Citati...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
6qZFtf4.jpg

Patnja zadaje bol samo zato što je se bojiš. Ona te proganja zato što bježiš od nje. Ne moraš bježati, ne moraš je se bojati. Moraš voljeti...
Dakle, voli patnju. Nemoj joj se odupirati, nemoj bježati od nje. Okusi kako je ona u dubini slatka, predaj joj se i nemoj je primati s mržnjom. Tvoja mržnja je to što ti nanosi bol i ništa drugo. Patnja nije patnja, smrt nije smrt, ako ih ti ne učiniš time...- Herman Hesse

Tražim samo da vičeš na mene kad posustanem i kad ne želim dalje. Želim da me guraš kad mi olovne noge ostanu bez snage. I lupi mi šamar, onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi prstom ono što imam, pokaži mi one koji to nemaju. Ne tražim ništa, samo me podseti da dišem i podseti me da ima i onih koji ne dišu više."

Marija Mihajlović Davidović

"Čovek ima u sebi deset hiljada pari gena; nije u stanju, međutim, da kontroliše nijedan od njih, oni sami donose sve svoje odluke, i premda se može učiniti da čovek nosi gene, geni su ti koji nose čoveka, čovek je samo njihova životna stanica, obličje koje trenutno zauzimaju." David Albahari

"Ponekad pišemo najnežnije priče. Ili se ranjavamo kidajući iz sebe stihove. Ono malo najboljeg što imamo i umemo, lagano i strpljivo slažemo u pasuse i u knjige koje nekad neko pročita. Da li i knjige umiru sa smrću pisca i onih čitalaca koji su ih zavoleli dok su im korice još sijale od mladosti? Knjige savršene u svojoj nenametljivosti, tople, istinite i jednostavne, one što zasvetlucaju i zagreju kao vatra u ognjištu jednog jezika i jednog vremena, one čije žeravice ne mogu da sunu u nebo i postanu neprolazne zvezde. Ko zna da ipak ne sjaje na drugim nebesima, kao zvezde drugih svetova, kao što i mi sami možda ipak živimo večni život u vidu nekog sjaja ili barem svetlucanja?"Gordana Ćirjanić, Kuća u Puertu

Dvanaest glasova besno je vikalo, i svi su bili jednaki. Sada je bilo jasno sta se promenilo u izgledu svinja. Pogled zivotinja koje su stajale napolju klizio je od svinje do coveka, od coveka do svinje, i ponovo od svinje do coveka ; ali, vec je bilo nemoguce raspoznati ko je svinja, a ko covek.

George Orwell - Animal Farm

"Ako je patnja prisutna, najbolje je da je prihvatis, jer ona nece nestati ako se pretvaras da ne postoji. Ako je radost prisutna i nju bolje prihvati, cak i po cenu straha da ce jednog dana nestati."
Zahir-Paulo Koeljo

Čovek ima više hrabrostri prema drugom, nego prema sebi. Da nije toga, ne bi bilo zla na svetu. Savršenstvo čoveka sastojalo bi se u tome da bude većma strog prema sebi, negoli čak i pravedan prema drugom. Ja znam puno ljudi koji su bili vrlo pravedni prema drugom, ali nisu bili strogi prema sebi, i zato su bili uvek labavi u stvarima dobra. Oni su bili više diletanti, nego artisti dobra. Njihova pravednost je uvek propadala, ako nije bila u pitanju tuđa ličnost nego njegova sopstvena, jer pravednost prema sebi zavisi od strogosti prema sebi, kao što pravednost prema drugom zavisi samo od naše dobrote. Pravednost je jedno kraljevsko osećanje, i čovek pokazuje pravednost često više laskajući sebi, nego voleći drugog. Najbolji ljudi su oni koji su prema sebi najstroži, i koji oproste drugom i ono što nikad ne bi oprostili samom sebi.

Blago Cara Radovana

Ako budem imao sreće da ostvarim barem neke od svojih ideja, to će biti dobročinstvo za celo čovečanstvo.
Ako se te moje nade ispune, najslađa misao biće mi ta da je to delo jednog Srbina.

Nikola Tesla

Kažeš da voliš kišu - koristiš kišobran

Kažeš da voliš sunce - kriješ se u senci

Kažeš da voliš vetar - zatvaraš prozore

Eto zašto se plašim kada kažeš da voliš mene.

resize_image.jpg

Bob Marley

Prilozi

• bob_marley.jpg
    bob_marley.jpg
    87,6 KB · Pregleda: 3
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back