Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
"Sve bi se u životu moglo izdržati za kratko, i da budeš dobar, i hrabar, i pažljiv, ali život ne traje kratko, a ništa ti ne može postati teško kao obaveza koju sam sebi nametneš u jednom času slabosti ili oduševljenja. Stid te da odustaneš, muka da istraješ."
(Tvrđava)
"Svako ko poštuje sebe morao bi se truditi da govori samo ono što misli. Ta sloboda i to dostojanstvo nemaju cene. Nemojte se ugledati na one koji govore ono što se u datom trenutku najviše plaća. Časnije je živeti u svojim nego u tuđim zabludama."
"Ja ništa ne odobravam i ništa ne osuđujem. Imam posla preko glave oko čišćenja sopstvene prljavštine.
I ako uspem da očistim svet od te jedne, svoje mrlje, to će biti dovoljno."
"Postoje tri vrste egoista: egoisti koji sami žive i daju drugima da žive; egoisti koji sami žive ali ne daju drugima da žive; naposljetku, egoisti koji niti sami žive niti drugima daju da žive."
"Neću se predati.
Neka mi se ruke sasuše, neka mi usta onijeme, neka mi duša ostane pusta, ako ne učinim što čovjek mora da čini.
A Bog neka odluči."
(Derviš i smrt)
Blago onom, tek probuđenom oku, koje se ume obradovati maloj i nevažnoj stvari, koje će je otkriti i u njoj uživati. Blago srcu tog oka, koje sa svakim i svačim ume ljudski razgovarati.
Duško Radović