Citroen-drumska krstarica

• Začetnik teme Začetnik teme Spacek
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
bigboyxxx:
Ja sam juce nasuo alkohol u svoj citroen.
Ima efekta presao sam 240 km i curenje je stalo.
Svaka cast.
Hvala vam na savetu.
Kupio sam ga u prodavnici boja i lakova cena je 320 din litar.
Uzas je pravi koliko sam do sad uludo sipao ulja koje je stalno curilo.
Nijedan majstor mi nije rekao za alkohol, svi su mi predlagali da zamenim pumpu:):):)

Eto vidis da i mi nesto korisno mozemo da ti kazemo'brko".
U koji si citroen sipao carobno sredstvo.

Ja sam menjao LHM svake 2 godine i opet je procurila pumpa.
Ispocetka je pustala po malo da bi na kraju skroz procurila.
Kupio sam polovnu i ona je kratko trajala.
Onda sam odneo da ih remontujem.
Majstor me je oderao za remont.
Posle par meseci procurila je opet i onda je pumpu otvorio moj prijatelj i rekao mi da
nije ni otvarana do tad??/
Poenta je da na semerinzima ima utisnuta godina proizvodnje.
Znaci taj lik je samo izgleda isprao sa necim bez rasklapanja.
Moj prijatelj je celu pumpu rasklopio i utvrdio je da je potpuno ispravna i da u njoj
ima nekog mulja koji se podvuce pod semering i zato pocne da curi.
Sve je lepo ocistio i sklopio.
Od tad nemam vise problema.
Delove je prao sa nitro razredjivacem a ne sa alkoholom koliko se ja secam.
Ali ako je to rekao covek koji je radio u citroenu moguce je.
Kod nas jednostavno majstori ne umeju da poprave citroena i tu je poenta
zasto ih ljudi ne vole.
Ja se najezim kad treba da odem kod nekog majstora.

Laz, laz isamo laz.Prvo pumpa hidraulike je pertlovana i nemoze se popraviti i vratiti u fabricko stanje.[postoji covek u Beogradu koji je pokusavao da udje u problematiku pumpe i da je na takav nacin opravi , sve je to bilo kratkog daha i pumpe su posle kratke eksploatacije ponovo curile].Pumpu treba kupiti ,,novu,,ili polovnu koja je u funkciji.Dobra pumpa moze da se nadje na otpadima skinuta sa stranaca koji su redovno odrzavani i popravljani.Pa valjda je i toj pumpi dozvoljeno da procuri nakon 10,15 pa i 20 godina.A i mislim da bi sistemu hidraulike trebalo dodeliti ,,NOBELOVU NAGRADU za razorazna sipanja i dolivanja jestivih ulja , nafte , alkohola, i cega sve jos .............

Fora sa alkoholom poznata je vec vise od 15god. ali procedura rada je potpuno pogresna.Prvo se iz kompletnog sistema ispusti LHM , zatim se sistem napuni alkoholom.Zatim upaliti auto koji ce radit neko vreme i tako ispirati male prljavstine koje se nalaze u sistemu.Potom ispustiti alkohol i sipati novo LHM ulje.Posto ljudi sipaju svasta u svoje sisteme to je jedino trajno resenje...............

Pa sad verujem da se alkoholom moze i ispirati sistem.Ali fora da se naspe oko pola litre alkohola
u staro LHM ulje je proverena.Plus za tu foru je znao i covek koji je godinama radio u citroenu.
Poenta je da postoji dosta specificnih, ali i tajnih fora u vezi odrzavanja citroena.
Taj auto je po svemu poseban i ne mogu ga odrzavati konvencionalni majstori.
Za njegovo odrzavanje potrebno je ogromno znanje i pristup raznim "tajnim" forama.

Zdravo Pjer i ja sam isto obozavalac Citroena imao sam od vize,ax,xsare,berlinga 1.9 i sada imam saxo-a 1.5D i berlinga 2.0 HDI koji je perfektan po svemu a narocito po perfomansama za koji se neki bune. Znaci kidam sa njime benzince samo tako naravno do 2.0 izvrstan je preglednost naravno u rikverc ko se ne snalazi na retrovizorima malo teze inace na otvorenom putu krstarica. A saxo isto ni manji auto ni lepse voznje za po gradu cudo a potrosnja cudo moj skuter vise trosi od njega.Prosao sam sa njime 160.000km a sada mi motor vise nije tako elastican kao pre, jeste da ga nabijam sve u crveno maltene (ne bas uvek).Kod jednog majstora sam cistio usisnu granu za povratno sagorevanje posto je bila zapusena i on mi je predlozio da mi ispere ceo sistem pumpu dizne sa nekom kiselinom.Ubacuje mu tu tecnost kroz pumpu dok motor radi i cisti se i posle toga malo bolje ide u nizim obrtajima u visljim isto malo tromavo kao i pre ali prvo paljenje moram da ga verglam 4-5 sekundi a pre tog ciscenja mi je ujutru palio bilo da je minus ili plus na sami dodir kljuca. Sta da radim? Sta je u pitanju?
HVALA

Dovla:
Цитроен је мени раније био у суштини ружан па и нисам много обраћао пажњу иако ме је одувек одушевљавала њихова идеја са хидрауликом... међутим почев од новијих модела (Saxo, Xantia, Xsara итд) почео сам мало да их пратим... 2004. сам ишао на море са Xantiom 2.0i 16V... Стварно мнооооогооо пре свега удобан ауто, а и добар и поуздан што се тиче мотора иако је имала преко 250 000 пређених километара... једино ми се није свиђало што је доста трошила... око 9л... ал јбг... то је ваљда ок за бензинца... ових дана је стриц купио Xsaru 2003. 2.0HDi.... стварно изузетан ауто... сто и нешто коња има, троши 4,5-5л... заиста много добар и удобан ауто...

