Citati i misli poznatih

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
PrRzD.jpg

“Ne znam kako izgleda priča koju čekam, ali siguran sam da cu je prepoznati cim je ugledam. I zato, molim vas, ne prilazite mi ako niste moja prica. Ona ce naici jedne noci, pa ako vidi da mi je sto zauzet, bojim se da ce otici zauvek.Unapred hvala.”— Momo Kapor

"У мери у којој је расло наше научно поимање, наш свет се постепено дехуманизовао. Човек се у космосу осећа изолованим јер више није повезан са природом и јер је изгубио свој емоционални "несвесни идентитет" с природним појавама. Оне су помало изгубиле свој симболички садржај. Грмљавима више није глас љутитог бога, а муња више није пројектил којим он кажњава човека. Ни у једној реци више не живи неки дух, ниједно дрво није животни принцип неког човека, ниједна брдска пећина стан неког великог демона. Човеку не говоре више гласови из камена, биљака и животиња, а ни он више не говори с њима у уверењу да га разумеју. Његов је контакт с природом изгубљен, а тиме и јака емоционална енергија која је деловала на ту симболичку повезаност."

Карл Густав Јунг

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back