Citati i misli poznatih

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"Čovek treba da se odrekne svega što bi mogao da zavoli, jer su gubitak i razočarenje neizbežni. Moramo se odreći ljubavi, da je ne izgubimo. Moramo uništiti svoju ljubav, da je ne unište drugi. Moramo se odreći svakog vezivanja, zbog mogućeg žaljenja. Misao je surovo beznadna. Ne možemo uništiti sve što volimo, uvek će ostati mogućnost da nam to unište drugi."

Meša Selimovbić

"Teško zadržim suze u očima, naročito iz razloga što sam već nekoliko decenija prosvetitelj po rođenju, intuitivnom ubeđenju, osećanju, obrazovanju i zvanju, kada vidim koliko čovekolikih spodoba besciljno tava, jer nikada nisu naučili ni trunke empatije i nikada nisu ni imali želju da pokušaju da u sebi do savršenstva razviju emocionalnu inteligenciju… Da, nažalost, to je jedina istina, te bezoblične, još uvek čovekolike, ljušture su davno dale đavolu da im dušu izmami i odnese pravo u pakao … Bože, kako mi je i takvih bednika žao …"
✍️
😢
🤫
~ KĐK

"Nikada se ne krijem iza ničega, nemam ni jednog razloga, a iza svega što pišem, likom, delom, čašću i obrazom, stojim isključivo ja - sa slikom, pravim likom, krštenim imenom i, naravno, prezimenom mojih junačkih, hrabrih i čestitih predaka … Znam da to monogima smeta, ali ne hajem - pesnik sam i mene od svih zala, ala i budala uvek čuva Majčica Presveta ..." ~
✍️
😉
🤫
~ KĐK

Nameštam se na nišan CIA špijama u Iraku.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back