мог Фиата, али је у рангу са Аудијем... јасно је да се Цитроен не може поредити са Фиатом па је цена одржавања оправдано виша, али искрено Ксара по мени не заслужује да буде у рангу са неким рецимо А4 с којим је у класи... требало би да Ксара буде мало повољнија али није... ;)

Pozdrav narode molim vas za pomoc. Naime kupio sam xantia 1.9 d 1998 god. i zanima me kako da provalim dal je u pitanju jedinica ili dvojka s obzirom da je to prelazno godiste za ovaj model. Takodje bih vas zamolio ako imate neki komentar za ovaj motor kao i neki predlog ili sugestiju oko odrzavanja (ulje,hidraulika itd...)

Back