Citati...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Бити велик истински, није да се без великог повода крене, но да с' величином за једну сламку пође се у борбу, када је на коцки част.

Хамлет

Covek se navikne na sve, pa tako i na samocu. No, moram priznati da me samoca iz dana u dan sve vise muci. Zapravo tada pozelim nekoga ko bi razumeo osobu poput mene, sto uopste nije lako.

Али и најбољи падну,
јер зна се да судбу јадну
доживе кроз зла и ране
прави људи који бране
још велику част и смелост.
Кукавичлук, срам и леност
не падају, јер не могу,
ал' добри коб трпе многу.

Удова Госпа - "Парсифал"

Uči nešto. U ovom času mnogi ljudi već su odustali od života. Ne nerviraju se, ne plaču, samo čekaju da vrijeme prođe. Ne prihvataju životne izazove, a život ih više i ne izaziva. Tebi sad prijeti ta pasnost. Odupri joj se, suoči se sa životom, ali nemoj da odustaješ. Paolo Koeljo

Ako zaviriš čoveku u dušu, shvatićeš da postoji gomila karakternih osobina, podjednako raspoređenih da se od njih može sastaviti celokupno društvo. Međutim, iz mnogih razloga - odrastanja, druženja, rada i događaja - jedan karakter se ističe i pokazuje čoveka onakvim kakav je zapravo. Mi smo niko, jer po rođenju nemamo izraženu karakternu crtu, ali, opet, mi smo svet, jer tih crta imamo u izobilju.

Sinisa Pavlovic

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back