Citroen-drumska krstarica

• Začetnik teme Začetnik teme Spacek
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Читам сад неки интернет водич о куповини ВХ-а и налетим на ово:

Najosetljiviji elemnt je hidro-pneumatsko ogibljenje, najčešće pucaju vazdušni jastuci i automobil ostaje zakovan za asfalt.
:roll: :roll: :roll: :roll:

Откад Ситроен има ваздушне јастуке?! Толико о ''стручњацима''... :roll:

Juče sam sjedio sa prijateljem koji vozi C5 i kaže da će ga najvjerovatnije ponovo uzeti kad bude mjenjao auto, da je auto možda lošiji od konkurencije, ali da je po udobnosti daleko ispred audija ili VW i da on za 160.000 nije imao nikakvih problema.

Da li neko ima komentar iz iskustva za novi c4 pikaso (5 ili 7 sedišta)
Dvoumim se između njega i nove honde CRV nisu ista namena i klasa ali se ipak dvoumim

Ono što je moj komentar na c4 pikaso da je najlepši (5 sedišta), ali sam razočaran zadnjom klupom koja kao da je pravljena za ljude do 160cm visine, takođe ima jako malo ostava, npr nemate papir a4 formata ili flašu od 2 litra gde da odložite (do sada sam vozio senik u koji je u razne ostave mogao polovni top da se stavi, inače nemam zamerku na senika ali mi je glupo da opet kupim isti auto)

Takođe sviđda mi se onaj robotizovani menjač sa komandama na volanu...

:shock: :confused:

Drugari, o ukusima ne vredi raspravljati. Jedno je sigurno i tu je citroen sampion - ako prelazis mnogo kilometara i treba ti prostora, nema boljeg auta.
Za udobnost i komfor je Citroen izmislio toplu vodu za Hondu. A za performanse i trajnost necu ovde da poredim. Japanci su u tome dokazani vec.

Pokušaću ukratko da ispričam sta se desilo kolegi iz Hrvatske na ganc novom sitroenu.

glavna uloga C4.
brzina 130, automobil gasi kompletnu elektroniku, prestaje da radi servo volana, servo za kočnice, automobil se zaključava i kao vrhunac zaključava volan!!!!!
čovek se spasao samo prisebnošću, tako što je odmah ubacio u drugu, tako spustio brzinu na jedno 60 do 40 je uspeo da spusti nožnom kočnicom do stajanja je stigao ručnom, pritom zaključan volan je uspeo da "polomi" tako da je povratio upravljivost.

Zove servis koji mu daje uputstva kako da "resetuje" automobil i uradi autodijagnostiku, koja prolazi. Čak iz servisa uspevaju da ga ubede da nastavi da vozi... nastavlja (ovog puta brzinom 50) i posle 2 minuta sve isto samo ovog puta je brzina bila mala i volan već polomljen tako da nije bilo strašno.

Nažalost sve ovo sam saznao pošto sam kupio c4 pikaso koji nema ni kvačilo ni ručnu kočnicu koje su ovog puta spasile život čoveku.

Milos. :twisted:

Ja sam pre neki dan kupio Berlingo 2001 2.0 HDI, putnicka varijanta. Covek od kog sam ga kupio me ubedjuje da ima pocinkovanu karoseriju pa me interesuje da li je to istina ili 'ciga hvali svoga konja'. Inace sam super zadovoljan, za ono sto meni treba, savrsen auto.

jomini:
Ja bih voleo da imam sređenog Spačeka, onog Charleston...

Citroen_2CV6_82_Charleston.jpg
Ovakvog istog imam ja(potpuno isti spolja a unutra ne znam), samo shto je sav razdrndan. :(
Ako nekoga zanima mogu da stavim slike spolja, iznutra, motor itd!
Pozz... :lol: :mrgreen:

Back