Е сад... имам питање за вас зналце... зашто код те Xsare (која је btw варијанта са троја врата ако то нешто значи), оба предња седишта имају мало луфта... нпр кад са мало јаче наслоним горњи део седишта има луфта тј неки ход... јел то неки фазон са удобношћу или има неке везе што је купе и што се та седишта подижу...

Sedista ti imaju lufta zbog toga sto ih kad god neko treba da sedne na zadnje sediste podizes pa dolazi do habanja ili ako imas nekog krupnog prijatelja koji je malo tezi pa nema osecaj za auto dok seda na sediste. Ja imam saxo sa troja vrata i imam isti problem sa sedistima, jer imam malo tezeg drugara koji seda kao iz aviona i zato mi je sediste dobilo lufta.

rumenka st:
Ja imam C3 i nije me bas odusevio u eksploataciji.
Lep je na izgled(to me je privuklo) ali me je nebrojeno puta do sad
iznervirao.Stalno se kvari i nesto treba da se popravi.
Boja se ljusti,sedista se klimaju,voda curi u kabinu.
Delova nema u servisu ceka se ocajno dugo a i skup je za odrzavanje.
Prodala bih ga ali je ogroman gubitak u ceni.
Da sam znala da je takav, nikad ga ne bih kupila.
Necu vise nikad kupiti ni jedan citroen niti bilo koji francuski auto.
Imala sam mazdu i ne mogu da se nakajem sto nisam kupila opet neku mazdu.

To ti se sve desava verovatno sto si kupila auto koji je bio udaren pa ga je neko brzinski odradio za prodaju pa sad dolazi jedna po jedna stvar za popravku. Imao sam nekoliko citroenovih auta skoro svaki sam kupio nov nisa jednim nisam imao problema oko nicega.Na prvom mestu im je karoserija koja ima strava zastitu od korozije a boja nikada sa jednog auta mi nije otpala a ja bukvalno ne izlazim iz tih auta jer sam non stop na putu a i ne stedim ih.
Proveri kod nekog dobrog limara dali ti je bio lupan auto.Videces.
Pozdrav...

mitarbg:
Za razliku od tebe mi se VOZIMO sa nasim igrackama.
A ti se slikas pored tvog krsa i trpas gorivo kao u tenk.
U tome je razlika.
Brate ja sam se bio zezno prosle godine pa sam uzeo golfa III 1.9 TDI full.Srubio sam ga za 4 meseca.Prolupao je a auto je imao samo 60.000km kada sam ga doterao iz nemacke bio je extra ocuvan.Prva stvar nestabilan je na putu ja sa svojim saxom dizelom kidam golfove na putu narocito kada je put sav u krivinama. A druga stvar decku xm verovatno trosi jer ima masinu od 3.0 pa i mora da trosi.

gagiska83:
To ti se sve desava verovatno sto si kupila auto koji je bio udaren pa ga je neko brzinski odradio za prodaju pa sad dolazi jedna po jedna stvar za popravku. Imao sam nekoliko citroenovih auta skoro svaki sam kupio nov nisa jednim nisam imao problema oko nicega.Na prvom mestu im je karoserija koja ima strava zastitu od korozije a boja nikada sa jednog auta mi nije otpala a ja bukvalno ne izlazim iz tih auta jer sam non stop na putu a i ne stedim ih.
Proveri kod nekog dobrog limara dali ti je bio lupan auto.Videces.
Pozdrav...
Auto sam kupila nov i nije lupan niti farban.
Problem je sto je to citroen a ne mazda.
Nemaju Francuzi ni priblizan kvalitet jednog Japanca.
Nikad vise necu kupiti citroen i tacka.
Sve moje prijateljice sam obavestila o problemima tako da je za nas
ta fabrika umrla za sva vremena.

gagiska83:
Brate ja sam se bio zezno prosle godine pa sam uzeo golfa III 1.9 TDI full.Srubio sam ga za 4 meseca.Prolupao je a auto je imao samo 60.000km kada sam ga doterao iz nemacke bio je extra ocuvan.Prva stvar nestabilan je na putu ja sa svojim saxom dizelom kidam golfove na putu narocito kada je put sav u krivinama. A druga stvar decku xm verovatno trosi jer ima masinu od 3.0 pa i mora da trosi.

E ovo treba sacuvati ti si prika tipican "citroendzija".
Ne da mastis i trujes ( da ne upotrebim tezi "adekvatniji" izraz) nego je haos.
Saxo da bude stabilniji od golfa 3 i jos i da budes brzi :lol: :lol: :lol: .
Motor TDI sa 60.000 km da prolupa :roll: . I da sa 58 ks oladis sve golfove :confused: :confused: . Sinko ne zaboravi da ima i golfova 3 sa 190 ks.
E sad sta da ti kazem da nisi ti posle golfa kupio citroen i nesto jos pride uz njega
( travu ili ne daj boze nesto teze) pa kad sednes u auto i pripalis dzok onda tripujes
svasta. Ako tako nastavis vidim ja ima ti i da letis. :lol: :lol: :lol: :shock:

Back