Citati...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako nestane zavisnosti zasnovane na nadi, tada obično nestaje i poštovanja !Mnogi tada ne izgube razum ...samo zato što ga i nemaju a mudar čovek, misli sa određenom razlikom !!,,... On se udubi tamo, gde dno ima otpor i misli uvek da postoji još nešto, što se ne može zamisliti. Njegovo mišljenje ide uvek tako daleko ... kao i njegova briga !...
Baltazar Gracijan y Morales

Čuvaj se zla svoje duše, jer te nijedna nedaća nije snašla ... a da je nije izazvala tvoja duša. Nikada s dušom nemoj sklapati mir! Tako mi Alaha, onaj ko ne ponizi svoju dušu, nije joj pokazao nikakve počasti ... niti je uzdigao onaj ko je nije prizemljio ... niti je odgajao onaj ko je nije salomio ... niti je odmorio onaj ko je nije umorio ... niti je osigurao onaj ko je nije zastrašio ... niti je obradovao onaj ... ko je nije rastužio ! ...
Ibn Kajjim

''I zauvijek sam ostao gladan ljubavi i pažnje: niko me u životu nije mogao iznenaditi grubošću i uvjek sam je očekivao, a svako me mogao pridobiti pa i prevariti pitomošću, nježnošću, prijateljstvom, pa i kad bih se prevario, opet sam uvijek bio spreman da naletim na isti mamac.”

Meša Selimović

Vrijeme prolazi prebrzo. Ljudi dolaze i odlaze iz tvog života. Nemoj nikada da propustiš šansu da kažeš tim ljudima koliko ti znače, jer će jednog dana biti kasno.

- - - - - - - - - -

Tužno je kada neko prođe kraj tebe kao da nikada i nije bio važan dio tvog života.. A bio je..

ivqpxkaunak.jpg

..."Ljudi preziru one koji uspiju,a mrze one koji se uspnu iznad njih;navikni se na prezir ako želiš mir,ili na mržnju ako pristaneš na borbu".

Meša Selimović

- - - - - - - - - -

"... Kada čovek dublje zagleda u dušu sveta lako shvati da na svetu uvek postoji jedna osoba koja čeka onu drugu,bilo to nasred neke pustinje ili nasred nekog velikog grada...
I kada se te osobe sretnu i njihovi pogledi se ukrste,sva prošlost i sva budućnost gube svaki značaj...I samo postoji taj trenutak.."

Paolo Koeljo

"Patnja zadaje bol samo zato što je se bojiš.
Ona te proganja zato što bježiš od nje.
Ne moraš bježati, ne moraš je se bojati. Moraš voljeti...
Dakle, voli patnju.
Nemoj joj se odupirati, nemoj bježati od nje.
Okusi kako je ona u dubini slatka, predaj joj se i nemoj je primati s mržnjom.
Tvoja mržnja je to što ti nanosi bol i ništa drugo.
Patnja nije patnja, smrt nije smrt, ako ih ti ne učiniš time...

(Herman Hesse)"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back