Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
" Ја! Тешка реч, која у очима оних пред којима је казана одређује наше место, кобно и непроменљиво, често далеко испред или иза оног што ми о себи знамо, изван наше воље и изнад наших снага. Страшна реч која нас, једном изговорена, заувек везуке и поистовећује са свим оним што смо замислили и рекли и са чим никада нисмо ни помишљали да се поистоветимо, а у ствари смо, у себи, већ одавно једно. "
Dobra žena je kao dobra knjiga: zabavna, inspirativna i instruktivna; ponekad sa suviše reči, ali kad je na pravi način uvezana i ukrašena, neodoljiva je.
Markus Long
Ja sam ponekad lisica, a ponekad sam lav. Cijelo umijeće vladanja leži u tome da znaš kada trebaš biti jedno, a kada trebaš biti drugo. Napoleon Bonaparte
“Moja je pusta mladost protekla u borbi sa samim sobom i sa svijetom; bojeći se poruge, pokopao sam svoje najbolje osjećaje na dnu srca; ondje su izumrli.”