Citati...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
I kada vas gađaju kamenjem, guraju u stranu, vuku unazad, vi nastavite. Sledite svoj cilj, polako koračajte, istrpite svaku nedaću i uspeh je neminovan. Onda ćete se osvrnuti, pogledati sve njih, bednike, koji i dalje stoje na istom mestu i rade to isto drugima. Ovog puta, vas će veličati, govoreći da su oni zaslužni za vaš uspeh. Oprostite i sažalite se, neka nisu pomogli, vi ste uspeli, a oni su ostali iza vas.

Slaviša Pavlović

68KgK.jpg

"Mnogo samuješ i dugo ćutiš, sine moj, zatravljen si snovima, izmoren putevima duha. Lik ti je pognut i lice blijedo, duboko spuštene vjeđe i glas kao škripa tamničkih vrata. Iziđi u ljetni dan, sine moj!
- Šta si vidio u ljetni dan, sine moj?

Vidio sam da je zemlja jaka i nebo vječno, a čovjek slab i kratkovjek.

- Šta si vidio, sine moj, u ljetni dan?

Vidio sam da je ljubav kratka, a glad vječna.

- Šta si vidio, sine moj, u ljetni dan?

Vidio sam da je ovaj život stvar mučna, koja se sastoji od nepravilne izmjene grijeha i nesreće, da živjeti znači slagati varku na varku.

- Hoćeš da usneš, sine moj?

Ne, oče, idem da živim."

Ivo Andrić - Ex Ponto (završni epilog)

Okreni se dubini i promatraj. Sreća je bučna, tuga ima tišinu u sebi. Sreća je, možda, nalik danu, tuga liči na noć. Sreća je, možda, kao svjetlost, tuga je kao mrak. Svjetlost dođe i ode, a tuga ostaje – ona je vječna. Svjetlost se ponekad dogodi, a mrak je uvijek tu.
Osho

Често се дешава да су жене које у суштини не воле своје мужеве љубоморне, и да уништавају њихова пријатељства. Оне желе да супруг припада једино њима зато што му саме не припадају. Срж сваке љубоморе јесте недостатак љубави.

Карл Густав Јунг

Sve jače srce plače, / Ko kiša povrh grada; / Što bol i sjeta znače / Što muče me sve jače?

O blagi šume kiše / Po zemlji i po krovu! Sve dosade je više, / O tiha pjesmo kiše!

Razlog plaču nema, / U srcu što se trza! / Zar izdaja se sprema? / Toj tuzi razlog nema.

To najviše me boli / Da ne znam čemu srce / NIt mrzi niti voli, / A teške pati boli.

(Ježić)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back