Citati...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
aGCMDAi.jpg

Ulizice - to su za mene najgori ljudi na svijetu, najštetniji, najpokvareniji.Oni podržavaju svaku vlast, oni i jesu vlast, oni siju strah bez milosti, bez ikakvog obzira, hladni kao led, oštri kao nož, kao psi vjerni svakoj državi, kao ***** nevjerni svakom pojedincu, najmanje ljudi od svih ljudi. Dok njih bude nema sreće na svijetu, jer će uništiti sve što je istinska ljudska vrijednost.

Meša Selimović

Nema šta da se žali u vezi sa smrću više nego što bi se žalilo za rastenjem cveta. Nije smrt ono što je užasno, već životi koje ljudi žive ili ne žive do svoje smrti. Oni ne poštuju sopstvene živote, oni pišaju po svojim životima. Glupa stoka. Previše su obuzeti jebanjem, filmovima, novcem, porodicom. Misli su im pune vate. Gutaju Boga bez razmišljanja, gutaju svoju zemlju bez razmišljanja. Brzo zaboravljaju kako se misli, drugima prepuštaju da misle umesto njih. Mozgovi su im začepljeni vatom. Ružno izgledaju, ružno govore, ružno hodaju. Pusti im veliku muziku i oni je neće čuti. Većina ljudskih smrti je obična prevara. Ništa tu nije ostalo da umre.

N. A

Hrabrost je kada činite ono čega se bojite. Ne može biti hrabrosti ako se ne bojite!
Eddi Rickenbacker

Nemojte se boriti previše, najbolje stvari se dese kad se ne nadate.
Gabriel Garcia Marquez

Ne sudi - da ti ne sude.
Gorki

Kad kuješ svoju sreću, ne udaraj bližnje po prstima.
Ibn Zafar

Ima ljudi koji nam govore ali ih ne slušamo;
Ima ljudi koji nas povrede i ne ostavljaju traga,
Ali ima ljudi koji se jednostavno pojave u
našem životu i ostave trag zauvek.
Cecillia Merieles

Kada sam imao pet godina, majka mi je rekla da je sreća ključ života.
Kada sam pošao u školu, pitali su me šta želim da budem kad porastem.
Napisao sam "srećan"
. Rekli su mi da nisam razumeo zadatak, a ja sam im odgovorio da oni nisu razumeli život.

- Džon Lenon

Sanjam kako hodaš pored mene
Ali kad te ugledam
ja prelazim na drugu stranu, protivnu
gdje me nećeš prepoznati
među prolaznicima mnogim
Pred tobom ja se skrivam
za uglove ulične, iza širokih stabala
a u noći, sanjam
kako hodaš pored mene
(Dobriša Cesarić)

Izgubili smo se u radu, razmišljanju, sećanju i očekivanju, zalutali u lavirintima složenosti i problema sveta.Zaboravili smo ono što kamenje, biljke i životinje još znaju.Zaboravili smo kako da budemo smireni, svoji, da budemo tamo gde je život ... ovde i sada ! ...
Ekart Tol

Svuda oko tebe je merenje vremena nebitno !
Ptice ne kasne. Pas ne provjerava koliko je sati. Jelen ne gunđa o rođendanima koji se gomilaju. Samo čovek meri vreme. Samo čoveku odzvanja svaki sat. I baš zbog toga, čovek jedini pati od parališućeg straha - koje nijedno drugo stvorenje ne muči.
Strah od vremena koje ističe !...

Mič Albom

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back