Književnost Čitalački klub

• Začetnik teme Začetnik teme Mika
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
1682448572571.jpeg

Trenutno ovo čitam, ali nisam nešto oduševljen, mada ima nekoliko ok priča.

@Lunja*
gde si ti da nas propituješ, čitamo tvoju knjigu

Volim ja Jaloma. Mnogo ga volim.

I ta egzistencijalisticka psihijatrija mi je vrlo bliska. Postoji jedan Lu Marinof, ima od njega 2 knjige Platon, ne prozak! I Terapija za uracunljive, sjajne knjige koje daju osnove tzv. filozofskog savetovalista (ovo je u sustini druga strana egzistencijalisticke psihijatrije, to je psihijatrija koja pre sve obradjuje problem smisao zivota).
Jalom se bavi tom egzistencijalistickom psihijatrijom, zato mi je tako omiljen, jer mi je filozofski (po struci) blizak.

Nekoliko naslova sam od njega procitala i sve su mi se razlicito svidele.
Kad je Nice plakao ubila me je u pojam - ta mu je najstegnutija, najambicioznija, nekako mi bila bas "tvrda". Ali ju je maestralno napisao!
Lecenje Sopenhauerom mi je bila zanimljiva, brzo sam je procitala.
Problem Spinoza mi je bila mnogo lepa, nekako najdusevnija.
Krvnik ljubavi sam citala skolski, sa olovkom u ruci i sveskom, zapisivala neke stvari.
Psihijatar o sebi mi je bila bas bas bas nekako moja, uzivala sam.
Lezanje na kaucu me je naterala da puno mislim i analiziram ono sto znam.
Svakim danom sve blize ceka da mi prodje finalno ocenjivanje djaka.
A nisam pisala ovde jer sam nekako imala dojam da je u poslednje vreme ova tema postala neozbiljna, pa rekoh da ne spamujem ozbiljnim misljenjem o knjigama. :malav:

Volim ja Jaloma. Mnogo ga volim.

I ta egzistencijalisticka psihijatrija mi je vrlo bliska. Postoji jedan Lu Marinof, ima od njega 2 knjige Platon, ne prozak! I Terapija za uracunljive, sjajne knjige koje daju osnove tzv. filozofskog savetovalista (ovo je u sustini druga strana egzistencijalisticke psihijatrije, to je psihijatrija koja pre sve obradjuje problem smisao zivota).
Jalom se bavi tom egzistencijalistickom psihijatrijom, zato mi je tako omiljen, jer mi je filozofski (po struci) blizak.

Nekoliko naslova sam od njega procitala i sve su mi se razlicito svidele.
Kad je Nice plakao ubila me je u pojam - ta mu je najstegnutija, najambicioznija, nekako mi bila bas "tvrda". Ali ju je maestralno napisao!
Lecenje Sopenhauerom mi je bila zanimljiva, brzo sam je procitala.
Problem Spinoza mi je bila mnogo lepa, nekako najdusevnija.
Krvnik ljubavi sam citala skolski, sa olovkom u ruci i sveskom, zapisivala neke stvari.
Psihijatar o sebi mi je bila bas bas bas nekako moja, uzivala sam.
Lezanje na kaucu me je naterala da puno mislim i analiziram ono sto znam.
Svakim danom sve blize ceka da mi prodje finalno ocenjivanje djaka.
A nisam pisala ovde jer sam nekako imala dojam da je u poslednje vreme ova tema postala neozbiljna, pa rekoh da ne spamujem ozbiljnim misljenjem o knjigama. :malav:
Prelepo si napisala i opisala !
Čitam !:evil: :D

Back