Citati i misli poznatih

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E2eHkZpXoAMJvX5

„Ко се не усуди да ухвати трње, никада не би требало да пожели ружу“ Анне Бронте - Уски пут

"Ništa stvarno, ništa lično, al` izgleda idilično, poprilično ...
--------------------------------------------------------------------------
Ah, kako se grčevito borim da me ne obuzme ono tužno i ružno osećanje kada odlaziš vraćajući se. Bežiš, jer ne podnosiš razočarenje, taj inatni i prkosni deo nje...Boriš se da pobegneš, što dalje, ali misli te opet njoj vuku ...To ti stvara nepodnošljivu muku ...Uzimaš pero u drhtavu ruku ... Boriš se da te ti tužni osećaji, skroz na skroz, ne dotuku ...Umoran, smožden i tih, poput pobegulja mnogih, opet joj, samo njoj i nijednoj drugoj, posvečuješ stih... Znaš da vratićeš se: ulizujuće, cvileće i moleće, kao Lesi, jer ne učiniš li to ubiće te sećanje, ma gde jesi…"
✍️
🤫
~ KĐK

MUDROST - JESENJIN ODLAZAK.jpg

'jer sve sto je od ovog sveta uistinu ce proci.Kada me spopadnu najtezi jadi,tesicu se time da ce i to proci;i kada me uspeh previse ponese,reci cu samom sebi da ce i to proci;a kada me bogatstvo stane pritiskati,reci cu da ce i to proci....ukoliko je dakle sve prolazno ,zbog cega bi me morile brige o danasnjem danu?'' OG MANDINO
U životu nemaš nikada velike brige, ali samo onda kada ga: u celosti, istinski i bezuslovno posvetiš ženama i stalno čitaš zanimljive knjige ... ✍🤫

kutijice.jpg

Poslednja izmena:
:klap:

Cudo nas uvek ceka negde blizu ocaja. Erih Marija Remark
"Patnja zadaje bol samo zato što je se bojiš.
Ona te proganja zato što bežiš od nje.
Ne moraš bežati, ne moraš je se bojati.
Moraš voleti.
Dakle, voli patnju.
Nemoj joj se odupirati, nemoj bežati od nje.
Okusi kako je ona u dubini slatka, predaj joj se i nemoj je primati s mržnjom.
Tvoja mržnja je to što ti nanosi bol i ništa drugo.
Patnja nije patnja, smrt nije smrt, ako ih ti ne učiniš time....."

Herman Hese

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back