Citati i misli poznatih

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
wCF7m.jpg

Nenormalno rasudjivanje koje vodi oduzimanju sopstvenog ili tudjih života, jeste prevashodno posledica bolesne psihe, bez obzira na okolnosti u kojima se nalazimo i kojima pokušavamo da pravdamo svoje postupke. Jer su upravo te okolnosti uticale na nastanak bolesti, pa makar se radilo i o jednom jedinom trenutku. - (m.m.)

Naše mržnje škode nama, više nego našem protivniku. Govorite rđavo o nekom čoveku pola sata – i vi ste posle toga nesrećni i otrovni; a govorite pola sata o njemu dobro, pa čak i kad to ne zaslužuje, i bićete mirni i blaženi, čak i ponosni na lepotu svojih osećanja, ili bar na lepotu svojih reči.

J. Dučić

Neki ljudi nas ponižavaju svojom dobrotom. Odvikli smo se od dobrote.
Ne razumemo zašto nam neko nešto čini, ako ne traži nikakvu protivuslugu.
Dobrota se ne može vratiti, jer se i ne daje. Dobri ljudi su dobri zbog sebe, a ne zbog drugih.

Duško Radović

,,Noci su tamnije nego inace, reci sada cak I suvisne. Pusti cutanje neka govori svoje, neka najlepsa dela nikada ne budu ucinjena.Zbog ponosa, koji svaku stvar deli na dva dela. Iako su nekad bila cvrsta poput kamena, sada je svaka polovina slabija, smrvljena, pretvorena u prasinu, sa kojom ce mozda vetar da se poigra, pa se u letu sretnu onako slucajno i pogledaju kao da nikada nista nije ni bilo.,,

Moje ego ne zaslužuje da ga pišem velikim slovom, jer sam svestan koliko sam mali i nemoćan u odnosu na prirodne zakone, pa čak i u odnosu na tokove dogadjaja u mom neposrednom okruženju. U obraćanju drugome uvek ću pisati velikim slovom "Ti" iz razloga poštovanja i uvažavanja tudjeg pa i tvog ega, naročito tamo gde mislim i osećam da nema dovoljno bliskosti i razumevanja izmedju mene i tamo nekog "Tebe" ili čak "Vas" - ako je distanca tako velika da ne možemo biti per tu. - (m.m.)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back