Kole97
Početnik
- Poruka
- 14
Depollution system faulty , p0238 senzor apsolutnog pritiska usisne grane (map)A, TC sistem-visok ulaz
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Haha druze razmisli malo, taj senzor (map) je detektovao kvar, zasto bih ga menjao? Poslusao sam majstora i zamenio ga i nista.. mislio sam ako je imao neko ovakav problem pa da napise iskustva..I sta sa ovim?
Ovo ti je kao sa devojkom da si otisao na prvi sastanak pa hoces da joj kazes da hoces ono a cutis.
Zameni taj senzor i vozi.
Jednom davno mi je jedan Citroen (drugi model) pravio problem zato što je kućište filtera za vazduh popucalo. Ne kažem da je obavezno to kod tebe slučaj, ali pogledaj.Haha druze razmisli malo, taj senzor (map) je detektovao kvar, zasto bih ga menjao? Poslusao sam majstora i zamenio ga i nista.. mislio sam ako je imao neko ovakav problem pa da napise iskustva..
Znam da nema i da ti se to ne pali zbog dizni, zato sam Mariu uklonio post.Dizel, dizne su proverene preko dijagnostike, rekao mi je majstor da su odlicne. Nema dpf jer je euro 3 (2005) god
nije map senzor detektovo kvar vec ecu..Haha druze razmisli malo, taj senzor (map) je detektovao kvar, zasto bih ga menjao? Poslusao sam majstora i zamenio ga i nista.. mislio sam ako je imao neko ovakav problem pa da napise iskustva..
A kako je doslo do ecunije map senzor detektovo kvar vec ecu..
A elektronika unutra >Bosch, Made in GermanyTo sa francuskim automobilima je isto ko sa veš mašinama, čim crkne elektronika odma menjaš motor, pumpu, bravicu i grejač tj sve :-)
Provjeri da nije usisna grana puknuta negdje, da ne vuće falš vazduh. Inaće kod C5, meni kad je izbacilo taj problm, bio problem sa EGR...Depollution system faulty , p0238 senzor apsolutnog pritiska usisne grane (map)A, TC sistem-visok ulaz
Na usisnoj grani jedino sto mi se sliva ulje malo, i to na sastavu, kao da fali dihtungProvjeri da nije usisna grana puknuta negdje, da ne vuće falš vazduh. Inaće kod C5, meni kad je izbacilo taj problm, bio problem sa EGR...
Auto moze da ide preko 150 ako menjam na 2000 obrtaja, kada bih isao na 3000 on pali gresku i ne da preko 110 km/hМоје искуство; много вожен на малом гасу, а јак, велики агрегат; пробај да га мало дигнеш на више обртаје, "продувавање"; мало лоша горива, мало запрљане дизне, загарављен ЕГР вентил...
А провери и филтер за ваздух, да није увукао неко лишће или влагу...
Pa pronađi izvor tog ulja, to i jeste greškaNa usisnoj grani jedino sto mi se sliva ulje malo, i to na sastavu, kao da fali dihtung
Auto moze da ide preko 150 ako menjam na 2000 obrtaja, kada bih isao na 3000 on pali gresku i ne da preko 110 km/h
Gumeni djelovi i plastika nisu više čvrsti, to je problem kod svake mašine kad pređe svoje godineNebitno, auto je star 17 godina, ne može sve da bude kao prvog dana.
Изгледа да ти ради само у "сејф-моду"; провети педалу гаса /слаби контакти (сад су све те педале електричне, и преносе импулс)...Auto moze da ide preko 150 ako menjam na 2000 obrtaja, kada bih isao na 3000 on pali gresku i ne da preko 110 km/h
P0234-0238 je povezno sa over boost u Turbini razloga moze biti vise ako nije TBS/MAP sensor onda je nsto dalje . .. Najcesce je sesnor , vakum ili elektornika na wastgatu koja otvara turbinu zavisno koji sistem je na tvom motoru ..Na usisnoj grani jedino sto mi se sliva ulje malo, i to na sastavu, kao da fali dihtung
Auto moze da ide preko 150 ako menjam na 2000 obrtaja, kada bih isao na 3000 on pali gresku i ne da preko 110 km/h