Prvo ovako. Ja patološki mrzim auta. Nekad sjednem za volan, obično kad idem sa starim zagrćat krompir, ali ih mrzim. Zato ću ja sam sebi ovaj tekst ocijeniti kao tendenciozan i nerealan. (Jesam li to već spomeno? Ocrnjujem li se previše? Pravdam li se previše?) Auta su nešto najgore što se desilo čovječanstvu. Sama činjenica da svaki debil može oko sebe opasati tonu željeza i jurcat okolo a da ga niko i ne pita zna li gdje je pošao je dovoljna. Auta daju nesigurnim ljudima osjećaj moći. Uđe u auto i upali mu se onaj reptilski dio mozga i odjednom misli da je jak, zajeban, brz… Nisi bolan, to je auto. Ti si čoban koji nije potrčo ima 10 godina i imaš pivski bojler kojeg te je stid ali si previše lijen da išta učiniš po tom pitanju. Drugi dokaz da su auti djelo samog sotone je činjenica da se žene lože na dobra auta. U istoriji planete Zemlje, od prvog višestaničnog organizma koji je napustio staničnu diobu i priklonio se seksualnoj reprodukciji, žene se nisu ložile na bilo šta racionalno.''
D.K.