Književnost Čitalački klub

• Začetnik teme Začetnik teme Mika
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Smejem se zbog ovog drugog. :D
Ništa, idem da završavam tu kmjigu
Ти слично мени: на ћирилици, ако морам (а често морам), на латиници.
I naravno, ćirilica je prioritet, sve mi nekako djeluje čistije, ali se latinicom užitak ne smanjuje nešto značajno, možda nekih 10%.
E već kada krene hrvatski, užitak se drastično smanjuje.

I naravno, ćirilica je prioritet, sve mi nekako djeluje čistije, ali se latinicom užitak ne smanjuje nešto značajno, možda nekih 10%.
Скоро сам овде негде писао, хрватски ми није толико споран али лична имена писана на изворном језику... Управо сам завршио читање једног кримића на хрватском, и пази ликове: George Smiley, Bill Haydon, Jim Prideaux, Percy Alleline, Toby Esterhase... Сав сам мозак изломио.

Скоро сам овде негде писао, хрватски ми није толико споран али лична имена писана на изворном језику... Управо сам завршио читање једног кримића на хрватском, и пази ликове: George Smiley, Bill Haydon, Jim Prideaux, Percy Alleline, Toby Esterhase... Сав сам мозак изломио.
Džordž Smajli, etc… Doduše time postižu da ne moraju da prekrštavaju ljude čija imena je nemoguće izgovoriti na srpskom kako treba, npr kolega Dlugomir je na poljskom Długomir, a za poljsko ‘ł’ u srpskom baš i nema odgovarajućeg znaka…

E tu sam vas čekala . Oćete da čitate pod stare dane.
Mi koji smo čitali ko deca, ništa nam ne smeta. Samo ne možemo više da čitamo. :lol:

Džordž Smajli, etc… Doduše time postižu da ne moraju da prekrštavaju ljude čija imena je nemoguće izgovoriti na srpskom kako treba, npr kolega Dlugomir je na poljskom Długomir, a za poljsko ‘ł’ u srpskom baš i nema odgovarajućeg znaka…
Да, али сваки пут се залетим да читам како је написано, а онда преводим...

Ova tema je otvorena 2023.godine. O čemu se ovde piše?

Nas nekoliko se dogovori da svi čitamo istu knjigu i zatim se diskutuje o toj knjizi.

Tako je tema zamišljena od samog otvaranja.

Nedavno smo @peti ligament i ja komentarisali "Blizanačku trilogiju".
Znam jer sam učestvovala ovde od početka, pa onda napravila pauzu i ne znam koja knjiga se sad čita i komentariše, ako je nešto aktuelno trenutno uopšte.

Back