Citati...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne mogu birati ljude kakve želim, niti u njima samo ono što je dobro. Moram da primim ili odbijem ljude koje mi život šalje, i ono što je u njima, nerazdvojeno. I možda bih grdno pogrešio kada bih prihvatao samo svece, kad bi ih i bilo, jer su sigurno nepodnošljivo dosadni...
Meša Selimović

aCK7POa.jpg

„Pravi poziv za svakog je samo jedan: doći do samog sebe. Neka čovek skonča kao pesnik ili ludak, kao prorok ili kao zločinac – to nije njegov problem, to je čak u krajnjoj liniji nevažno. Njegov je problem da pronađe sopstvenu sudbinu, ne bilo koju, i da je do kraja proživi u sebi, potpunu i neokrnjenu. Sve drugo je polovično i pokušaj da se pobegne, bekstvo natrag u ideale mase.

Ja sam hitac prirode, hitac u neizvesnost, možda ka nečemu novome, možda ka ničemu, i da tom hicu iz iskonske dubine dozvolim da se ispolji do kraja, da osetim njegovu volju u meni i da ga potpuno načinim svojim – samo to je poziv.”
Hesse

" Постоје победе које воде у слепе улице, и порази који отварају нове путеве. "

~ Паскал Брукнер

"Gdje god bih došao, izazvao bih razdor - ne zato što sam bio idealist nego zato što sam bio nalik na reflektor koji otkriva glupost i besmisao svega i svačega.Osim toga nisam se znao uvlačiti u guzicu.
Henry Miller

" Ако погрешите, треба себе да подсетите: " Не изненађуј се, још увек ниси пробуђен. " И када видите неког другог да греши: " Не буди изненађен, ни он није пробуђен. " Врло једноставан, директан начин прихватања себе, своје људскости, својих недостатака и прихватања несавршености и људскости других. "

Na svetu postoje tri vrste ljudi. Prvi uče na vlastitim iskustvima - i to su oni mudri. Drugi uče iz tuđeg iskustva - i to su oni srećni.Treći ne uče ni iz vlastitih, ni iz iskustva drugih - i to su budale.

Og Mandino

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back