Citati...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"In times of grief and sorrow I will hold you and rock you and take your grief and make it my own. When you cry I cry and when you hurt I hurt. And together we will try to hold back the floods to tears and despair and make it through the potholed street of life"
— Nicholas Sparks

uWzaNl.jpg

Kad prevazidjemo poraze, a uvek ih prevazilazimo, osecacemo mnogo vise zadovoljstva i samopouzdanja. U tisini svog srce znamo da smo dostojni cuda zivota. Svaki dan, svaki sat je deo Dobre Borbe.
Paulo Koeljo-Alhemicar

13 ZIVOTNIH FRAZA

1. Volim te, ne zbog toga sta si ti, vec zbog toga sta sam ja kad sam pored tebe.
2. Ni jedna osoba ne zasluzuje tvoje suze, a ona koja ih zasluzuje, nece te nikada rasplakati.
3. Samo zato sto te neko ne voli onako kako bi volela, ne znaci da nisi voljena celim njegovim bicem.
4. Pravi prijatelj je ona osoba koja te drzi za ruku, a dodiruje tvoje srce.
5. Najgori nacin da ti neko nedostaje je da sedis pored njega i da znas da ga nikada neces imati.
6. Nikada ne prestaj da se smejes, cak ni kada si tuzna. Neko ce se mozda zaljubiti bas u tvoj osmeh.
7. Mozes biti samo osoba na ovom svetu, ali za nekoga, ti si ceo svet.
8. Nemoj provoditi vreme sa nekim kome nije stalo da ga provodi sa tobom.
9. Mozda Bog zeli da upoznas mnogo pogresnih ljudi, pre nego upoznas pravog i na tome ces mu, kada se to bude desilo, biti zahvalna.
10. Ne placi zato sto se zavrsilo. Smej se zato sto se dogodilo.
11. Uvek ce biti ljudi koji ce te povrediti. Nastavi da verujes, samo budi opreznija.
12. Postani bolja osoba, budi sigurna da znas ko si pre nego sto sretnes nekog novog, a nadaj se da ta osoba zna ko si ti.
13. Ne opiri se toliko. Najbolje stvari se desavaju onda kada ih ne ocekujes.
ZAPAMTI - NISTA SE NE DESAVA BEZ RAZLOGA

"Sex, kao sto sam rekla moze biti sazet u 3P: produzetak vrste, putena naslada i ponos. Posmatrano sa dugorocnog stanovista, a to uvijek mora da se uzima u obzir, produzetak vrste znatno je najvazniji, jer bez njega ne bi bilo odrzavanja vrste....tako je zenski orgazam jednostavno nervni vrhunac seksualnih odnosa...i kao takav on je relativno luksuz sa stajalista prirode. O njemu mozemo razmisljati kao o nekoj vrsti zadovoljstava koje osjetimo kad u kutiji corn flakesa nadjemo nagradnu igracku. Dobro je kad se dobije nagrada ali i bez nje su pahuljice korisne i hranjive..."-MADLAINE GREY

561. Sedenje kao navika

Mnogi počnu da meditiraju. Ali mnogi vrlo brzo i odustanu. To nije slučaj samo sa meditacijom. Kažu da mnogi krenu sa kurom za mršavljenje, ali broj onih koji je i završe je vrlo mali. Mnogi se pretplate na teretanu, ali broj onih koji je redovno i koriste je vrlo, vrlo mali. Danas, kada nam toliko stvari odvlači pažnju, kada nam je toliko toga nadohvat ruke, tendencija je da osetimo želju, reagujemo na nju, ali ubrzo zatim nas odvuče neka druga želja. Kao i sa programima za mršavljenje, sa sistemima telesnog vežbanja, isto je tako i sa meditacijom.

Zato je važno znati šta treba da radimo kako bismo izbegli da brzo dignemo ruke od svega, da odustanemo ili tek izgubimo interesovanje. A to se događa zato što ljudi smatraju da je to što rade vrlo teško, kažu vam da je oko njih suviše bučno ili da nemaju vremena. Ali pravi razlog u najvećem broju slučajeva jeste to što ih frustriraju misli koje ima stalno odvlače pažnju.

Ali ja bih voleo da vam saopštim i jednu dobru vest. Ta dobra vest je sledeća: buka zaista nije problem; ako ste zainteresovani, pronaći ćete vreme, a ni ometajuće misli ne bi trebalo da budu problem. Potrebna vam je jedna jedina stvar. I ako imate tu jednu, običnu stvar, uveravam vas da će vaša meditacija biti uspešna, sazrevaće i požnjećete sve njene plodove. A šta je ta jedna stvar?

Samo to da u sebi razvijete naviku da sednete i vežbate svakoga dana. To je šve sto treba da uradite.

Shravasti Dhammika: Introduction to Meditation

bhante.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back