Ma nek bude.Lule, hajde da to bude druga knjiga, taj kratak esej..ako nije problem.
A koga sve čekamo da pročita tu prvu. tj. onu trilogiju?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ma nek bude.Lule, hajde da to bude druga knjiga, taj kratak esej..ako nije problem.
U planu mi je jedan kratak esej francuskog filozofa i sociologa Etjena da La Boesija, Rasprava o dobrovoljnim ropstvu, iz 16. veka.
Preslikava se i na naše vreme, posebno na ovu situaciju.
Interesantno je da je to delo napisao kao 17-godišnjak!
Dok se ne uvališ u taj poduhvat cele trilogije, predlažem ti (i drugima ako su zainteresovani) onu knjižicu. Ima i onlajn, odmah iskoči kad se ukuca 'dobrovoljno ropstvo...'
Imam još 70ak stranica Dobre zemlje, tako da može, kada je završim, preći ću na ovaj esej, pa nastaviti trilogiju.@bird again @Elle @peti ligament
Da li želite da pročitate esej koji je predložila Lule?
Kasnije možemo o trilogiji "Dobra kuća". Inače, trilogija ima oko 700-750 strana ukupno.
Od cijele trilogije bih istakao Dobru zemlju (nekako mi se nadovezala na Plodove zemlje koju sam pročitao nešto malo prije nje) i svidjela mi se ta cijela oda zemlji kao simbolu života, dodir vječnosti iz koje izlazimo i u koju se vraćamo.Imam još 70ak stranica Dobre zemlje, tako da može, kada je završim, preći ću na ovaj esej, pa nastaviti trilogiju.
Od cijele trilogije bih istakao Dobru zemlju (nekako mi se nadovezala na Plodove zemlje koju sam pročitao nešto malo prije nje) i svidjela mi se ta cijela oda zemlji kao simbolu života, dodir vječnosti iz koje izlazimo i u koju se vraćamo.
Takođe, prvi put sam čuo za vezivanje stopala i...koja boleština.
Doduše postoji bitan detalj koji se i samim čitanjem brzo smetne sa uma, a to je da je bogatstvu, bez obzira što iza njega stoji krvavi rad, ipak prethodila krađa, tj. zemlja koju su kupovali potiče od ukradenog dragog kamenja.I meni se najviše dopao prvi deo trilogije "Dobra zemlja". Cela trilogija je veoma poučna i stvarna. Postoje u životu ljudi koji potroše sve što su njihovi preci stvorili.
U planu mi je jedan kratak esej francuskog filozofa i sociologa Etjena da La Boesija, Rasprava o dobrovoljnim ropstvu, iz 16. veka.
Preslikava se i na naše vreme, posebno na ovu situaciju.
Interesantno je da je to delo napisao kao 17-godišnjak!
Dok se ne uvališ u taj poduhvat cele trilogije, predlažem ti (i drugima ako su zainteresovani) onu knjižicu. Ima i onlajn, odmah iskoči kad se ukuca 'dobrovoljno ropstvo...'