- Poruka
- 27.343
Zašto ne koristiš Bisis aplikaciju?Nisam još napravila konačan spisak za biblioteku. Javiću kad napravim.Idem od nedelje u biblioteku i javljam koje sam knjige uzela, da bismo mogli da se usaglasimo.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Zašto ne koristiš Bisis aplikaciju?Nisam još napravila konačan spisak za biblioteku. Javiću kad napravim.Idem od nedelje u biblioteku i javljam koje sam knjige uzela, da bismo mogli da se usaglasimo.
Jesamjesi li stigla do scene sa krabama
Ти слично мени: на ћирилици, ако морам (а често морам), на латиници.Srpski, i ako baš moram, hrvatski.
Smejem se zbog ovog drugog.
Ništa, idem da završavam tu kmjigu
I naravno, ćirilica je prioritet, sve mi nekako djeluje čistije, ali se latinicom užitak ne smanjuje nešto značajno, možda nekih 10%.Ти слично мени: на ћирилици, ако морам (а често морам), на латиници.
Скоро сам овде негде писао, хрватски ми није толико споран али лична имена писана на изворном језику... Управо сам завршио читање једног кримића на хрватском, и пази ликове: George Smiley, Bill Haydon, Jim Prideaux, Percy Alleline, Toby Esterhase... Сав сам мозак изломио.I naravno, ćirilica je prioritet, sve mi nekako djeluje čistije, ali se latinicom užitak ne smanjuje nešto značajno, možda nekih 10%.
E već kada krene hrvatski, užitak se drastično smanjuje.
Dive by the sword, lie by the sword! “(Ko) roni mačem, laže mačem”. Šta kažete na adaptaciju maćanja i lača?Ligi, čitaš na engleskom?
Džordž Smajli, etc… Doduše time postižu da ne moraju da prekrštavaju ljude čija imena je nemoguće izgovoriti na srpskom kako treba, npr kolega Dlugomir je na poljskom Długomir, a za poljsko ‘ł’ u srpskom baš i nema odgovarajućeg znaka…Скоро сам овде негде писао, хрватски ми није толико споран али лична имена писана на изворном језику... Управо сам завршио читање једног кримића на хрватском, и пази ликове: George Smiley, Bill Haydon, Jim Prideaux, Percy Alleline, Toby Esterhase... Сав сам мозак изломио.
Čitam knjigu ispod 200 strana većma godinu dana, ne pitaj ništaKoju to knjigu toliko hvalite?
E tu sam vas čekala . Oćete da čitate pod stare dane.I naravno, ćirilica je prioritet, sve mi nekako djeluje čistije, ali se latinicom užitak ne smanjuje nešto značajno, možda nekih 10%.
E već kada krene hrvatski, užitak se drastično smanjuje.
Ljuta sam na tebe.Dive by the sword, lie by the sword! “(Ko) roni mačem, laže mačem”. Šta kažete na adaptaciju maćanja i lača?![]()
Zašto? Zašto što imam nekonformističko mišljenje i to ne krijem? Zar mora i van pdf politka?Ljuta sam na tebe.
Ma možemo, nego nekako nam se neće.E tu sam vas čekala . Oćete da čitate pod stare dane.
Mi koji smo čitali ko deca, ništa nam ne smeta. Samo ne možemo više da čitamo.![]()
Да, али сваки пут се залетим да читам како је написано, а онда преводим...Džordž Smajli, etc… Doduše time postižu da ne moraju da prekrštavaju ljude čija imena je nemoguće izgovoriti na srpskom kako treba, npr kolega Dlugomir je na poljskom Długomir, a za poljsko ‘ł’ u srpskom baš i nema odgovarajućeg znaka…
KojuČitam knjigu ispod 200 strana većma godinu dana, ne pitaj ništa
A šta se sad čita ovde, preletela sam pogledom i niš ne kapiram![]()
Znam jer sam učestvovala ovde od početka, pa onda napravila pauzu i ne znam koja knjiga se sad čita i komentariše, ako je nešto aktuelno trenutno uopšte.Ova tema je otvorena 2023.godine. O čemu se ovde piše?
Nas nekoliko se dogovori da svi čitamo istu knjigu i zatim se diskutuje o toj knjizi.
Tako je tema zamišljena od samog otvaranja.
Nedavno smo @peti ligament i ja komentarisali "Blizanačku trilogiju".
Ti si pretjerala sa stručnom literaturom, ne možeš da se oporaviš evo dvije godineE tu sam vas čekala . Oćete da čitate pod stare dane.
Mi koji smo čitali ko deca, ništa nam ne smeta. Samo ne možemo više da čitamo.![]()
Probaj onda kao Vulin, piši kao što je napisano, čitaj kao što kšmnj.Да, али сваки пут се залетим да читам како је написано, а онда преводим...
To mi je izgovor za posle , a za pre???Ti si pretjerala sa stručnom literaturom, ne možeš da se oporaviš evo dvije godine![]()