Citati...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
1378258_725953047421676_2132760000_n.jpg

Sav život je umiranje, čim se rodimo započinjemo borbu za opstanak, počevši od malih boginja pa do momenta kad osetimo potrebu da to, šta je bilo “između”, nekom dragom poverimo, ostavimo saznanje.-Duško Trifunović

I ne znaš koliko kao ti - takvih večeras ponovo nikog nemaju. I ne znaš koliko kao ti - istih za susret sa tobom baš sad se spremaju. I ne znaš ko su to, kao ti - divni i što su jastuke suzama vlažili.
A lepo ste se mogli sresti, samo da ste se malo potražili.
I krećeš u život s pogrešnim nekim, s drukčijim nekim, nekim dalekim.

Mika Antić

Često sam odlazio. I okretao se. I kažu, tada poželiš da se nekad vratiš. I vraćao sam se. Ništa nije bilo isto. Ni pejzaži, ni ljudi, ni ja... Shvatio sam. Ne treba se vraćati. Ono što je bilo lijepo, neka zauvijek ostane u snovima. Vječno će trajati.

Sergej Jesenjin

Život je samo senka što luta, bedni glumac što se na pozornici razmeće, prodrhti svoj sat, i ne čuje se više. On je bajka koju idiot priča, puna buke i besa ...a ne znači ništa ! ...
Šekspir

Posle izvesnog vremena naučiš da i sunce opeče ako mu se previše približiš.Zato, sadi u svojoj bašti i uređuj svoju dušu, umesto što čekaš da ti neko pokloni cveće. I nauči, da možes mnogo toga da pretrpiš. Da si zaista snažan, i da zaista vrediš ! ...
Veronika A. Šofst

Za mene je laž ne htjeti vidjeti nešto što se vidi, ne htjeti nešto vidjeti onako kako se vidi: nije važno zbiva li se laž pred svjedocima ili bez svjedoka. Najuobičenija je laž ona kojom čovjek sam sebi laže; laganje drugima razmjerno je rijetko.: Friedrich Nietzsche

Ipak, u daljini sam ugledala korak koji bih prepoznala s udaljenosti od sto kilometara. U kaputu od smedje koze, dugom do poda, apsolutno pretoplom za ovo vrijeme, primicao se Leo.
Leo koji vec deset godina svim zenama prodaje iste trikove, jedino meni ne.
Leo, s kojim sam trebala spavati barem stotinu puta, a nisam nikad.
Leo, neodoljivi Leo koji uvijek pije sa mnom, a ode s drugom.
Leo, kojeg nitko na ovom svijetu ne shvaca ozbiljno, osim mene.

Igor Mirkovic, Bakterija s Marsa

Gospoda mažu mustače briljantinom prst debelo i oblizuju se poslije špricera,podrigujući se u basu,a gospodične ''mački slične'' čitaju gnjile i pljesnive knjige,u kojima se ljubav rimuje na ubav i česma s pjesma.Jede se panonski opasno dan i noć;pite i pohanci,palačinke i gibanice i kosano meso,pečeno meso,krvavo meso,meso,rokću svinje,klokoće vino popivnicama,muču krave pod mesarskim sjekirama,sviraju harmonike,zvone zvona po crkvama,živi se idilično,kao da se sanja.''
KRLEŽA

More će ti govoriti o beskrajnosti, nebo o čistoti, a mračni čempresi o tuzi. A ti ćeš reći moru i nebu i čempresima: ,, Moja ljubav ima u sebi vašu beskrajnost, i vašu čistotu, i vašu tugu. Jer, zato što vas je moja duša obožavala, ona se sazdala od onog što je obožavala.''
Zvezde će ti govoriti o večnosti, a zore o svetlosti. A ti ćeš odgovoriti i zvezdama i zorama: ,, Iz moje ljubavi se rađaju mlečni putevi i nebeska kola, i mirna svitanja na planini. Jar vaša večnost i vaša svetlost nisu drugo nego atributi ljubavi.''
Večernji sutoni govoriće ti o smrti, a tišine o zaboravu, a ti ćeš odgovoriti i sutonima i tišinama: ,, Ima nešto što ne umire za ljudsko srce, a to je nerasudna ali nenadmašna vera u nerealno i nemogućno. I ima nešto što stoji iznad sudbine čoveka, a to je ljubav koja je, kao i smrt, uvek slepa moć prirode, a ne cilj čovekove sreće ili nesreće''.
Dučić

Društven uvek budi, ali nikad prost.
Kada prijatelja imaš oprobana
Čeličnom alkom za srce ga veži,
Al stiskom ruke ne žulji svoj dlan.
Sa svakim žutokljunim drugom
Čuvaj se kavge,
Al dođe li, baš,
Držanjem uli protivniku strah.
Svima sluh pokloni,
Retkima svoj glas.
Od svakoga sud primi,
Za sebe svoj čuvaj.
Koliko kesa daje, bogato se nosi,
Al ne ko kicoš – lepo, ne šareno,
Jer odelo često odaje čoveka.
Nit budi dužnik, nit poverilac
Zajam tupi oštricu štedljivosti,
A dug gubi i sebe i prijatelja.
Al najpre budi veran sebi sam
I tada će doći ko za danom noć
Da nećeš biti dužnik nikom.

Viljem Šekspir

U životu mnogo puta padnemo, budemo izgužvani, izgaženi, povređeni i na tlu u prljavštini. Međutim, nezavisno od toga šta se dogodilo ili šta će se dogoditi sa nama, nikada nećemo izgubiti našu istinsku vrednost. Uprljani ili čisti, izgužvani ili potpuno izglancani, još uvek ste neprocenjivi. posebno za one koji vas vole ! ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back