Citati...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"Dete koje živi sa podsmehom uči da bude stidljivo. Dete koje živi sa zamerkama uči da osuđuje druge.
Dete koje živi sa nepoverenjem uči da podvaljuje. Dete koje živi sa ljubavlju uči da voli. Dete koje živi sa ohrabrenjima uči se poverenju.
Dete koje živi sa istinom uči se pravdi. Dete koje živi sa pohvalama uči se da poštuje. Dete koje živi učestvujući, uči da bude uviđavno.
Dete koje živi sa znanjem uči se mudrosti. Dete koje živi sa srećom pronaći će ljubav i lepotu."

Bertrand Rasel

Najvažnije reči na svetu

Šest najvažnijih reči na svetu: Priznajem da sam tu načinio/la grešku.
Pet najvažnijih reči na svetu: Zaista si to dobro uradio/la.
Četiri najvažnije reči na svetu: Koje je TVOJE mišljenje?
Tri najvažnije reči na svetu: Najlepše te molim.
Dve najvažnije reči na svetu: Hvala ti.
Jedna najvažnija reč na svetu: Mi.

:)

"Do najvećih i najvažnijih istina u životu, i o životu, mi ne dolazimo nekim svesnim i planskim radom,
ne nalazimo ih odjednom gotove i izljuštene kao što se nalazi samorodan dragocen metal.
Istina vam se ne “objavljuje” nekim čudom, u trenucima nadahnuća; ne otkrivamo je ni u najiskrenijim ljudskim priznanjima.
Mi do istine dolazimo uzgred, često slučajno, iako samo na izgled slučajno, ne po onome što ljudi rade, govore ili pišu,
nego u trenucima kad se odaju, pletući laž kojom žele da se zaklone i da obmanu nas ili sebe.
Razmišljajući o onome što smo u svetu čuli i videli, mi u srećnim trenucima naslućujemo, naziremo i, najposle, saznajemo – tu istinu."

I kada vas gađaju kamenjem, guraju u stranu, vuku unazad, vi nastavite. Sledite svoj cilj, polako koračajte, istrpite svaku nedaću i uspeh je neminovan. Onda ćete se osvrnuti, pogledati sve njih, bednike, koji i dalje stoje na istom mestu i rade to isto drugima. Ovog puta, vas će veličati, govoreći da su oni zaslužni za vaš uspeh. Oprostite i sažalite se, neka nisu pomogli, vi ste uspeli, a oni su ostali iza vas.
-Slaviša Pavlović

Sve je moguće, sve je na dohvat ruke, samo se čovek ne sme predati.
Teško je dok se ne odlučiš, tada sve prepreke izgledaju neprelazne, sve teškoće nesavladive. Ali kad se otkineš od sebe neodlučnog, kad pobediš svoju malodušnost, otvore se pred tobom neslućeni putevi, i svet više nije skučen i pun pretnji."
M.Selimovic

"Ako ćutiš - ćuti iz ljubavi.
Ako govoriš - govori iz ljubavi.
Ako opominješ - opominji iz ljubavi.
Ako opraštaš - oprosti iz ljubavi.
Unutrašnji koren neka bude ljubav,
Iz ovog korena može da izraste samo dobro.”
~Sv.Avgustin~

"Onaj ko je sposoban da oseca, zna da je moguce uzivati cak i pre nego sto dotakne drugu osobu. Reci, pogledi, sve to sadrzi tajnu plesa.
Najvece zadovoljstvo nije u sexu, vec u strasti. Kada je strast velika, sex dolazi da bi dovrsio ples, ali on nikad nije bitan. Onaj ko je zaljubljen uvek vodi ljubav cak i kada to ne radi. Kada se tela susretnu, to je samo prelivanje case."

Koeljo

Ljudske misli su kao sobe. Ima tu raskosnih dvorana, ima tavanskih cumeza. Ima ih suncanih i sumracnih. Neke gledaju na reku i nebo, a neke na svetlarnik ili podrum. Reci u njima su kao stvari i mogu se premestiti iz sobe u sobu. Misli u nama, zapravo te odaje u nama, nanizane u dvorce ili kasarne, mogu biti tudja obitavalista u kojima ste podstanar. Ponekad, narocito nocu, naidjemo na zabravljene izlaze iz tih soba i ne mozemo da ih napustimo. Zatoceni smo u njih kao u tamnice dok nas snovi ne izbave i ne puste napolje.

Pavic

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back