Književnost Čitalački klub

• Začetnik teme Začetnik teme Mika
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
To mi je izgovor za posle , a za pre???
Da vidimo, sigurno nešto piše u stručnoj literaturi.
1000024101.jpg

Prije ne postoji :mrgreen:

Da li predlažete neku knjigu za zajedničko čitanje? Da li može neka knjiga Perl Bak?

Na primer "Dobra zemlja"?

Samo vas molim bez naučne i epske fantastike.

Kao i uvijek sa tobom, navlakuša!
It is the first book in her House of Earth trilogy, continued in Sons (1932) and A House Divided (1935).
Šalim se, naravno, ja sam za.
Doduše trenutno nešto čitam, ali eto, posle toga, počinjem.

Čitala sam. Odlična je.
Nastavak Sinovi mi nije tako dobra.
Onu treću, kako se zove, nisam čitala jer sam očekivala dalji pad

Ne morate da se silite da čitate trilogiju, nije toliko povezano, ne predstavlja neku neraskidivu celinu

Čitala sam. Odlična je.
Nastavak Sinovi mi nije tako dobra.
Onu treću, kako se zove, nisam čitala jer sam očekivala dalji pad

Ne morate da se silite da čitate trilogiju, nije toliko povezano, ne predstavlja neku neraskidivu celinu

Trilogiju čitam po drugi ili treći put. Odlična je.

Inače, knjige komentarišemo posle čitanja, ne pre. 🙂

@peti ligament
Čitam ja knjigu...prvo je ubijao krabe , posle je cvrčku uklonio noge - meni se smučilo ! :lol:

To nije ova trilogija "Dobra zemlja" Perl Bak?

мислим да би било добро да се нпр месечно изгласа једна књига и онда се следећи месец о њој дискутује

Predlog je dobar. Samo ostaje pitanje, da li svi imamo tu knjigu, da li može da se kupi u knjižarama i da se nađe u biblioteci.

Meni je matična biblioteka sada baš daleko. Treba da vratim knjige, čekam dan bez kiše.
Dajte neki srpski sajtovi gde mozda se citaju knjige na srpskom besplatno.

Pravilnik foruma ne dozvoljava da se reklamiraju neki sajtovi.

Neke knjige mogu da se besplatno čitaju jer su u PDF izdanju. Otkucaj na Google ime neke knjige i vidi da li ima PDF izdanje.

E knjige se mogu naći i na sajtovima poznatih i velikih izdavačkih kuća ali nisu sve besplatne.

Da li se slažete sa predlogom. Kada pročitamo trilogiju da odgovorimo na neka pitanja i tako da otvorimo diskusiju?

1. Šta mislite o junacima trilogije? Da li vam se neki lik dopao a neki nervirao?

2. Kada je u pitanju radnja knjiga, da li je ona dosadna ili zanimljiva?

3. Ocenite knjige i obrazložite svoju ocenu.

Ovo je samo predlog, dajte još neke ili napišite da li su ova pitanja dobra.

Hvala unapred. 🙂

Predlog je dobar. Samo ostaje pitanje, da li svi imamo tu knjigu, da li može da se kupi u knjižarama i da se nađe u biblioteci.

Meni je matična biblioteka sada baš daleko. Treba da vratim knjige, čekam dan bez kiše.

Predlog da se glasa za knjige i nije nešto novo nego je ova tema upravo tako i zamišljena i time i počela. Zato se i glasalo za knjige kako bi svi učestvovali u izboru i da bi bilo onako kako većini odgovara.

U planu mi je jedan kratak esej francuskog filozofa i sociologa Etjena da La Boesija, Rasprava o dobrovoljnim ropstvu, iz 16. veka.

Preslikava se i na naše vreme, posebno na ovu situaciju.

Interesantno je da je to delo napisao kao 17-godišnjak!

Tek danas je uzeh iz biblioteke 🫤
Dok se ne uvališ u taj poduhvat cele trilogije, predlažem ti (i drugima ako su zainteresovani) onu knjižicu. Ima i onlajn, odmah iskoči kad se ukuca 'dobrovoljno ropstvo...'

U planu mi je jedan kratak esej francuskog filozofa i sociologa Etjena da La Boesija, Rasprava o dobrovoljnim ropstvu, iz 16. veka.

Preslikava se i na naše vreme, posebno na ovu situaciju.

Interesantno je da je to delo napisao kao 17-godišnjak!

Dok se ne uvališ u taj poduhvat cele trilogije, predlažem ti (i drugima ako su zainteresovani) onu knjižicu. Ima i onlajn, odmah iskoči kad se ukuca 'dobrovoljno ropstvo...'

Lule, hajde da to bude druga knjiga, taj kratak esej..ako nije problem.

Back